Sistem

Kiwari hese neangan jalma anu teu boga handphone, tablet atawa malah komputer. Salian mangrupa alat gawé, alat ieu penting pisan pikeun fungsi luang, kayaning pamakéan jaringan sosial jeung aplikasi obrolan, kayaning WhatsApp.

Nanging, pikeun fungsina leres, alat-alat ieu peryogi sistem operasi. Upami anjeun henteu terang naon éta, anjeun kedah terang yén, dina cara anu saderhana sareng saderhana, sistem operasi (OS) mangrupikeun program (software) anu fungsina pikeun ngatur sumber daya sistem, nyayogikeun antarmuka supados urang masing-masing. bisa ngagunakeun parabot.

Sanajan éta rada téhnologis, teu persis konsép hésé ngartos. Dina artikel ieu kami ngabagi inpormasi ngeunaan sistem operasi utama anu ayeuna aya, ngajelaskeun sacara langkung rinci ngeunaan naon aranjeunna diwangun sareng naon anu dianggo.

Tip sareng trik Google Docs

Ngahubungkeun Google plus Docs salaku standar pamaca dokumen artikel Google plus Drive parantos dianggo ku jutaan palanggan di sakumna dunya. Naha anjeun hoyong buka atanapi ...

Tip: Kumaha ningkatkeun ka Windows 8?

Ngaronjatkeun Asisten: Tingali upami PC anjeun tiasa ngajalankeun Windows 8Windows 8 bakal nyarioskeun ka anjeun upami PC anjeun tiasa ngajalankeun Windows 8 atanapi Windows 8 Pro. Upami anjeun hoyong pariksa sarat sistem, anjeun tiasa ...

Pitunjuk Instalasi Windows 8

Kumaha nyetél windows 8 step by stepTutorial ieu ngajarkeun anjeun kumaha nyetél Windows 8 dina cara anu praktis sareng saderhana.Persyaratan sistem minimum Windows 8Saméméh ngamimitian pamasangan, ...

Kumaha cageur file dihapus (dihapus)?

Saha anu kantos tanpa estimasi, sacara standar atanapi bahkan sumpah yén anjeunna henteu peryogi file éta, mendakan dirina dina kaayaan éta: - Kuring ngahapus file sareng henteu aya dina tempat sampah, naha aya cara pikeun pulih? ...

Naon ari Sistem Operasi?

Sakumaha anu parantos disebatkeun, sistem operasi mangrupikeun parangkat lunak anu tanggung jawab pikeun operasi komputer atanapi smartphone. Éta struktur anu ngamungkinkeun sadaya program sareng bagian tina komputer tiasa dianggo sareng ngamungkinkeun pangguna pikeun berinteraksi sareng mesin, ngalangkungan antarmuka intuitif.

Sawaktos Anjeun ngaktipkeun salah sahiji alat, sistem operasi ngamuat sareng mimiti ngatur sumber daya komputer. Dina stroke basajan, eta ngajadikeun hirup leuwih gampang pikeun pamaké, sahingga pamakéan alat nu leuwih praktis sarta ogé aman, saprak éta sistem operasi anu nangtukeun naon kudu ngalakukeun ka komputer, mobile atawa tablet.

Sababaraha fungsi tina sistem operasi

Sumberdaya: sistem kedah gaduh kapasitas sareng mémori anu cekap supados sadaya pungsi tiasa dieksekusi leres, ieu sigana salah sahiji fungsi anu paling penting dina sistem operasi.

Mémori: éta anu ngajamin yén unggal aplikasi atanapi tindakan ngan ukur ngeusian mémori anu dipikabutuh pikeun operasina, aman sareng nyéépkeun rohangan pikeun fungsi anu sanés.

File: aranjeunna jawab nyimpen informasi, saprak mémori utama biasana dugi.

Data: kadali data input sareng kaluaran, supados inpormasi henteu leungit sareng sadayana tiasa dilakukeun kalayan aman.

Prosés: ngajadikeun transisi antara hiji tugas jeung nu sejen, ku kituna pamaké bisa ngalakukeun / ngajalankeun sababaraha tugas / aplikasi dina waktos anu sareng.

Pungsi sistem operasi ieu tiasa diaktipkeun ku tombol, alat sapertos beurit sareng keyboard dina kontak sareng antarmuka grafis (naon anu muncul dina layar), ku cara toél langsung dina layar (layar rampa), dina kasus smartphone sarta tablet, atawa malah ngaliwatan paréntah sora geus sadia di sababaraha alat jeung aplikasi.

Sacara umum, sistem operasi parantos dipasang sacara standar dina alat. Ku alatan éta, hal anu penting pikeun jalma anu ngagunakeun smartphone, tablet jeung komputer nyaho saeutik ngeunaan eta jeung nyaho sistem operasi utama sadia. Urang bakal ngobrol ngeunaan aranjeunna engké.

sistem operasi pikeun komputer

Sacara umum, sistem operasi komputer (desktop atanapi laptop) langkung kompleks tibatan anu dianggo dina alat sélulér, sapertos tablet sareng telepon sélulér. Handap, urang kasampak di luhur tilu di leuwih jéntré.

Windows

Dimekarkeun dina taun 80-an ku Microsoft, éta salah sahiji sistem operasi pang populerna di dunya, diadopsi ku ampir kabéh merek pabrik komputer utama di dunya. Leuwih waktos eta geus miboga versi diropéa anyar (Windows 95, Windows 98, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 jeung Windows 10).

Ieu cukup pikeun maranéhanana anu merlukeun pamakéan dasar sarta fungsional, boh keur studi atawa pagawean, ngabogaan panganteur pisan intuitif.

macOS

Dimekarkeun ku Apple, éta sistem operasi éksklusif pikeun komputer merek urang jeung laptop, disebut Mac (Macintosh). Éta, sareng Windows, sistem operasi anu paling seueur dianggo di dunya, anu parantos nampi apdet sareng vérsi énggal salami sababaraha dekade. Sanaos sanés ngan hiji-hijina, éta mangrupikeun sistem operasi anu paling sering dianggo ku para profesional dina seni, nyaéta, anu damel sareng produksi pidéo, desain grafis atanapi daérah anu aya hubunganana.

Linux

Ieu mangrupikeun sistem operasi anu paling sering dianggo di perusahaan, sabab open source, anu hartosna ngamungkinkeun aksés pinuh kana kode sumber (teu sapertos sistem operasi sateuacana). Éta pisan serbaguna, gampang pikeun ngaropea sareng dianggap aman pisan. Nanging, éta henteu umum pisan dina komputer bumi atanapi pribadi.

Sistem operasi mobile sareng tablet

Dina alat sélulér (sapertos telepon sélulér sareng tablet) sistem operasi langkung saderhana sareng didamel khusus pikeun jinis alat ieu. Sanaos aya anu sanés, anu utama nyaéta:

ios

Éta sistem operasi ekslusif kanggo smartphone sareng tablet merek Apple sareng mangrupikeun sistem operasi munggaran pikeun telepon sélulér anu diciptakeun. Éta gancang pisan, éta ngagaduhan seueur pilihan aplikasi pikeun diunduh sareng antarmuka anu saderhana, éndah sareng gampang diurus.

Android

Éta mangrupikeun sistem operasi seuseueurna smartphone tina merek anu béda-béda, anu ngajamin langkung seueur pilihan nalika milih mobile énggal, boh tina segi modél sareng harga. Éta diciptakeun ku Google sareng ayeuna mangrupikeun sistem operasi anu paling sering dianggo di dunya.

Naon bédana antara sistem operasi?

Prinsip dasar operasi unggal sistem anu sarupa paduli sistem operasi, kalawan sababaraha rinci nu kudu tumut kana akun gumantung kana naon unggal jalma pilari nalika purchasing smartphone anyar.

Beda utama nyaéta dina antarmuka masing-masing (nyaéta, naon anu muncul dina layar anjeun), ku kituna unggal sistem operasi ngagaduhan penampilan sorangan. Biasana pikeun jalma anu sok nganggo Windows gaduh sababaraha kasusah pikeun ngabiasakeun Mac sareng sabalikna. Sanajan kitu, euweuh nu waktos teu ngajawab.

Sanajan kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngamutahirkeun atawa malah ngarobah sistem operasi, paling jalma tungtungna teu ngalakukeun eta. Janten langkung saé milih sistem operasi mana anu dianggo sateuacan ngagaleuh alat sareng diajar langkung seueur ngeunaan cara masing-masing jalan.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja