PC lalaunan? Nyaho naon nu kudu jeung kumaha carana ngalereskeun slowness dina Windows | sistem operasional

Si su PC es lenta, algunos consejos pueden ayudar a resolver los problemas en Windows. Windows 10 y Windows 11 trajeron mejoras bienvenidas, pero aquellos que se quedaron con versiones anteriores del sistema operativo más popular del mundo todavía enfrentan ralentizaciones causadas con mayor frecuencia por el software. El resultado es una PC lenta. Vale la pena mencionar que el TechAll ya mostró qué hacer cuando la PC portátil o la PC fallan.

Naha éta Windows Vista, Windows 7 atanapi Windows 8, anjeun kedah proaktif pikeun ngahindarkeun kaleuleuwihan disk sareng RAM anjeun, sareng nyandak tindakan anu pas nalika aya anu salah, ngahindarkeun kaleungitan file anjeun dina format anu mungkin. Parios salapan tip ngeunaan cara ningkatkeun kinerja Windows, numutkeun Microsoft, sareng milari naon anu kudu dilakukeun upami PC anjeun ngadat.

💻 Laptop lenta? Vea qué hacer para mejorar el rendimiento de su PC portátil

PC lalaunan? Pilarian naon anu kudu dilakukeun sareng kumaha carana ngabéréskeun kalambatan dina Windows — Poto: Panyingkepan/ Unsplash (ku Neringa Šidlauskait)

🖥️Kumaha carana ngahapus parangkat lunak Windows palsu tina PC? Pariksa deui dina forum TechTudo.

  1. Mimitian ku ukur kabutuhan poko
  2. ngusap disk
  3. nyaluyukeun indexing
  4. Ulah mess up setélan kakuatan
  5. Pareuman épék visual
  6. Hapus virus sareng spyware
  7. ngarobah browser
  8. Pareuman Aero
  9. Ngagunakeun ReadyBoost

Tingali ogé: Lalajo pidéo di handap ieu sareng pariksa tip pikeun ngajantenkeun PC anjeun langkung gancang tanpa masang nanaon

Parios tip pikeun ngajantenkeun PC anjeun langkung gancang tanpa masang nanaon

1. Mimitian ku ukur kabutuhan poko

Salah sahiji bottlenecks pangbadagna dina Windows nyaeta jumlah program sarta jasa anu dimimitian ku sistem, hal anu bisa ngalambatkeun turun PC, utamana lamun ngahurungkeun, tapi ogé boga épék sapanjang pamakéan.

Disarankeun pikeun ngaksés panel "ipconfig" (tanpa tanda petik) sareng ngantepkeun ngan ukur program penting, sapertos manajer trackpad, antipirus sareng sababaraha aplikasi anu sering anjeun anggo.

Mimitian Windows ngan ukur program penting — Poto: Playback/Paulo Alves

En casos más graves, cuando el equipo tarda demasiado en encenderse y permanece lento después de arrancar imposibilitando su uso, se recomienda activar el arranque limpio. Consiste en deshabilitar todos los programas “ipconfig” y deshabilitar todos los servicios en el Administrador de tareas. Haga eso y reinicie su PC para al menos intentar hacer una copia de seguridad de sus archivos en un disco duro externo.

Kacilakaan disk sareng kaleuleuwihan disk tiasa nyababkeun seueur masalah dina Windows, sareng kedah janten prioritas nalika milarian solusi pikeun kalambatan. Uninstall program sareng file anu teu aya gunana tina mémori, sareng rutin ngabersihan file samentawis sareng pendaptaran nganggo aplikasi sapertos CCleaner.

Ogé, penting pikeun ngalakukeun perbaikan rutin: ngalakukeun defragmentasi sareng nganggo alat ngabersihan disk asli sistem, atanapi nganggo wizards sapertos Advanced SystemCare, anu hadir sareng pakét ngungkulan sareng ngalereskeun lengkep. Tingali kumaha defrag hard drive dina Windows 10.

Ngabersihan disk sering dina Windows - Poto: Playback / Paul Alves

Salah sahiji slowdowns Windows 7 anu umum nyaéta nalika milarian dina Explorer atanapi menu Start. Éta tiasa lami teuing pikeun ngahasilkeun hasil, nyababkeun pangguna mikir yén aya anu lepat dina mesin, tapi tweak indexing saderhana tiasa ngalereskeunana.

Dina "Pilihan Indéks" dina Panel Kontrol, robih lokasi ku cara ngahapus polder anu jarang dianggo atanapi ageung, sapertos File Program, sareng ngan ukur jalan anu paling sering diaktipkeun.

Saluyukeun indexing pikeun ngabéréskeun slowdowns on Windows PCs — Poto: Playback/TechTudo

Ieu bakal ngamungkinkeun Windows pikeun nyeken komputer anjeun pikeun file anu anjeun pikahoyong dina pamilarian langkung gancang sabab gaduh tempat anu langkung sakedik. Entong, dina kaayaan naon waé, indéks sadayana PC anjeun, sabab ieu bakal lami teuing bahkan pikeun pamilarian saderhana, sabab éta bakal maksa sistem pikeun ngaliwat sadaya polder pikeun milarian barang-barang anu mangpaat, anu henteu patut.

4. Ulah mess kalawan setélan kakuatan

En las PCs portátiles, Windows activa el modo de ahorro de energía tan pronto como la batería alcanza un cierto umbral mínimo, para ahorrar carga y durar más. En algunos casos, sin embargo, los usuarios pueden cambiar manualmente la configuración varias veces para tener, por ejemplo, la pantalla al máximo brillo incluso con poca batería, algo que tiende a perjudicar el funcionamiento a largo plazo.

Tetep kontrol kakuatan on otomatis dina Windows - Poto: Playback / Paul Alves

Esto se debe a que el uso incorrecto de la batería del portátil puede generar más ciclos de recarga y, lo que es peor, el usuario puede dejar el cargador conectado todo el tiempo. Si se convierte en un hábito frecuente, la fuente de la PC puede sobrecalentar la batería por mucho tiempo, dañando los componentes de la PC y acortando su vida útil, provocando fallas en el rendimiento. Así que siempre deje que Windows administre la energía por usted.

5. Nonaktipkeun épék visual

Dina Windows Vista, anjeun tiasa gancang ningkatkeun kinerja ku cara ngarobah setélan PC anjeun.

Pindah ka "Alat sareng Inpormasi Kinerja" dina Panel Kontrol teras klik "Saluyukeun Pangaruh Visual". Nalika program Windows pikeun pagelaran maksimal, animasi bakal dipareuman pikeun ngagampangkeun rendering grafik sareng nyepetkeun transisi antara layar.

Nonaktipkeun épék visual pikeun ningkatkeun Windows PC slowdown — Poto: Melissa Cruz/TechTudo

6. Cabut virus sareng spyware

En muchos casos, los virus, malware y spyware pueden ser los responsables de la lentitud de tu PC. Descarga un antivirus, incluso los gratuitos Avast!, AVG AntiVirus y Avira Free Antivirus, y mantenlos siempre actualizados, realizando escaneos periódicos, especialmente en soportes externos, como pendrives.

Ogé ati-ati nalika masang program gratis dina Windows, sabab tiasa nyababkeun aplikasi sareng iklan anu teu dihoyongkeun dina pakét anu anjeun tampi dina wizard pamasangan.

Hapus virus sareng spyware tina PC Anjeun — Poto: Puteran/unsplash

Pikeun ngajagi sambungan anjeun tina panyusup anu tiasa nyuntikkeun kode jahat kana mesin anjeun - ngajantenkeun éta janten tambang bitcoin sareng nyéépkeun sabagian ageung sumber daya anjeun, contona - disarankeun ogé nganggo jaringan Wi-Fi anu aman sareng masang firewall anu saé, sapertos. Comodo firewall. Upami anjeun kedah nganggo Wi-Fi umum, sok nganggo VPN, torowongan pribadi sareng anu sanésna.

Para ser lento, su PC no necesariamente tiene que tener un problema de software. Eso es porque, para muchos, simplemente usar un navegador pesado es suficiente para que el funcionamiento de la PC se deteriore.

Chrome sareng Firefox mangrupikeun juara dina konsumsi mémori RAM, nyésakeun mesin ngan ukur 2 GB dina wates kapasitasna. Upami anjeun nganggo aplikasi Google sapertos Google Keep, Google Hangouts sareng anu sanésna, konsumsi tiasa naék.

Ganti browser lamun PC Anjeun slow. Poto: Playback / Gambar Getty

Dina Windows 10, anjeun milih Microsoft Edge, sanaos éta masih jauh di tukangeun kompetisi dina hal fitur, sapertos dukungan pikeun ekstensi, atanapi anjeun resep alternatif klasik, tapi langkung éfisién, sapertos Opera anu hampang pisan.

Upami anjeun nganggo Windows 7, léngkah munggaran anu anjeun kedah lakukeun pikeun ningkatkeun kinerja mesin anjeun nyaéta nganonaktipkeun téma Aero dina setélan Personalisasi anjeun. eta meakeun loba memori RAM jeung ngolah grafik, saprak eta brings rupa animasi dina transisi tina jandéla jeung sumber sejenna, kawas "ngintip" hiji aplikasi kabuka dina taskbar.

Si su PC es antigua, prefiera el clásico pero eficiente tema de Windows y recupere la memoria para actividades más importantes, como la multitarea con múltiples aplicaciones y pestañas del navegador abiertas.

Nonaktipkeun Aero dina Windows 7 - Poto: Playback / Creative Commons

RAM low slows turun PC dina sagala hal, tapi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngalereskeun masalah tanpa skimping on program kabuka. Ngagunakeun flash drive, preferably disambungkeun ka port USB 3.0, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngagunakeun Windows ReadyBoost pikeun ngamangpaatkeun sababaraha gigabyte pikeun nyepetkeun komputer. Colokkeun USB stick tur pilih "Speed ​​up my system" tina ménu, sareng pilih sahenteuna 1 GB pikeun dianggo salaku booster memori.

De una manera simple, puede actualizar temporalmente su PC, sin tener que deshabilitar un programa pesado importante o gastar mucho en más RAM física en el hardware.

Nyepetkeun kinerja nganggo pen drive - Poto: Reproduksi / TechTudo

Tommy Banks
Urang bakal senang ngadéngé naon pikir

ninggalkeun balesan

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja