Si të hiqni formatimin nga një tabelë në Excel?

Altoparlant inteligjent Echo Dot

Botimet më të fundit të Microsoft Excel ofrojnë mjete spektakolare dhe të shpejta, të tilla si automatizimi mjaft i avancuar i formatimit për tabelat. Kjo është mirë, por vura re ditën e kaluar se është e pamundur të bashkohen vargjet e qelizave, për shembull, kur konvertohet tabelë.

Dhe ja, poof! …nuk ka asnjë mënyrë për të hequr atë formatim të mallkuar 😕 …Sigurisht që ka [CTRL+Z]…por papritur çdo modifikim i mesëm humbet gjithashtu.

Në fakt, po, është e realizueshme. Por jo me të vërtetë e zbritshme.

Si të hiqni formatimin nga një tabelë në Excel

Si të hiqni formatimin nga një tabelë në Excel?

Për t'u kthyer në fillim, formati i tabelës kryhet nga skeda e fillimit:

  • zgjidhni qelizat e tabelës suaj
  • klikoni në diapazonin "Formatimi i kushtëzuar" > "Formatimi i tabelës". Gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në ngjyrën e zgjedhur:

Rezultat estetik, me mundesi organizimi sipas kolonave, nentotaleve etj.

Heqja e kësaj logjike të formatimit do të diktojë që ne të prokurojmë një buton "Hiq formatimin" ose "Hiq stilimin". Po ekziston! Por jo shumë e zbritshme:

  • klikoni në një qelizë tabele
  • Klikoni në skedën "Krijimi", nën "Mjetet e tabelës" që shfaqet lart djathtas
  • Klikoni në "Stilet e shpejta"
  • dhe në fund klikoni në "Fshi" në fund të menysë që kishte sajti.

Por ja ku është. Stili është hequr, por formatimi i tabelës është ende aty! Në shprehje të tjera, nuk ka ende asnjë mënyrë për të bashkuar qelizat, për shembull :)

Dhe këtu vjen truku (TADAAA 8)!):

  • Përsëritni 2 hapat e parë të mësipërm për të arritur te "Mjetet e Krijimit" të tabelës suaj
  • Dhe atje (duhet ta dijë ...), klikoni në "Transformo në Range"

Dhe këtu është mrekullia! Gjeni tabelën fillestare (me ngjyrat e bukura si plus nëse nuk e keni hequr stilin më parë).

Tommy Banks
Ne do të jemi të lumtur të dëgjojmë atë që mendoni

lini një përgjigje

TechnoBreak | Oferta dhe komente
logo
Aktivizo regjistrimin në cilësime - të përgjithshme
Shporta