Software

10 lojërat më të shitura të konsolave ​​të të gjitha kohërave

Në ditët e sotme kemi aq shumë tituj video-lojërash që kanë rënë në sy, saqë është e vështirë të dihet se cilët janë shitur më shumë. Situata është edhe më e ndërlikuar kur kemi disa versione të të njëjtit titull ose lëshim për platforma të tjera, duke zgjatur jetën e lojës. Për të kënaqur kureshtjen tuaj, shikoni këtu se cilat janë aktualisht 10 lojërat e konsolave ​​më të shitura në histori.

Përpara se të filloni listën, a mund të mbyllni sytë dhe të guxoni të shkoni te komentet për të thënë se cila është më e shitura?

Lista e dhjetë lojërave të konsolave ​​më të shitura në histori

Kontrolloni listën e 10 lojërave më të shitura të zhvilluara për konsolat gjatë historisë.

1. Minecraft

Numri i shitjeve: 200 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2011
Zhvilluesi: Mojang
Platformat e përputhshme: PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Wii U, Nintendo Switch, Nintendo 3DS, Android, iOS, PC (Windows, OS X, Linux)

Fillimisht i lëshuar në 2011, Minecraft u zhvillua nga Mojang. Loja fillimisht u lëshua për PC (Windows, OS X dhe Linux), por më vonë atë vit titulli debutoi në platformat celulare Android dhe iOS. Një vit më vonë, loja doli për Xbox 360 dhe PlayStation 3 (PS3). Sidoqoftë, gjëja nuk u ndal me kaq dhe Minecraft mori porte për PlayStation 4 (PS4) dhe Xbox One.

Suksesi ishte aq i madh sa Minecraft doli për Windows Phone, Nintendo 3DS, PS Vita, Wii U dhe Nintendo Switch! Aktualisht, Minecraft ka shitur më shumë se 200 milionë kopje në mbarë botën dhe është loja më e shitur e konsolës në histori.

2. Vjedhja e Madhe Auto V

Numri i shitjeve: 140 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2013
Zhvilluesi: Rockstar North
Platformat ku janë: PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), PlayStation 5 (PS5), Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X/S, PC (Windows)

Fillimisht i lëshuar në 2013, Grand Theft Auto V, i njohur më mirë si GTA V, u zhvillua nga Rockstar North. Loja fillimisht u lëshua për PlayStation 3 (PS3) dhe Xbox 360, por një vit më vonë, në 2014, titulli debutoi në tastierat PlayStation 4 (PS4) dhe Xbox One, dhe më vonë, në 2015, u lëshua për PC (Windows ). Versionet e reja të GTA 5 për PlayStation 5 (PS5) dhe Xbox Series X/S do të vazhdojnë të dalin deri në fund të vitit 2021.

GTA V theu disa rekorde shitjesh dhe u bë produkti argëtues më i shitur në histori, duke fituar 800 milionë dollarë në ditën e parë dhe 1.000 miliard dollarë në 3 ditët e para. GTA V deri më tani ka shitur 140 milionë kopje në mbarë botën.

3. Fushat e betejës së lojtarit të panjohur

Numri i shitjeve: 70 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2017
Zhvilluesi: PUBG Corporation
Platformat ku janë: PlayStation 4, Xbox One, Stadia, Android, iOS, PC (Windows)

Fillimisht i lëshuar në 2017, PlayerUnknown's Battlegrounds, i njohur më mirë si PUBG, u zhvillua nga PUBG Corporation. Loja fillimisht u lëshua për PC (Windows), por një vit më vonë titulli erdhi në konsolat Xbox One dhe PlayStation 4 (PS4), si dhe në platformat celulare Android dhe iOS. Është një lojë qitjeje me shumë lojtarë të tipit Battle Royale, ku lojtari përballet me një skenar me 100 lojtarë me qëllim që të jetë i vetmi i mbijetuar i betejës.

PUBG pati shumë vlerësime pozitive nga ekspertët, duke theksuar lojën e tij, si dhe duke qenë përgjegjës për popullarizimin e zhanrit Battle Royale. PlayerUnknown's Battlegrounds tashmë ka shitur 70 milionë kopje në mbarë botën dhe po vazhdon.

4.Red Dead Redemption 2

Numri i shitjeve: 36 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2018
Zhvilluesi: Rockstar Studios
Platformat e shfaqura: PlayStation 4 (PS4), Xbox One, PC (Windows), Stadia

Fillimisht i lëshuar në 2018, Red Dead Redemption 2 u zhvillua nga Rockstar Studios. Loja u lëshua fillimisht për PlayStation 4 (PS4) dhe Xbox One, por një vit më vonë në 2019, titulli debutoi në PC (Windows) dhe Stadia. Është një lojë botërore e hapur e vendosur në 1899 në një mjedis imagjinar të Perëndimit Amerikan, Midperëndimit dhe Jugut, në të cilin lojtari kontrollon personazhin në perspektivën e personit të parë dhe të tretë.

Red Dead Redemption II u deshën tetë vjet për të përfunduar dhe u bë një nga lojërat më të shtrenjta në histori. Megjithatë, përpjekja dha rezultat, pasi loja theu disa rekorde, duke arritur lançimin e dytë më të madh në historinë e argëtimit, duke gjeneruar 725 milionë dollarë në shitje. Red Dead Redemption 2 ka shitur 36 milionë kopje në mbarë botën.

5. Terraria

Numri i shitjeve: 35 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2011
Zhvilluesi: ReLogic
Platformat e përputhshme: Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), PlayStation Vita (PS Vita), Nintendo 3DS, Wii U, Nintendo Switch Android, iOS, Windows Phone, PC (Windows, macOS, Linux )

Fillimisht i lëshuar në 2011, Terraria u zhvillua nga Re-Logic. Loja fillimisht u lëshua për PC (Windows), por një vit më vonë u transferua në konsolat PlayStation 3 (PS3) dhe Xbox 360. Më vonë, titulli u lëshua për platforma të tjera si PlayStation Vita, Android, iOS, PlayStation 4, Xbox One, Wii U, Nintendo Switch dhe madje edhe Linux.

Terraria mori vlerësime kryesisht pozitive, kryesisht për elementët e saj të sandbox. Është një lojë 2D me synimin për të eksploruar, ndërtuar, përpunuar, luftuar, mbijetuar dhe minierë. Terraria ka shitur 35 milionë kopje në mbarë botën.

6. Call of Duty: Modern Warfare

Numri i shitjeve: 30 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2019
Zhvilluesi: Infinity Ward
Ndërfaqet e pamjes: PlayStation 4 (PS4), Xbox One, PC (Windows)

I lëshuar në vitin 2019, Call of Duty: Modern Warfare u zhvillua nga Infinity Ward. Titulli i gjashtëmbëdhjetë në serinë Call of Duty u lëshua për PlayStation 4 (PS4), Xbox One dhe PC (Windows). Po flasim për një lojë qitjeje me shumë lojtarë në të cilën modaliteti i fushatës së saj bazohej në Luftën Civile Siriane dhe sulmet terroriste që ndodhën në Londër.

Modern Warfare mori disa vlerësime gjatë lëshimit të tij për lojën, modalitetin e fushatës, multiplayer dhe grafikën. Call of Duty: Modern Warfare ka shitur rreth 30 milionë kopje deri më sot.

7. Diablo III

Numri i shitjeve: 30 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2012
Zhvilluesi: Blizzard Entertainment
Ndërfaqet e paraqitjes: PC (Windows, OS X), PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch.

Fillimisht i lëshuar në 2012, Demon III u zhvillua nga Blizzard Entertainment. Loja fillimisht u lëshua për PC (Windows, OS X), por një vit më vonë titulli filloi në konsolat PlayStation 3 (PS3) dhe Xbox 360. Megjithatë, lojën e kanë marrë edhe ndërfaqe të tjera dhe në 2014 lojtarët e PlayStation Video lojërat 4 dhe Xbox One ishin gjithashtu në gjendje ta luanin atë. Kur askush nuk e priste rikthimin e Diablo III në asnjë ndërfaqe, 4 vjet pas publikimit të fundit, në 2018, lojën e mori edhe Nintendo Switch.

Në Demon III, lojtari duhet të zgjedhë midis 7 klasave të individëve (të egër, kryqtar, gjuetar demonësh, murg, nekromancer, magjistar ose magjistar) dhe qëllimi i tyre është të mposhtin Diablo. Loja u vlerësua shumë nga kritikët, ashtu si titujt e mëparshëm në seri. Demon III shiti 30 milionë kopje në mbarë botën.

8. Plaku Vërshon V: Skyrim

Numri i shitjeve: 30 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2011
Zhvilluesi: Bethesda Game Studios
Platformat e përputhshme: PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Fillimisht u lëshua në 2011, The Elder Scrolls V: Skyrim u krijua nga Bethesda Game Studios. Loja u lëshua fillimisht për PlayStation 4 (PS3), Xbox 360 dhe PC, por pesë vjet më vonë titulli filloi në PS4 dhe Xbox One. Nuk kaloi shumë kohë që loja doli edhe për Nintendo Switch në 2017. Komploti merr një kthesë rreth personazhit Dragonborn, qëllimi i të cilit është të mposhtë Alduin, Gllabëruesin e Botëve, një dragua që ishte parashikuar të shkatërronte planetin.

Skyrim u vlerësua shumë nga kritikët, veçanërisht për evolucionin e individëve dhe mjediseve, duke u bërë një nga lojërat më të mira ndonjëherë. The Elder Scrolls V: Skyrim ka shitur mbi 30 milionë kopje në mbarë botën.

9. The Witcher 3: Wild Hunt

Numri i shitjeve: 28,2 milionë
Data origjinale e lëshimit: 2015
Zhvilluesi: CD Projekt Red
Ndërfaqet në të cilat janë: PlayStation 4 (PS4), PlayStation 5 (PS5), Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC (Windows)

I shpallur fillimisht në vitin 2015, The Witcher 3: Wild Hunt u krijua nga CD Projekt Red. Loja u lëshua fillimisht për PlayStation 4 (PS4), Xbox One dhe PC (Windows), por katër vjet më vonë loja erdhi në Nintendo Switch. dhe këtë vit (2021) do të debutojë në konzolat PS5 dhe Xbox Series X/S. Loja popullore bazohet në punën e polakit Andrzej Sapkowski, ku lojtari kontrollon Geralt of Rivia në një planet të hapur të bazuar në Evropën mesjetare.

Witcher 3 mori vlerësime jashtëzakonisht pozitive në kohën kur u publikua për shkak të lojës së tij, narrativës, dizajnit të nivelit dhe luftimit, ndër veçoritë e tjera. Titulli ishte ndër më të shpërblyerit para The Last of Us Part II. The Witcher 3: Wild Hunt tani është shitur afër 28,2 milionë kopje dhe vazhdon të rritet pasi nuk ka kaluar shumë kohë që nga publikimi i tij për Nintendo Switch dhe do të fillojë ende për konzollat ​​e gjeneratës së ardhshme nga Sony dhe Microsoft ( PS5 dhe Xbox Series X).

10 Grand Theft Auto: San Andreas

Numri i shitjeve: 27,5 milionë
Data origjinale e botimit: 2004
Krijuesi: Rockstar North
Platformat e përputhshme: PlayStation 2 (PS2), Xbox 360, PlayStation 3 (PS3), PC (Windows, Mac OS), iOS, Android, Windows Phone, Fire OS

Fillimisht u lëshua në 2004, Grand Theft Auto: San Andreas, i njohur më gjerësisht si GTA: San Andreas, u krijua nga Rockstar North dhe u botua nga Rockstar Games. Loja u lëshua fillimisht për konsolën PlayStation 2, megjithëse një vit më vonë titulli filloi në Xbox dhe PC (Windows). Është një lojë botërore e hapur, në të cilën lojtari kontrollon personazhin Carl "CJ" Johnson, i cili kalon nëpër një qytet të vendosur në Kaliforni dhe Nevada, SHBA.

GTA: San Andreas mori shumë vlerësime nga kritikët kur u publikua, si për lojën, historinë, grafikën dhe muzikën e tij. Grand Theft Auto: San Andreas ishte loja më e shitur e vitit 2004 dhe konsola PlayStation 2, përveçse një nga titujt më të shitur në histori, duke arritur të shiste 27,5 milionë kopje.

TechnoBreak | Oferta dhe komente
logo
Shporta