audio

Révolusi industri dicirikeun ku parobahan anu ujug-ujug sareng radikal, mawa téknologi anyar kana kahirupan urang. Sareng salah sahijina mangrupikeun bagian tina kahirupan sapopoe pikeun kalolobaan jalma: évolusi dina cara urang ngadangukeun musik. Dinten ayeuna, iraha waé, dimana waé sareng kalayan koleksi musik anu teu terbatas, urang tiasa ngadangukeun sadayana ti anu klasik dugi ka rilis panganyarna, tapi éta henteu salawasna sapertos kieu.

Pikeun ngadéngé lagu, anjeun kudu indit ka téater, festival, atawa boga babaturan nyieun sora deukeut anjeun. Lajeng Thomas Edison nyiptakeun phonograph. Ti saprak éta, pamaén janten langkung kompak sareng cara nyimpen audio ogé parantos ningkat. Tingali kana sajarah alat-alat soundtrack di sakuliah dunya di handap.

Headphone qcy qs2 pangsaéna: anu mana anu kedah dipilih?

pangalusna-headphone-qcy-qs2-mana

Tempo pendapat dina Amazon Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun ngagabungkeun headphone Anjeun sareng item sejenna tina merek nu Anjeun pikaresep. Salian ti tetep dina pikiran nuansa jeung kreativitas, éta ogé penting pikeun tetep dina pikiran ...

fonograf

Konsep phonogram timbul tina phonograph. Ieu mangrupikeun alat anu fungsina munggaran anu tiasa ngarékam sareng ngahasilkeun sora anu dirékam dina tempatna, sacara mékanis sacara lengkep. Mimitina, alat-alat ieu ngan ukur tiasa dianggo pikeun tilu atanapi opat rékaman. Kana waktu, bahan anyar dipaké dina komposisi piring cylindrical phonograph, ngaronjatkeun durability sarta jumlah pamakéan.

Gramopon

Ti mimiti, anu dituturkeun nyaéta suksesi inovasi anu ngajantenkeun panyimpen audio tiasa ningkat. Gramophone, invented by Jérman Emil Berliner di 1888, éta évolusi alam salajengna, ngagunakeun rékaman tinimbang piring cylindrical. Audio sacara harfiah dicitak ku jarum dina piringan ieu, diwangun ku bahan-bahan anu béda-béda, sareng diréproduksi ku jarum alat, nga-decoding "retak" tina piringan kana audio.

pita magnét

Nepi ka ahir taun 1920-an, kaset magnét muncul, dipaténkeun ku Fritz Pfleumer Jerman. Aranjeunna kagungan pentingna considerable dina sajarah musik, utamana dina rekaman audio, saprak, keur waktu, aranjeunna diwenangkeun kualitas hébat sarta portability ekstrim. Saterusna, penemuan nu ngamungkinkeun pikeun ngarekam dua atawa leuwih audios dirékam dina kasét béda, kalawan kamungkinan merging aranjeunna kana hiji pita tunggal. Proses ieu disebut nyampur.

Vinyl disc

Dina ahir taun 1940-an, rékaman vinyl sumping ka pasar, bahan dijieun utamana tina PVC, nu dirékam musik dina microcracks on disc. The vinyls dicoo dina turntable kalawan jarum. Aranjeunna parantos aya di pasar sateuacanna, tapi rékamanna didamel tina shellac, bahan anu nyababkeun seueur gangguan sareng kualitas anu rada curiga.

Pita kasét

Pita kaset anu pikaresepeun anu maréntah paling luhur ti taun 1970-an dugi ka 1990-an tumbuh tina inovasi anu diidinan ku baraya anu langkung kolot. Éta mangrupikeun pola pita magnét anu diciptakeun dina pertengahan taun 1960-an ku Philips, anu diwangun ku dua gulungan pita sareng sadaya mékanisme pikeun mindahkeun di jero kotak plastik, ngajantenkeun kahirupan langkung gampang pikeun sadayana. Asalna, kaset audio kompak dileupaskeun ngan ukur kanggo tujuan sora, tapi engké janten kasohor ku kamampuan ngarékam pidéo ogé, kalayan kaset anu langkung ageung.

Walkman

Dina 1979, bapa iPod jeung mp3 pamaén, Sony Walkman, ngahontal leungeun jeung Ceuli urang. Mimiti maén kaset sareng CD engké, penemuan éta ngamungkinkeun nyandak musik dimana waé anjeun hoyong. Cukup pasang pita karesep anjeun sareng jieun soundtrack pikeun jalan-jalan anjeun di taman.

CD

Dina taun 1980-an, salah sahiji inovasi pangageungna dina panyimpen média pencét pasar: CD: cakram kompak. Éta tiasa ngarékam audio dugi ka dua jam dina kualitas anu teu acan kantos katingali. Éta pisan populer ti saprak éta sareng tetep standar pikeun industri musik, kalayan tingkat penjualan anu luhur dugi ka ayeuna. Diturunkeun tina éta, DVD mucunghul, salajengna ngaronjatkeun kapasitas neundeun jeung kualitas sora, nuturkeun évolusi konsép Sakuliling.

audio digital

Marengan CD, audio digital éta geus cukup dewasa pikeun ilubiung dina lengkah saterusna dina évolusi gudang audio. Komputer janten langkung alit sareng HD ngagaduhan langkung rohangan, ngamungkinkeun dinten sareng dinten musik kualitas luhur disimpen. Seueur komputer ayeuna gaduh pamaca CD sareng pangrékam, anu ngamungkinkeun anjeun ngadangukeun cakram paporit sareng ngarékam nyalira.

streaming

Streaming atawa siaran nyaéta ngaran pangiriman audio jeung/atawa video ngaliwatan internét. Téknologi anu ngamungkinkeun pangiriman audio sareng pidéo tanpa pangguna ngaunduh sadaya kontén anu dikirimkeun sateuacan ngadangukeun atanapi ningali, sapertos anu kapungkur.

aplikasi

Sareng pamustunganana aplikasi, APP anu kasohor tanpa ragu mangrupikeun nami utama diantara sadaya média ieu ayeuna. Ayeuna, Spotify terus tumuwuh sareng tanggung jawab ageung pikeun ngapopulerkeun streaming salaku salah sahiji bentuk konsumsi musik utama ayeuna. Éta ngagaduhan katalog anu ageung sareng jutaan palanggan di sakumna dunya. Sarta kami aya. Parios pilihan musik kami pikeun latihan gim anu sengit sareng motivasi.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja