Kodi i hyrjes në Facebook | Çfarë është, si ta përdorim dhe nëse nuk vjen?

Altoparlant inteligjent Echo Dot

Kodi i hyrjes në Facebook gjenerohet sa herë që dikush përpiqet të hyjë në llogarinë tuaj në një pajisje dytësore. Funksioni funksionon së bashku me verifikimin me dy faktorë, duke reduktuar shanset që ndërhyrës të depërtojnë në profilin tuaj në rrjetin social.

Ekziston edhe mundësia e gjenerimit të kodeve të reja pa pasur celularin në dorë. Mësoni më poshtë se cili është kodi i hyrjes në Facebook, si të gjeneroni kodet e hyrjes dhe çfarë të bëni kur kodet numerike nuk dërgohen në smartfonin tuaj.

Cili është kodi i hyrjes në Facebook?

Kodi i hyrjes në Facebook është një alternativë shtesë për të rritur sigurinë e llogarisë tuaj në rrjetin social. Ai funksionon jashtë funksionit të vërtetimit me dy faktorë, që është kur platforma kërkon një konfirmim dytësor për të liruar aksesin në llogari.

Sa herë që hyni në llogarinë tuaj në Facebook në një pajisje të ndryshme nga pajisja juaj kryesore, do të kërkohet një kod identifikimi për të përfunduar veprimin. Ky kod mund të jetë një çelës fizik sigurie, një mesazh me tekst (SMS) ose një aplikacion vërtetimi i palës së tretë si Google Authenticator.

Kodi i hyrjes në Facebook përdoret në veçorinë e vërtetimit me dy faktorë (Imazhi: Timothy Hales Bennett/Unsplash)

Përveç kodit të përdorur në verifikimin me dy faktorë, Facebook ju lejon të gjeneroni kode të tjera sigurie që t'i përdorni kur celulari juaj nuk është afër. Është e mundur të krijohen 10 kode në të njëjtën kohë, të cilat më pas mund të përdoren për çdo hyrje në llogarinë tuaj në Facebook.

Si të merrni kodin e hyrjes në Facebook

Gjëja e parë që duhet të bëni është të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë në Facebook dhe të zgjidhni një nga metodat për të marrë kodin e hyrjes nga Facebook. Opsionet e hyrjes përfshijnë:

 • Përdorni një kod gjashtëshifror të dërguar me SMS;
 • Përdorni një kod sigurie në gjeneratorin tuaj të kodit;
 • Prekni çelësin tuaj të sigurisë në një pajisje të përputhshme;
 • Përdorni një kod sigurie nga një aplikacion i palës së tretë (për shembull, Google Authenticator) i lidhur me llogarinë tuaj në Facebook.

Kodi i hyrjes në Facebook krijohet në momentin që dikush përpiqet të hyjë në llogarinë tuaj në një telefon celular ose kompjuter që nuk është pajisja juaj kryesore. Pra, për të marrë kodin, thjesht hapni Facebook-un në pajisjen dytësore dhe, kur të kërkohet, verifikojeni atë me SMS ose një aplikacion identifikimi të identitetit.

Kërkohet vërtetimi me dy hapa për të marrë kodin e hyrjes në Facebook (Pamja e ekranit: Caio Carvalho)

Mos harroni se kodi i hyrjes në Facebook është unik dhe është i vlefshëm për një periudhë të shkurtër kohe. Nëse kodi nuk është përdorur për disa minuta, do t'ju duhet të identifikoheni përsëri për të marrë një kod të ri.

Si të gjeneroni kodet e hyrjes në Facebook

Për të marrë kodet e hyrjes në Facebook, sigurohuni që të aktivizoni vërtetimin me dy hapa. Procedura mund të kryhet ose në faqen e Facebook-ut përmes një shfletuesi, ose në aplikacionin e rrjetit social për telefonat celularë Android dhe iPhone (iOS).

Pasi të aktivizohet verifikimi me dy faktorë, tani është vetëm një çështje për të marrë kodet e hyrjes në Facebook. Për ta bërë këtë, ndiqni hapat në tutorialin më poshtë. Në këtë shembull, ne po përdorim versionin ueb të Facebook, por ju gjithashtu mund të gjeneroni kodet në aplikacion.

 1. Shkoni te "facebook.com" ose hapni aplikacionin celular për t'u identifikuar në llogarinë tuaj;
 2. Në këndin e sipërm të majtë, klikoni në foton e profilit tuaj;
 3. Shkoni te "Cilësimet dhe privatësia" dhe më pas te "Cilësimet";
 4. Në menynë në anën e majtë, klikoni në "Siguria dhe identifikimi";
 5. Nën "Autentifikimi me dy faktorë", kliko "Përdor vërtetimin me dy faktorë";
 6. Nën "Kodet e Rimëkëmbjes", kliko "Konfigurimi";
 7. Klikoni "Merr kodet". Nëse tashmë keni krijuar kode, klikoni në "Shfaq kodet";
 8. Shikoni listën e kodeve të hyrjes në Facebook.
Kodet e hyrjes në Facebook përdoren për të vërtetuar aksesin edhe pa celular (Pamja e ekranit: Caio Carvalho)

Facebook gjeneron 10 kode identifikimi sa herë që e përdorni këtë veçori në cilësimet e llogarisë tuaj. Kjo do të thotë, ju mund ta përsërisni këtë proces sa herë që dëshironi të gjeneroni kode të reja, pasi ato skadojnë pasi të përdoren. Rekomandohet të shkruani të gjithë kodet ose të zgjidhni opsionin "Shkarko" për të shkarkuar një skedar teksti me numra.

Kodi i hyrjes në Facebook nuk është i mjaftueshëm: çfarë të bëni?

Nëse vërtetimi me dy faktorë është tashmë i aktivizuar në Facebook-un tuaj dhe nuk e merrni kodin me SMS (nëse zgjidhni këtë opsion), numri juaj i telefonit mund të ketë probleme me operatorin tuaj. Vlen gjithashtu të kontrolloni nëse çipi i telefonit celular është i vendosur mirë në pajisje, nëse është një çip fizik dhe jo një eSIM.

Tani, nëse nuk keni ndryshuar operatorët dhe kodi i hyrjes në Facebook ende nuk arrin, provoni sa më poshtë:

 • Kontaktoni operatorin tuaj celular për të verifikuar që po dërgoni SMS në numrin e duhur;
 • hiqni nënshkrimet në fund të mesazheve me tekst (SMS) që mund të pengojnë Facebook të marrë këto mesazhe;
 • Provoni të dërgoni një SMS në "On" ose "Fb" (pa thonjëza) në numrin 32665;
 • Ju lutemi, lini 24 orë nëse ka një vonesë në dorëzim.

Një alternativë tjetër është ndryshimi i metodës së vërtetimit me dy faktorë në cilësimet e privatësisë së Facebook. Pastaj thjesht zgjidhni një aplikacion të palës së tretë. Ose, shkruani 10 kodet e hyrjes të krijuara nga Facebook dhe përdorni ato derisa të mbarojnë.

Tommy Banks
Ne do të jemi të lumtur të dëgjojmë atë që mendoni

lini një përgjigje

TechnoBreak | Oferta dhe komente
logo
Aktivizo regjistrimin në cilësime - të përgjithshme
Shporta