Samsung akuzohet për ndërhyrje në rezultatet e standardeve në TV

Pasi u akuzua për manipulimin e rezultateve të standardeve në telefonat inteligjentë dhe tabletët e nivelit të lartë, Samsung mund të ketë bërë të njëjtën gjë në televizorët e saj. Situatat e dyshimta fillimisht u gjetën në modelin S95B QD-OLED, por po zgjerohen edhe në televizorët LCD Neo QLED.

Modeli S95B do të kishte një algoritëm që ndryshon parametrat në teste (Image: Disclosure/Samsung)

Sipas testeve të kryera nga kanalet YouTube HDTVTest dhe FlatpanelsHD, marka do të përdorte një algoritëm specifik për të identifikuar programet e referencës. Prandaj, do të ishte e mundur që për një moment të rritet ndriçimi i televizorit deri në 80%.

Megjithatë, ky shkëlqim më i lartë është artificial pasi do të dëmtonte panelin nëse zbatohet gjatë përdorimit. Kështu, rezultatet e marra nuk pasqyrojnë përvojën reale të konsumatorit.

Ngjyrat e shfaqura nga ekranet gjithashtu do të ndryshoheshin për të dhënë një përshtypje të saktësisë më të madhe gjatë standardit. Kjo karakteristikë është relativisht e zakonshme për pjesët e ekspozimit në dyqane, por jo në testet e performancës, prandaj perceptimi se marka po përpiqej të mashtronte konsumatorët dhe shtypin e specializuar.

"Marku" do të ishte zbuluar përmes mënyrës se si kryhen standardet: Normalisht, testet HDR bëhen bazuar në një pjesë 10% të ekranit, por ndryshimi në 9% bën që algoritmi të mos funksionojë. aktivizohet, dhe me këtë realja rezultatet. Ato janë treguar.

Samsung tashmë është akuzuar për manipulim me standardet në telefonat inteligjentë dhe tabletët (Image: Handout/Samsung)

Në përgjigje të akuzave, Samsung lëshoi ​​deklaratën e mëposhtme:

“Samsung mbetet i përkushtuar ndaj inovacionit për të sjellë cilësinë më të mirë të fotografisë për konsumatorët e saj. […] Samsung do të ofrojë një përditësim të softuerit që siguron shkëlqim të qëndrueshëm dhe HDR në një gamë më të gjerë të madhësive të ekranit, përtej standardeve të industrisë.”

Në të njëjtën kohë, kompania i është përgjigjur edhe portalit. Regjistrohuni, duke mohuar se përdor një algoritëm për të prodhuar rezultate specifike të testit. U tha gjithashtu se vlerësimet e brendshme të markës sigurojnë saktësinë HDR në madhësi të shumëfishta të ekranit, jo vetëm në 10% të specifikuar; Përveç kësaj, nivelet e ndriçimit mbahen në nivele të ngjashme që nuk e dëmtojnë panelin.

Nuk dihet ende se kur përditësimi i cituar nga marka do të jetë i disponueshëm për përdoruesit.

Burimi: Android Authority

Tommy Banks
Ne do të jemi të lumtur të dëgjojmë atë që mendoni

lini një përgjigje

TechnoBreak | Oferta dhe komente
logo
Aktivizo regjistrimin në cilësime - të përgjithshme
Shporta