Si të rregulloni problemin e lidhjes Wi-Fi në Android (6 metoda)

Askush nuk dëshiron probleme me lidhjen e tij Wi-Fi. Interneti është një vend i bukur dhe magjik që mund t'i bëjë ëndrrat tuaja realitet dhe t'ju çojë në vende të largëta që mund t'i kishit imagjinuar vetëm një herë. Pajisja juaj Android mund t'ju sjellë mundësinë për të hyrë në internet në pëllëmbën e dorës. E gjithë njohuria në botë nuk është kurrë më larg se xhepi juaj ose pika më e afërt e shitjes; për sa kohë që lidhja juaj Wi-Fi është e gatshme të bashkëpunojë, domethënë.

Lidhjet Wi-Fi janë më të rëndësishme se kurrë për të mbajtur zakonet tuaja të shfletimit të përballueshme për shkak të rritjes së kostos së paketave të të dhënave celulare dhe avullimit të të gjitha planeve, përveç planeve më luksoze të të dhënave të pakufizuara. Megjithatë, çfarë ndodh kur ju duket se nuk mund ta bëni pajisjen tuaj të marrë sinjalet magjike nga ajo kuti e vogël në qoshe?

Mos kini frikë, këtu do të detajojmë 6 mënyra për t'u siguruar që të qëndroni të lidhur, të rregulloni një problem të lidhjes Wi-Fi dhe ta mbani atë besnikëri me valë kaq të vërtetë dhe të vërtetë.

Metoda 1: Si të rregulloni lidhjen me Wi-Fi duke vënë në lëvizje modemin/ruterin tuaj

Shumë gjëra elektrike në jetë rregullohen duke përdorur procesin shumë të anashkaluar të fikjes dhe ndezjes së gjithçkaje. Në fakt, është metoda e parë që provojmë kur pothuajse çdo pajisje elektronike fillon të dështojë. Modemët dhe ruterët dikur ishin zakonisht pajisje të ndara, por ndoshta ju keni një pajisje që i kombinon të dyja në një kuti të thjeshtë dhe të përshtatshme.

Kryerja e një rivendosjeje të fortë ose të butë të modemit dhe ruterit mund të kërkojë rikonfigurimin e pajisjeve sikur të ishin të reja. Për të shmangur këtë proces (në fillim, të paktën) ne përdorim metodën e shkëputjes së pajisjeve nga burimet e tyre të energjisë dhe t'i lëmë ato të shkëputura për rreth 30 sekonda përpara se t'i fusim përsëri në prizë. Kjo njihet si "ciklimi i energjisë" i modemit dhe ruterit tuaj. Kushtojini vëmendje hapave pasi ato duhet të kryhen në rendin e duhur që kjo të funksionojë.

Hapi 1: Nëse keni pajisje të veçanta:

  • Shkëputni modemin së pari.
  • Pastaj shkëputni ruterin.
  • Prisni të paktën 30 sekonda.
  • Lidheni përsëri modemin, lëreni të ndizet dhe lidheni me internetin. Duhet të ketë drita në pajisje që tregojnë kur ka një lidhje.
  • Lidheni përsëri ruterin dhe lëreni të marrë një sinjal nga modemi dhe të fillojë të transmetojë përsëri.
  • Hapni ekranin tuaj Wi-Fi në pajisjen tuaj Android dhe lidheni përsëri me rrjetin e dëshiruar.

Hapi 2: Nëse keni një pajisje të kombinuar modem/ruter:

  • Hiqeni nga priza pajisjen e modemit/ruterit.
  • Prisni të paktën 30 sekonda.
  • Futeni përsëri pajisjen në prizë dhe prisni që lidhjet të rivendosen dhe pajisja të fillojë të transmetojë përsëri një sinjal.
  • Hapni ekranin tuaj Wi-Fi në pajisjen tuaj Android dhe lidheni përsëri me rrjetin e dëshiruar.

Duhet të theksohet se me secilën nga këto metoda, disa ruterë dhe modemë do të kishin një buton të dedikuar të energjisë. Nëse i shkëputni këto pajisje dhe më pas i lidhni përsëri, por ato nuk ndizen menjëherë, gjeni butonin e ndezjes dhe sigurohuni që t'i ndizni përsëri.

Puede que sea el momento de probar otras opciones si este método no te funciona. Si ha confirmado que el problema no está ocurriendo con una PC portátil/PC/otros dispositivos, entonces el problema de conexión Wi-Fi se encuentra dentro del propio dispositivo Android. Hay muchas situaciones y configuraciones dentro de su módem y enrutador que pueden causar una mala conexión.

Metoda 2: Si të rregulloni lidhjen Wi-Fi duke e fikur dhe ndezur përsëri brenda pajisjes tuaj

E njëjta logjikë që vlen për metodën e parë vlen edhe për këtë metodë. Ndonjëherë thjesht fikja e Wi-Fi në pajisjen tuaj dhe kthimi përsëri do të jetë e mjaftueshme për të rivendosur lidhjen dhe për të rregulluar çdo problem. Ja se si ta bëni këtë:

Hapi 1: Rinisni lidhjen në panelin e cilësimeve

Nëse e keni çelësin e Wi-Fi të vendosur në mënyrë të përshtatshme në panelin e cilësimeve, çaktivizoni çelësin dhe ndizeni përsëri.

Tommy Banks
Ne do të jemi të lumtur të dëgjojmë atë që mendoni

lini një përgjigje

TechnoBreak | Oferta dhe komente
logo
Aktivizo regjistrimin në cilësime - të përgjithshme
Shporta