15 pilem dumasar kana acara nyata lalajo on Perdana Video - TecnoBreak

Echo Dot Smart Speaker

Naha kusabab kaributan anu aranjeunna provokasi, plot bombastisna atanapi, dina sababaraha kasus, kaéndahanana, sesah percanten yén sababaraha carita anu digambar dina bioskop diideuan ku kajadian nyata. Pikeun anu resep plot sapertos kieu, kami pilih 15 Pilem Wajib Ditingali Anu Sabenerna Dumasar kana Carita Leres sareng sayogi pikeun palanggan Prime Video pikeun nonton tina kanyamanan di bumina. Pariksa saran kami sareng mimitian marathon anjeun!

15 pilem dumasar kana acara nyata pikeun lalajo dina Prime Video / Prime Video / panyingkepan
Harga bebeneran (Gambar: Panyingkepan / Prime Video)

1. Skandal

Nominasi pikeun Golden Globe, BAFTA jeung Oscar dina kategori aktris pangalusna (Charlize Theron) jeung aktris ngarojong pangalusna (Margot Robbie), Skandal boga naskah ku Charles Randolph. Nyorot salah sahiji skandal pangbadagna di industri televisi Amérika, pilem revolves sabudeureun grup wartawan anu buka publik pikeun denounce lajeng CEO Fow News, Roger Ailes, tina pelecehan seksual.

  • alamat: jay kecoak
  • Taun: 2019
  • Pikeun ngaluarkeun: Charlize Theron, Margot Robbie sareng Nicole Kidman

2. Harga bebeneran

Dumasar artikel ku New York Times, The Price of Truth dibintanginya sareng diproduksi ku Mark Ruffalo. Pilem ieu nuturkeun jejak pangacara lingkungan anu biasa ngabela perusahaan ageung nalika anjeunna dideukeutan ku patani anu nuduh raksasa industri DuPont pikeun maotna sapi-sapina. Kabetot dina carita, pangacara lajeng proceeds pikeun nalungtik naon anu lumangsung sarta manggihan yén aya kajahatan heinous tukangeun eta, nu ngawengku karacunan sakabéh populasi lokal.

  • alamat: todd haynes
  • Taun: 2019
  • Pikeun ngaluarkeun: Mark Ruffalo, Anne Hathaway sareng Tim Robbins

3. Patempuran Arus

Produksi anu ngagambarkeun saingan antara George Westinghouse sareng Thomas Edison, The Battle of the Currents diatur dina ahir abad ka-XNUMX. Dina plot, sanggeus inventing bohlam lampu listrik, Thomas Edison dimimitian kampanye pikeun ngadistribusikaeun listrik sakuliah Amérika Serikat ngaliwatan arus langsung. Nanging, anjeunna ngahalangan pangusaha Westinghouse, anu badé ngabuktikeun yén téknologi AC na langkung éfisién.

  • alamat: Alfonso Gomez-Rejon
  • Taun: 2017
  • Pikeun ngaluarkeun: Benedict Cumberbatch, Michael Shannon jeung Tom Holland

4. Buku héjo: The Guide

Tayangan perdana di Festival Film Toronto, Buku Héjo: The Guide nyandak patung Oscars 2019 pikeun Gambar Pangsaéna, Skenario Asli Pangsaéna sareng Aktor Pendukung Pangalusna (Mahershala Ali). Kalawan babarengan, maranéhna naek kapal dina lalampahan ngagalura, tapi hiji nu brings aranjeunna ngadeukeutan sarta ngajadikeun aranjeunna hadé ngartos kahirupan masing-masing.

  • alamat: Peter Farrel
  • Taun: 2018
  • Pikeun ngaluarkeun: Viggo Mortensen, Mahershala Ali sareng Linda Cardellini

5. Budak awewe nu maehan kolotna + Budak lalaki nu maehan kolot kuring

Pilem anu ngagambarkeun salah sahiji rajapati anu kasohor di nagara éta, The Girl Who Killed My Parents and The Boy Who Killed My Parents nyaéta dua pilem fitur ngeunaan pembunuhan pasangan Manfred sareng Marísia Richthofen. Dileupaskeun babarengan sareng langsung dina Prime Video, aranjeunna nunjukkeun, masing-masing, carita anu dicaritakeun nalika sidang kasus ku Daniel Cravinhos, kabogoh Suzane, sareng budak awéwé éta, putri korban.

  • alamat: Mauricio Eca
  • Taun: 2021
  • Pikeun ngaluarkeun: Carla Diaz jeung Leonardo Bittencourt

6. Carita nu sabenerna

Premiering di Sundace Film Festival, The True Story mangrupa adaptasi tina buku nu ngaranna sarua. Dina film urang marengan wartawan ti New York Times saha, teu lila sanggeus dipecat, manggihan yén hiji killer FBI-didaptarkeun geus bray sanggeus belanja minggu di nyumput posing sakumaha anjeunna. Intrigued ku kaayaan, anjeunna ngadatangan penjahat di panjara sarta discovers yén tahanan ngan hayang ngabejaan manehna carita sabenerna na.

  • alamat: Rupert Emas
  • Taun: 2015
  • Pikeun ngaluarkeun: Jonah Hill, James Franco sareng Felicity Jones

7. Rahasia resmi

Fitur anu kedah aya dina daptar pilem anu leres-leres pikeun ditonton dina Prime Video, Rahasia Resmi ogé ditayangkan dina Festival Film Sundance. Produksi lumangsung dina 2003 sarta ngabejaan carita Katharine Gun, penerjemah anu miboga aksés ka dokumén Badan Kaamanan Nasional anu ngungkabkeun rusiah ngeunaan invasi Irak. Ambek ku kaayaan éta, anjeunna ngalanggar kodeu sareng ngabocorkeun dokumén ka pers, nyababkeun skandal internasional anu tiasa dipenjara.

  • alamat: tiung gavin
  • Taun: 2019
  • Pikeun ngaluarkeun: Keira Knightley jeung Matt Smith

8. Ngudag Kaadilan

Judul anu ngagambarkeun kasus anu janten katelah Scottsboro Boys, The Quest for Justice diatur dina taun 1930. Plot nampilkeun pengacara New York anu suksés sareng salapan rumaja hideung anu anjeunna mutuskeun pikeun membela di Amérika Serikat kidul, dituduh perkosa ku dua awéwé bodas sarta subjected ka sidang sagemblengna bias.

  • alamat: héjo terry
  • Taun: 2006
  • Pikeun ngaluarkeun: Timothy Hutton, Leelee Sobieski, sareng David Strathairn

9. Ka lalaki pamungkas

Pilem perang diarahkeun ku Mel Gibson, Komo The Last Man dibintanginya Andrew Garfield. Disetél dina satengahing Perang Dunya II, pilem fitur dumasar-fakta ngabejaan carita Desmond Doss, saurang nonoman religius jeung pasifis anu enlists salaku medic tempur di tentara. Sanajan anjeunna nolak mawa pakarang sarta dijauhan ku sasama-Na, anjeunna dikirim ka Patempuran Okinawa, dimana hiji-hijina tujuanana nyaéta pikeun nyalametkeun nyawa.

  • alamat: Mel Gibson
  • Taun: 2016
  • Pikeun ngaluarkeun: Andrew Garfield, Sam Worthington sareng Lukas Bracey

10. Kaulinan Guru

Disetél dina 1983 Amsterdam, Master's Play nampilkeun Anthony Hopkins dina tuangeunana. Film fitur ieu nuturkeun grup lima babaturan Walanda anu, sanggeus perampokan suksés, mutuskeun pikeun Kidnap a millionaire, boga salah sahiji breweries kawentar di dunya. Rencanana, mimitina, jalan, tapi panyelidikan pulisi sareng kurangna persiapan grup pas nyababkeun kaayaan teu tiasa dikontrol.

  • alamat: daniel alfredson
  • Taun: 2015
  • Pikeun ngaluarkeun: Anthony Hopkins, Jemima West sareng Jim Sturgess

11. The Big bet

Tien Juara Oscar pikeun Skenario Adaptasi Pangalusna di 2016 sareng dicalonkeun pikeun opat panghargaan sanés, kalebet Best Picture, The Big Short dumasar kana buku anu nami sami. Judulna nunjukkeun lintasan anu dilacak ku sakelompok opat lalaki anu ngaramalkeun krisis finansial 2007-2008 sareng mutuskeun bet ngalawan pasar.

  • alamat: Adam McKay
  • Taun: 2015
  • Pikeun ngaluarkeun: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling jeung Brad Pitt

12. Bar lelembut

Pilem Asli Amazon Prime Video The Tender Bar dumasar kana carita nyata panulis sareng wartawan JR Moehringer. Plotna nuturkeun budak leutik sareng nonoman éta, teu lami saatos ngalih ka bumi akina di Long Island. Di lingkungan anyar, anjeunna manggihan di pamanna inohong bapana anjeunna pernah ngalaman tur ngagunakeun carita konsumén bar yén lalaki éta junun venture kana dunya tulisan.

  • alamat: George Clooney
  • Taun: 2021
  • Pikeun ngaluarkeun: Ben Affleck, Christopher Lloyd jeung Lily Rabe

Dumasar kana memoar panulis dahareun Nigel Slate, Roti bakar: Carita Budak Lapar disetél dina taun 1960. Di bumi, indungna henteu terang kumaha masak. Sagalana robah, kumaha oge, ku pupusna inohong indung jeung datangna hiji babu full-waktu anu mimiti narik perhatian bapana sarta dimimitian kompetisi masak nyata jeung budak.

  • alamat: sj clarkson
  • Taun: 2011
  • Pikeun ngaluarkeun: Héléna Bonham Carter jeung Freddie Highmore

14. Malaikat Auschwitz

Drama sajarah, The Angel of Auschwitz nyaritakeun ngeunaan bidan Polandia Stanisława Leszczyńska. Dina plot, nalika anjeunna dipenjara di kamp konsentrasi Auschwitz nalika Perang Dunya II sareng ditelepon damel sareng Josef Mengele, perwira sareng dokter anu tanggung jawab ngalaksanakeun percobaan sadis pikeun ibu hamil sareng orok, Stanisława mimiti ngarobah pikiranna. . tina sababaraha pasien, ngabantosan sareng nyalametkeun saloba kahirupan sabisa-bisa.

  • alamat: terry lee coker
  • Taun: 2019
  • Pikeun ngaluarkeun: Noeleen Comiskey jeung Steven Bush

15. Dear Budak

Dibintanginya Steve Carell sareng Timothée Chalamet, Dear Boy dumasar kana kenangan duanana protagonis plot. Pilem ieu nyarioskeun carita David, wartawan anu ningali putrana anu ngora Nick tunduk kana panggunaan methamphetamine. Nekat pikeun mantuan manehna cageur, anjeunna nyiar ngartos naon anu lumangsung nepi ka budak éta, dina waktos anu sareng anjeunna mimiti diajar efek tina tipe ieu kecanduan.

  • alamat: Felix Van Groeningen
  • Taun: 2018
  • Pikeun ngaluarkeun: Steve Carell jeung Timothée Chalamet

Sareng anjeun nyarankeun pilem faktual sanés anu sayogi dina Prime Video? Bagikeun karesep anjeun sareng kami!

Katalog streaming ditaroskeun dina 06/04/2022.

https://TecnoBreak.net/responde/15-filmes-baseados-em-historias-reais-para-ver-no-prime-video/

Tommy Banks
Urang bakal senang ngadéngé naon pikir

ninggalkeun balesan

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja