Kumaha nganonaktipkeun panghemat data sélulér? ngartos didieu!

Kaamanan alat sélulér mangrupikeun pertimbangan penting dina jaman digital. Éta sabab seueur waktos urang dinten-ayeuna diséépkeun dina telepon sareng tablet pikeun ngalaksanakeun bisnis pribadi sareng perusahaan. Anjeun satuju? Tapi naha anjeun terang kumaha mareuman panghemat data dina telepon sélulér anjeun nalika kuring peryogi?

Alat Android sareng ios nganggo sababaraha ukuran kaamanan pikeun ngajaga data aman. Upami anjeun nganggo telepon sélulér pikeun panggunaan bisnis, éta tiasa janten kapentingan anjeun pikeun investasi dina Pertahanan Ancaman Seluler. Salaku tambahan, tangtosna, pikeun investasi dina sistem terpadu pikeun kaamanan anu langkung ageung. Nanging, dina waktos anu tangtu anjeun kedah nganonaktipkeun data ieu pikeun tujuan anu khusus.

Dina eusi ieu anu kami siapkeun pikeun anjeun, kami bakal nunjukkeun ka anjeun naon pelindung data telepon sélulér sareng pentingna pikeun kaamanan. Ogé, urang bakal ngabahas kumaha nganonaktipkeun data saver nalika anjeun kedah ngalakukeun sababaraha kagiatan anu kedah nganonaktipkeun fitur ieu. Verifikasi!

Maca deui: Sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan data mobile

NINGALI PILIHAN CLARO PLAN NU PALING PANGEUNGNA!

Énkripsi data sareng kaamanan alat sélulér

Énkripsi nyaéta prosés ngodekeun data pamaké dina alat maké konci énkripsi. Ieu mangrupikeun metodeu utama pikeun ngahontal kaamanan alat sélulér. Saatos énkripsi awal, data anu diciptakeun ku pangguna otomatis énkripsi sateuacan disimpen sacara lokal ka alat anjeun. Ku kituna, énkripsi mastikeun yén data anjeun henteu layak upami aya pihak anu henteu sah nyobian ngaksés éta.

Kumaha data énkripsi dina Android?

Mimitina, saatos énkripsi alat Android, data anu disimpen dina alat éta ditangtayungan ku kecap akses anu ngan ukur dipikanyaho ku nu gaduhna. Android ngagunakeun énkripsi disk lengkep sareng énkripsi dumasar-file.

Enkripsi disk pinuh ngagunakeun konci tunggal, ditangtayungan ku sandi alat pamaké, pikeun ngajaga sadaya data dina alat. Dina ngamimitian, pamaké kudu nyadiakeun credentials maranéhna saméméh sagala bagian tina disk bisa diakses.

Enkripsi dumasar-file henteu gumantung kana ieu sareng ngamungkinkeun file anu béda énkripsi kalayan konci anu béda, anu tiasa dikonci sacara mandiri. Inpormasi ngeunaan dua jinis enkripsi ieu, sareng anu sanésna, tiasa dipendakan dina sumber Android.

Kumaha data énkripsi dina ios?

Pikeun ios, anjeun tiasa milih pikeun énkripsi eusi telepon, tablet, atanapi jam tangan anjeun ku nambihan kecap akses kana alat. Kalayan sékrési ios 8 taun 2014, Apple mimiti énkripsi alat ios, anu ngajantenkeun barang-barang anu disimpen dina telepon teu tiasa diaksés ku saha waé tanpa kecap konci alat.

Apple parantos nyandak kaamanan alat sélulér saléngkah deui ku meryogikeun rupa-rupa inpormasi pikeun muka konci data anu disimpen dina alat éta. Hiji bagian, kecap akses, ngan dipikawanoh ku nu boga alat, sarta bagian séjén diwangun kana alat jeung teu dipikawanoh ku saha.

Lea también: Naon bédana antara undeuran sareng unggah? ngartos didieu!

📲Ka Internet tina ponsel anjeun gancang rengse?

datang ka TIME y napigasi di will!

Diajar kumaha mareuman panghemat data telepon Android

Pikeun nganonaktipkeun panyalindungan data dina Android, anjeun kedah aya dina setélan jaringan sareng Internét alat. Fiturna ngingetkeun pangguna ngeunaan pamakean data sélulér dina telepon sélulér. Formulir ieu idéal pikeun anu gaduh rencana terbatas sareng hoyong ngahindarkeun overspending, ditagihkeun, atanapi kaleungitan aksés internét.

Perlu ngaksés setélan data teras mareuman panghemat data dina sistem Android. Tingali léngkah-léngkahna:

1. Buka Setélan Android sarta buka "Jaringan jeung Internet". Teras angkat ka "Pamakéan Data";

2. Pindah ka "Data warning na wates" pilihan, lajeng mareuman "Atur warning data" pilihan.

Dina alat Samsung

telepon Samsung boga panganteur rada dirobah. Dina hal ieu, pikeun nganonaktipkeun panghemat data, pangguna kedah ngaksés setélan sambungan, klik "Pamakéan data", "Siklus beban" sareng, tungtungna, nganonaktipkeun pilihan "Batesan data sélulér".

Kumaha mareuman data saver dina alat Xiaomi

Telepon Xiaomi ogé nganggo sistem sorangan, anu disebut MIUI, anu dumasar kana Android. Sababaraha léngkah béda ti saméméhna. Pindah ka "Setélan", teras "Kartu SIM sareng jaringan sélulér", pilih itemna "Setel rencana data", sareng tungtungna mareuman pilihan "Bewara pamakean data".

Kumaha nganonaktipkeun data saver dina alat ios

Upami anjeun hoyong ngaktipkeun atanapi mareuman data sélulér, angkat ka "Setélan" teras ketok "Sélular" atanapi "Data Seluler". Upami anjeun nganggo iPad, anjeun kedah angkat ka menu Setélan> Data Sélular.

Pikeun mariksa volume data anu dianggo, buka Setélan > Data seluler atanapi Setélan > Data seluler. Dina iPad, buka Setélan> Data Sélular.

Anjeun oge bisa nempo statistik pamakean data hiji aplikasi pikeun periode ayeuna atawa informasi pikeun aplikasi nu make roaming data. Pikeun ngareset data ieu, buka Setélan> Sélular atawa Setélan> Data Mobile tur pilih "Reset Statistik".

Ok, ayeuna anjeun terang kumaha ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun data saver dina smartphone anjeun, anjeun kedah langkung ngartos naon data ieu. Ogé, ngartos hartosna aksés, kaamanan sareng cara ngajagi data ieu dina sistem Android sareng ios.

Aksesibilitas data sareng kaamanan alat sélulér

Lamun datang ka kaamanan alat seluler, konsép aksésibilitas data hartina naha data nu disimpen dina alat Anjeun bisa diaksés ku aplikasi séjén. Kahiji, penting pikeun anjeun terang yén Android sareng ios pendekatan aksés ieu rada béda.

Aksesibilitas data dina alat Android

Unggal aplikasi Android disimpen dina kotak pasir virtual anu ngajaga data pribadi aman. Aplikasi tiasa ngaksés poto sareng lokasi ngan upami pamilik parantos masihan idin. Nanging, data aplikasi kadang disimpen di luar aplikasi sareng tiasa diaksés ku aplikasi anu sanés, nyiptakeun masalah kaamanan poténsial.

Data bisa disimpen ku tilu cara pikeun aplikasi Android: panyimpenan internal, panyimpenan éksternal, atawa ngaliwatan panyadia eusi. File anu diciptakeun dina panyimpenan internal ngan ukur tiasa diaksés ku aplikasi, sareng Android ngalaksanakeun panyalindungan ieu. Dina hal ieu, biasana cukup pikeun kalolobaan aplikasi.

Salaku tambahan, kaamanan tambahan tiasa disayogikeun ku énkripsi file lokal nganggo konci anu teu tiasa diaksés ku aplikasi. Pikeun ieu, enkripsi dumasar-file dianggo. File anu didamel dina panyimpenan éksternal sapertos kartu SD tiasa dibaca sareng ditulis sacara global. Ku alatan éta, informasi sénsitip teu kudu disimpen di dinya. Panyadia eusi, sapertos jasa sapertos Dropbox, nawiskeun panyimpenan terstruktur anu tiasa diwatesan ku hiji aplikasi atanapi diékspor pikeun ngamungkinkeun aksés ku aplikasi anu sanés.

Aksesibilitas data dina alat ios

Kawas Android, unggal aplikasi dina alat ios dijalankeun dina sandbox sorangan. Sandbox Aplikasi dirancang pikeun ngandung karuksakan kana sistem sareng data pangguna upami aplikasi dikompromi. Aplikasi ngan ukur gaduh aksés kana data sareng kode sorangan, sareng sajauh kami terang, éta hiji-hijina hal anu dijalankeun dina alat.

Luhureun sadaya, aya protokol anu ditetepkeun saé pikeun tukeur data antara aplikasi dina alat ios. Nanging, duanana aplikasi kedah satuju sareng paguneman khusus kedah lumangsung antara aplikasi supados data ditransferkeun sacara aman.

Kumaha anjeun kedah ngajaga data dina alat sélulér anjeun?

Ayeuna hayu urang tingali naon anu kudu dipigawé pikeun ngajaga data telepon sélulér Anjeun. Ieu ogé bakal gumantung kana sistem operasi anu anjeun anggo. Pariksa éta di handap:

Pangguna Android

Pariksa status enkripsi alat Anjeun ku muka "Setélan" tur pilih "Kaamanan". Bagian énkripsi bakal ngandung status énkripsi alat anjeun. Upami éta henteu énkripsi, panggihan waktos nalika anjeun henteu peryogi alatna sakitar sajam teras ketok pilihan pikeun énkripsi.

Gumantung kana model alat sareng data anjeun, peryogi dugi ka sajam kanggo énkripsi alat anjeun. Ogé, jaga sistem operasi anjeun tetep diropéa. Ieu alatan perbaikan kaamanan kaasup dina versi anyar tina sistem operasi.

ios pamaké

Upami anjeun pangguna ios, mangga setel Touch ID sareng kecap akses dina "Setélan". Anggo kecap akses alfanumerik anu ngandung sahenteuna genep digit. Kecap konci anu langkung panjang peryogi langkung waktos kanggo ngalebetkeun. Nanging, kalayan Touch ID diaktipkeun, anjeun henteu kedah sering-sering ngalebetkeun éta. Tetep sistem operasi anjeun up to date. Apple bakal rutin ngingetkeun anjeun nalika versi anyar sadia pikeun anjeun install.

Pariksa rencana TIM pangalusna pikeun telepon anjeun

❌Cukup janten tanpa Internet!

Di TIM, anjeun napigasi di will sarta ngabogaan sajumlah kaunggulan unik.

Naha anjeun resep diajar kumaha nganonaktipkeun pelindung data telepon sélulér, salian sadaya inpormasi sanésna anu kami nyorot sapanjang publikasi? nuturkeun teknologi, rencana jeung bungkusan, tips na curiositiesdina blog Bandingkeun rencana.

https://tecnobreak.com/blog/como-desativar-o-protetor-de-dados/

Tommy Banks
Urang bakal senang ngadéngé naon pikir

ninggalkeun balesan

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja