Naon anu aya sareng naon anu énggal pikeun paningkatan Shanghai Ethereum

Jadwal saheulaanan Maret 2023 parantos disetél pikeun pembaruan Shanghai anu bakal ngijinkeun ditarikna ditarik, daptar EIP ogé parantos dilebetkeun, tapi EIP-4844 henteu dipikagaduh.

pamekar Ethereum utama milih prioritas sangkan withdrawals staking via Update Shanghai saméméh ngalaksanakeun nu patali surge Ethereum Improvement Proposal (EIP) -4884.

Salaku Cointelegraph dilaporkeun, lengkah konci salajengna dina roadmap Ethereum nyaeta pamutahiran Shanghai, nu, diantara hal séjén, bakal ngidinan withdrawals validator / staking of ETH tina ranté Beacon.

EIP-4884 ogé penting sareng asalna dimaksudkeun pikeun diintegrasikeun ka Shanghai, ngenalkeun "proto-danksharding" pikeun sacara signifikan ningkatkeun skalabilitas palaksanaan Lapisan 2 (The Surge) sateuacan panyebaran pinuh tina pembaruan Sharding utama dina ahir taun. taun hareup.

Sanajan kitu, nurutkeun pamekar Ethereum Core Tim Beiko dina pasamoan pamekar Ethereum Core panungtungan on December 8, konsensus final éta bade difokuskeun Shanghai munggaran pikeun nyingkahan poténsi reureuh lamun EIP-4844 teu siap on waktos.

Dina thread Twitter, Beiko nyatet yén dulur sapuk "(1) ningali Shanghai datang gancang, ideally sabudeureun Maret na (2) nuturkeun éta kalayan garpu teuas fokus kana EIP-4844."

Sanajan EIP-4844 teu kaasup, pamekar sapuk pikeun ngawengku sakumpulan EIPs nu dasarna ngamutahirkeun Mesin Virtual Ethereum (EVM), kaasup bubuka format kontrak EVM anyar, kode / separations data, sarta opcodes anyar.

Beiko nyatakeun yén pembaruan ieu, anu katelah EVM Object Format (EOF), cukup gampang digulung deui sareng dicabut tina Shanghai, upami pamekar teu acan réngsé ngerjakeunana nalika Shanghai siap pikeun nyebarkeun, EOF ngan saukur bakal dipiceun sareng dikirimkeun. engké.

Sajaba ti éta, susunan EIPs pre-sapuk bakal dilaksanakeun babarengan jeung Shanghai, daftar ngawengku EIP-3651: Coinbase haneut, EIP-3855: Instruksi PUSH0, EIP-3860: Wates jeung Méter Mimitian Code jeung EIP-4895: Push Withdrawals. ti ranté Beacon sakumaha menit.

EIP-3651: Coinbase haneut hususna bakal berpotensi gaduh kauntungan pangurangan biaya pikeun jaringan. Henteu aya patalina sareng nami bursa crypto, Coinbase dina kontéks ieu ngarujuk kana nami pamekar parangkat lunak anu dianggo pikeun nampi token énggal dina jaringan.

Unggal urus anyar dina platform nu kudu berinteraksi sareng software Coinbase sababaraha kali, tapi transaksi awal mimiti meunang leuwih mahal sabab Coinbase dasarna perlu waktu pikeun haneut nepi.

Kalayan palaksanaan énggal EIP, ieu moal aya deui, anu bakal ngirangan biaya gas nalika pembina berinteraksi sareng éta.

Numutkeun Yayasan Ethereum, Sharding mangrupakeun pamutahiran multi-fase dirancang pikeun ngaronjatkeun nyata "scalability jeung kapasitas" Ethereum ngaliwatan palaksanaan ranté beling, anu bakal masihan jaringan "langkung kapasitas pikeun nyimpen sarta aksés data." data ".

Ditambahkeun sareng kamampuan panyimpen data anu ningkat, ieu dasarna bakal ngamungkinkeun solusi Lapisan 2 nawiskeun biaya transaksi anu langkung handap.

Kalayan sadaya ieu réngsé, acara jaringan utama salajengna sareng bagian ahir peta jalan nyaéta pembaruan Sharding, anu diperkirakeun diluncurkeun dina 2023 sareng 2024.

Tommy Banks
Urang bakal senang ngadéngé naon pikir

ninggalkeun balesan

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja