Naha urang henteu acan mendakan kahirupan alien anu cerdas?

Enrico Fermi dina 1940 ngajukeun patarosan gedé anu engkéna katelah Fermi Paradox: "Dimana dulur? ". Dina jagat raya kalayan milyaran planét anu berpotensi tiasa dicicingan ku kahirupan calakan, anéh yén Bumi henteu acan didatangan ku peradaban extraterrestrial. Nyobian ngabéréskeun paradoks ieu, Amri Wendel ti Racah Institute of Physics di Universitas Ibrani Yerusalem nyerat makalah panalungtikan.

Anjeunna ngajukeun dua hipotesis naha urang henteu acan ngalakukeun kontak sareng kahirupan calakan extraterrestrial. Boh aranjeunna henteu paduli yén hirup calakan aya, atanapi aranjeunna bakal paduli upami aranjeunna tiasa ngadeteksi kahirupan calakan. Kahiji nganggap yén lamun aya kitu loba kahirupan calakan di jagat raya, naha maranéhna bakal repot pikeun manggihan deui?

Maca deui:

hipotésis Amri Wendel

Kalayan panemuan exoplanét anu teu kaétang di zona anu tiasa dicicingan tina béntang-béntangna, jumlah kahirupan anu tiasa atanapi parantos muncul dina aranjeunna henteu tiasa diitung. Kalayan ieu, peradaban maju kalayan téknologi anu cukup pikeun nganjang sareng ngadegkeun komunikasi sareng bentuk kahirupan calakan anu sanés tiasa langkung prihatin kana sumber daya anu dikaluarkeun pikeun ngalaksanakeun fungsi sapertos kitu. Milarian naha unggal planét anu berpotensi tiasa dicicingan tiasa ngadukung kahirupan tiasa nyéépkeun waktos, nyéépkeun sareng nyéépkeun sumber daya pikeun mendakan peradaban anu sanés.

Kamungkinan kadua anu dikembangkeun ku Wendel nyaéta aranjeunna tetep henteu tiasa ngadeteksi urang. Cara panggampangna pikeun ngadeteksi kahirupan calakan nyaéta milarian émisi radio buatan ti luar angkasa. Di dieu di Bumi, urang parantos ngalakukeun hal anu sami sareng proyék Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI). Program ieu milarian sinyal radio frekuensi rendah, sabab ieu henteu lumangsung sacara alami sareng tiasa nunjukkeun kahirupan extraterrestrial anu cerdas.

Kami ogé, parantos ngaluarkeun sinyal ieu sakitar 100 taun. Urang ngahaja ngirim transmisi televisi ka luar angkasa, nu kiwari sacara téoritis kudu ngahontal 15.000 béntang deukeut Panonpoé, tapi fisika jeung spasi bisa ngabalukarkeun masalah pikeun urang papanggih peradaban séjén. Gelombang radio sanggup ngarambat dina vakum dina laju cahaya, ku kituna urang bisa geus ngahontal kahirupan calakan sajauh 100 taun cahaya ti Bumi.

Nuturkeun logika anu sami, pikeun urang nampi réspon tina sinyal anu dikirim ieu, waktos anu dipikabutuh pikeun nampi éta sami sareng waktos anu diperyogikeun pesen pikeun ngahontal peradaban ieu, nyaéta, urang terbatas, pikeun ayeuna, pikeun narima mulang ti alien. 50 taun cahaya ti urang. Jarak ieu ngawatesan kana 1300 sistem béntang caket dieu, anu parantos langkung saé tibatan nol. Tapi panalungtik SETI yakin yén sinyal radio dipancarkeun ti Bumi geus jadi loba noise latar tukang nu teu bisa dibédakeun tina leuwih ti lampu-taun jauh.

Ku sabab kitu Amri Wendel nyangka yén jawaban anu saé pikeun paradoks Fermi nyaéta yén urang henteu acan dideteksi. Boh numutkeun hiji hipotésis atanapi anu sanés.

Dupi anjeun ningali video anyar urang dina YouTube🇧🇷 Langgan saluran kami!

Tommy Banks
Urang bakal senang ngadéngé naon pikir

ninggalkeun balesan

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja