Kodeu login Facebook | Naon éta, kumaha ngagunakeunana sareng upami henteu sumping?

Echo Dot Smart Speaker

Kodeu login Facebook dihasilkeun unggal waktos aya anu nyobian ngaksés akun anjeun dina alat sekundér. Fiturna tiasa dianggo babarengan sareng verifikasi dua faktor, ngirangan kamungkinan panyusup kana profil anjeun dina jaringan sosial.

Aya ogé kamungkinan ngahasilkeun kode anyar tanpa gaduh telepon sélulér. Diajar di handap naon kode login Facebook, kumaha carana ngahasilkeun kodeu aksés sarta naon anu kudu dipigawé lamun kode numerik teu dikirim ka smartphone Anjeun.

Naon kode login Facebook?

Kodeu login Facebook mangrupikeun alternatif tambahan pikeun ningkatkeun kaamanan akun anjeun dina jaringan sosial. Gawéna tina fitur auténtikasi dua-faktor, nyaéta nalika platform naroskeun konfirmasi sekundér pikeun ngaleupaskeun aksés akun.

Iraha waé anjeun ngaksés akun Facebook anjeun dina alat sanés ti alat utami anjeun, kode login bakal diperyogikeun pikeun ngalengkepan tindakan. Kode ieu tiasa janten konci kaamanan fisik, pesen téks (SMS), atanapi aplikasi auténtikasi pihak katilu sapertos Google Authenticator.

Kodeu login Facebook dianggo dina fitur auténtikasi dua faktor (Gambar: Timothy Hales Bennett / Unsplash)

Salian kodeu anu dianggo dina verifikasi dua faktor, Facebook ngamungkinkeun anjeun ngahasilkeun kode kaamanan anu sanés pikeun anjeun anggo nalika telepon sélulér anjeun henteu caket. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyieun 10 Konci dina hiji waktu, nu lajeng bisa dipaké pikeun tiap login ka akun Facebook Anjeun.

Kumaha kéngingkeun kode login Facebook

Hal kahiji anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngaktifkeun auténtikasi dua-faktor dina Facebook sareng pilih salah sahiji metodeu pikeun nampi kodeu login ti Facebook. Pilihan asup kalebet:

  • Paké kode genep digit dikirim ku SMS;
  • Anggo kode kaamanan dina generator kode anjeun;
  • Ketok konci kaamanan anjeun dina alat anu cocog;
  • Anggo kode kaamanan tina aplikasi pihak katilu (Google Authenticator, contona) pakait sareng akun Facebook anjeun.

Kodeu login Facebook didamel nalika aya anu nyobian ngaksés akun anjeun dina telepon sélulér atanapi PC anu sanés alat utama anjeun. Janten, pikeun kéngingkeun kodeu, kantun buka Facebook dina alat sekundér sareng, nalika dipenta, pariksa ku SMS atanapi aplikasi ID anu ngaoténtikasi.

Auténtikasi dua léngkah diperyogikeun pikeun kéngingkeun kode login Facebook (Screenshot: Caio Carvalho)

Inget yén kode login Facebook unik tur valid pikeun periode pondok waktu. Upami kodeu teu acan dianggo dina sababaraha menit, anjeun kedah log in deui pikeun nampi kodeu énggal.

Kumaha Ngahasilkeun Kodeu Login Facebook

Pikeun kéngingkeun kode login Facebook, pastikeun anjeun ngaktipkeun auténtikasi dua léngkah. Prosedurna tiasa dilakukeun boh dina halaman wéb Facebook ngalangkungan browser, atanapi dina aplikasi jaringan sosial pikeun telepon sélulér Android sareng iPhone (ios).

Sakali verifikasi dua-faktor diaktipkeun, ayeuna éta ngan ukur kéngingkeun kode login Facebook. Jang ngalampahkeun ieu, tuturkeun léngkah-léngkah dina tutorial di handap ieu. Dina conto ieu, kami nganggo versi wéb Facebook, tapi anjeun ogé tiasa ngahasilkeun kodeu dina aplikasi.

  1. Buka "facebook.com" atawa buka aplikasi mobile pikeun asup ka akun anjeun;
  2. Di belah kénca juru luhur, klik dina gambar profil anjeun;
  3. Pindah ka "Setélan sareng Privasi" teras ka "Setélan";
  4. Dina ménu di sisi kénca, klik "Kaamanan sareng login";
  5. Dina "Auténtikasi Dua-Faktor", klik "Paké Auténtikasi Dua-Faktor";
  6. Dina "Kodeu Pamulihan", klik "Setup";
  7. Pencét "Kéngingkeun Kodeu". Upami anjeun parantos ngahasilkeun kode, klik "Témbongkeun kodeu";
  8. Pariksa daptar kode login Facebook.
Kodeu login Facebook dianggo pikeun ngabuktoskeun kaaslianana aksés sanajan henteu nganggo telepon sélulér (Screenshot: Caio Carvalho)

Facebook ngahasilkeun 10 kode login unggal anjeun ngaksés fitur ieu dina setélan akun anjeun. Nyaéta, anjeun tiasa ngulang prosés ieu unggal waktos anjeun badé ngahasilkeun kodeu énggal, sabab kadaluwarsa saatos dianggo. Disarankeun nyerat sadaya kode atanapi pilih pilihan "Unduh" pikeun ngaunduh file téks sareng nomerna.

Kodeu login Facebook henteu cekap: naon anu kudu dilakukeun?

Upami auténtikasi dua faktor parantos diaktipkeun dina Facebook anjeun sareng anjeun henteu nampi kodeu via SMS (upami anjeun milih pilihan ieu), nomer telepon anjeun tiasa gaduh masalah sareng operator anjeun. Éta ogé patut pariksa naha chip telepon sélulér dipasang dina alat, upami éta mangrupikeun chip fisik sareng sanés eSIM.

Ayeuna, upami anjeun teu acan ngarobih operator sareng kode login Facebook tetep henteu sumping, cobian ieu:

  • Taroskeun operator sélulér anjeun pikeun mastikeun yén anjeun ngirim SMS ka nomer anu leres;
  • miceun tanda tangan dina tungtung pesen téks (SMS) anu tiasa nyegah Facebook tina nampi pesen ieu;
  • Coba kirim SMS ka "On" atawa "Fb" (tanpa tanda petik) ka nomer 32665;
  • Mangga nyanggakeun 24 jam upami aya telat pangiriman.

Alternatipna sanésna nyaéta ngarobih metode auténtikasi dua faktor dina setélan privasi Facebook. Teras pilih aplikasi pihak katilu. Atanapi, tuliskeun 10 kode login anu dihasilkeun ku Facebook sareng dianggo dugi ka béak.

Tommy Banks
Urang bakal senang ngadéngé naon pikir

ninggalkeun balesan

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja