Cryptocurrency

Pikeun peminat téknologi, cryptocurrencies, sapertos Bitcoin, Litecoin sareng Ethereum, geus dianggap duit mangsa nu bakal datang.

Tanpa tagihan atanapi kartu kiridit, modél énggal ieu tiasa ngalaksanakeun transaksi internasional kalayan harga anu langkung handap tibatan mata uang tradisional.

Aset ieu henteu diatur ku badan resmi atanapi dipusatkeun ku lembaga keuangan, tapi ditambang ku programer.

Sareng éta yén cryptocurrencies parantos muncul pikeun nangtang lembaga keuangan ageung sareng masihan kabébasan anu langkung ageung pikeun pangguna.

Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan pasar pikeun currencies virtual? Baca sagalana nu peryogi kauninga dina pos ieu.

Cryptocurrencies: Naon aranjeunna?

Cryptocurrencies mangrupikeun mata uang virtual anu ngagunakeun kriptografi pikeun mastikeun kasalametan transaksi anu dilakukeun dina Internét.

Dasarna, kriptografi dianggo sapertos nomer séri atanapi tanda anu dianggo dina uang kertas pikeun nyegah pemalsuan, contona.

Dina kasus mata uang kripto, tanda-tanda anu disumputkeun ieu mangrupikeun kode anu hésé pisan pikeun rengat. Ieu mungkin berkat blockchain, téknologi anu tiasa dianggo sapertos buku ageung.

Sababaraha transaksi sareng log dirékam, sumebar ka sababaraha komputer. Sadaya transaksi diblokir ku kriptografi, anu ngajamin anonimitas jalma anu ngalaksanakeunana.

Bank sareng lembaga keuangan di sakumna dunya, kalebet Bank Séntral Spanyol sareng nagara Amérika Latin, parantos nunjukkeun minat ngagunakeun blockchain dina transfer antarbank, contona.

Sanaos gaduh téknologi anu béda ieu, dina praktékna, mata uang kripto dianggo pikeun tujuan anu sami sareng anu sanés.

Ieu ngandung harti yén maranéhna meuli duanana barang sarta jasa dina Internét. Kusabab aranjeunna henteu dianggap mata uang resmi, aranjeunna henteu tunduk kana devaluasi pasar atanapi inflasi.

Sajaba ti éta, maranéhna bisa ditukeurkeun pikeun tradisional -atawa resmi- duit jeung sabalikna.

Nalika Bitcoin dilahirkeun?

Bitcoin dijieun dina 2009 ku Satoshi Nakamoto. Identitasna teu acan tiasa dipastikeun sacara pasti sareng namina ngan ukur nami samaran.

Dina waktu éta aya discontent hébat jeung bank badag sarta cara maranéhna ngalaksanakeun operasi dubious, deceiving konsumén jeung ngecas komisi kasar.

Prakték ieu, sareng kurangna pangaturan séri jaminan di pasar, nyumbang kana krisis anu paling hébat dina abad ka-XNUMX dugi ka ayeuna.

Taun 2008, bank nyiptakeun gelembung perumahan ku nawiskeun pinjaman murah ka rupa-rupa konsumén.

Duit ieu diinjeumkeun sanajan jalma-jalma ieu henteu nyumponan sarat minimum, anu nunjukkeun yén aranjeunna tiasa mayar deui hutang.

Kalayan kanaékan paménta, nilai-nilai harta mimiti naék pisan nalika pamilik bumi sadar yén aranjeunna tiasa ngadamel deal anu saé sareng seueur jalma anu milari sipat énggal.

Tapi seuseueurna aranjeunna henteu gaduh artos anu diperyogikeun pikeun nyanghareupan pembiayaan, sabab pangangguran atanapi henteu ngagaduhan panghasilan tetep. Jenis hipotik ieu katelah subprime.

Pikeun nyieun masalah parah, bank diusahakeun ngamangpaatkeun konsumén ieu anu teu bisa repay gajian ku nyieun jaminan di pasar finansial.

Sekuritas éta dicadangkeun ku hipotik subprime sareng dijual ka lembaga keuangan sanés saolah-olah aranjeunna tiasa dipercaya ngahasilkeun jaminan. Tapi dina kanyataanana aranjeunna ngan masalah badag.

Dina konteks krisis ieu, gerakan Occupy Walt Street mecenghul, counterpoint kana prakték kasar, kurangna hormat ka konsumén, kurangna transparansi jeung cara nu bank badag bisa ngamanipulasi sistem finansial.

Sarta Bitcoin ogé mecenghul salaku tampikan tina sistem finansial. Pikeun ngabela na, tujuanana nya éta sangkan seller koin inohong pangpentingna.

Perantara bakal dileungitkeun, suku bunga bakal dileungitkeun sareng transaksi bakal langkung transparan.

Pikeun ieu, perlu nyieun sistem desentralisasi nu duit bisa dikawasa jeung naon anu lumangsung tanpa gumantung kana bank.

Naon ruang lingkup pamakéan Bitcoin?

Ayeuna, Bitcoin geus katampa di loba tempat di dunya, teu ukur di Amérika Serikat.

Mata uang maya tiasa dianggo pikeun mésér perhiasan di REEDS Jewellers, contona, ranté perhiasan ageung di Amérika Serikat. Anjeun ogé tiasa mayar tagihan anjeun di rumah sakit swasta di Warsawa, Polandia.

Kiwari éta geus mungkin migunakeun Bitcoins malah dina transaksi jeung pausahaan nu patali jeung téhnologi. Di antarana Dell, Expedia, PayPal jeung Microsoft.

Naha mata uang virtual aman?

Bitcoin sareng mata uang kripto sacara umum tunduk kana sababaraha jinis serangan siber, kalebet:

  • phishing
  • Estafa
  • serangan ranté suplai

Malah aya kasus anu dilaporkeun dimana komputer anu henteu nyambung ka Internét diretas, nunjukkeun kumaha aya kerentanan dina sistem éta.

Tapi, tungtungna, mata uang virtual umumna aman kusabab tilu aspék. Di handap ieu kami ngajelaskeun naon aranjeunna diwangun.

Énkripsi

Mata uang henteu ngan énkripsi, tapi prosés ieu langkung rumit dina transaksina, sabab dirojong ku sistem khusus, nyaéta blockchain.

Sistem téhnologis ngabogaan runtuyan sukarelawan anu gawé bareng ambéh transaksi lumangsung dina sistem.

Ieu mastikeun yén sadaya inpormasi pribadi pangguna disimpen dina tempat anu misah. Hal ieu ngajadikeun tugas hacker jahat rada hese.

sistem publik

Aspék ieu counterintuitive, nyaéta, éta ngakibatkeun percanten sabalikna. Barina ogé, hiji hal kalawan aksés indiscriminate leuwih gampang pikeun jalma kalawan niat goréng pikeun ngakses, katuhu?

Kanyataan yén cryptocurrencies umumna hartosna yén sadaya transaksi dilakukeun sacara transparan sareng sayogi upami anu kalibet henteu anonim.

Hese pikeun batur curang atanapi nipu sistem. Ogé, transaksi teu bisa balik. Janten teu aya deui jalan pikeun nyuhunkeun artos anjeun deui.

Desentralisasi

Sistem mata uang virtual desentralisasi sabab diwangun ku sababaraha server di sakuliah dunya.

Salaku tambahan, éta gaduh sakitar 10.000 alat anu ngawangun sistem (titik) sareng ngalacak sadaya transaksi.

Pentingna ieu saderhana: upami aya kajadian ka salah sahiji server atanapi titik, rébuan anu sanés tiasa nyandak dimana komponén tinangtu sistem éta dipareuman sareng diteruskeun.

Ieu ngandung harti yén hese nyoba hack salah sahiji server, sabab euweuh batur bisa maok yén server séjén teu bisa nyegah.

Saha anu ngatur cryptocurrencies?

Cryptocurrencies teu diatur, nyaeta, euweuh otoritas atawa bank sentral jawab ngadalikeun aranjeunna.

Kusabab ciri ieu, aranjeunna tiasa ditukeurkeun antara jalma-jalma tanpa kedah gaduh lembaga keuangan atanapi perantara anu sanés.

Aset-aset ieu diciptakeun pikeun merangan sentralisasi lembaga-lembaga ageung, sapertos bank atanapi pamaréntahan, anu ngawasa kalolobaan artos anu beredar di dunya.

Ku alatan éta, mata uang maya ogé tiasa dianggo di nagara mana waé, tanpa wates minimum atanapi maksimal pikeun transaksi.

Salaku tambahan, operasina ngagaduhan komisi anu langkung handap tibatan anu ditagihkeun ku perantara sareng badan kauangan sacara umum.

Kumaha cryptocurrencies dikaluarkeun?

Mata uang virtual diciptakeun ku programer. Ku alatan éta, aranjeunna dikaluarkeun ku program pertambangan digital kalayan transaksi anu merlukeun resolusi masalah matematik.

Saha waé tiasa nyobian ngabéréskeun solusi ieu. Kusabab fitur ieu, mata uang maya dikaluarkeun ku cara umum.

Tapi anu kajantenan nyaéta panyipta mata uang gaduh karesep sareng kauntungan samentawis pikeun pangguna sistem anu sanés. Konsentrasi sabagian ageung tina koin anu dikaluarkeun dina panangan anjeun upami anjeun hoyong.

Kumaha dompét cryptocurrency dianggo?

Dompét mata uang digital maya dianggo ampir sapertos dompét artos fisik. Ngan, tibatan nyimpen tagihan sareng kartu, aranjeunna ngumpulkeun data kauangan, idéntitas pangguna sareng kamungkinan ngalaksanakeun transaksi.

Dompét berinteraksi sareng data pangguna supados tiasa ningali inpormasi sapertos kasaimbangan sareng sajarah transaksi kauangan.

Ku kituna, nalika urus dijieun, konci swasta dompét urang kedah cocog alamat umum ditugaskeun ka mata uang, ngecas nilai ka salah sahiji rekening na crediting nu séjén.

Ku alatan éta, teu aya mata uang nyata, ngan catetan tina transaksi jeung parobahan kasaimbangan.

Ieu kudu dicatet yén aya tipena béda dompet neundeun cryptocurrency. Éta tiasa virtual, fisik (dompét hardware) sareng bahkan kertas (dompét kertas), anu ngamungkinkeun cryptocurrency dicitak sapertos uang kertas.

Tapi, tingkat kaamanan beda-beda sareng masing-masing sareng henteu sadayana ngadukung kategori mata uang anu sami. Pikeun milih diantara puluhan dompét anu sayogi, anjeun kedah tumut kana sababaraha inpormasi penting:

  • Dupi tujuan pamakéan investasi atawa purchases umum?
  • Naha éta ngeunaan ngagunakeun hiji atanapi sababaraha mata uang?
  • Naha dompét mobile atanapi ngan ukur tiasa diaksés ti bumi?

Dumasar inpormasi ieu tiasa waé milarian portopolio anu pangsaéna pikeun kabutuhan anjeun.

Kumaha transaksi dilaksanakeun?

Naha anjeun badé mésér atanapi ngajual mata uang kripto, anjeun kedah ngadaptar dina platform khusus tina mata uang virtual anu anjeun hoyong jalankeun.

Pikeun ngagaleuh dina kalolobaan platform khusus, anjeun kedah ngadaptar data anjeun sareng ngadamel akun virtual.

Janten, sadaya anu anjeun peryogikeun nyaéta kasaimbangan dina reais pikeun ngalaksanakeun transaksi. Éta mangrupikeun prosés anu sami sareng mésér aset di calo saham konvensional.

Naon cryptocurrencies anu paling sering dianggo?

Ayeuna, aya sababaraha mata uang virtual dina pasaran. Jelas, sababaraha di antarana geus miboga leuwih spasi tur relevansi. Di handap ieu daptar anu paling sering dianggo.

Bitcoin

Éta mangrupikeun cryptocurrency munggaran anu diluncurkeun di pasar sareng masih dianggap paporit pasar, sésana dina pangwangunan pinuh.

Ethereum

Ethereum dianggap bahan bakar kontrak pinter jeung mata uang poténsial pikeun bersaing jeung Bitcoin dina taun datang.

Ripple

Dipikawanoh pikeun nawiskeun transaksi anu aman, instan sareng murah, Ripple parantos ngalangkungan nilai Ethereum.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash tumuwuh kaluar tina pamisah Bitcoin blockchain. Ku alatan éta, sumberdaya anyar geus alternatif pikeun mata uang leuwih tradisional dina pasaran.

IOTA

Revolusioner sareng dumasar kana Internet of Things (IoT), IOTA mangrupikeun mata uang tanpa panambang atanapi biaya pikeun transaksi jaringan.

Kumaha pangajen cryptocurrencies jalan?

Pangajen cryptocurrencies geus pohara signifikan sarta ieu alatan genah tur kaamanan tina metoda transaksi finansial anyar.

Supados anjeun langkung ngartos mangpaat tina skenario anyar ieu, hal anu penting pikeun nguatkeun éta:

  • Pasar cryptocurrency teu nangtung kénéh sakumaha gawéna 24 jam sapoé;
  • Likuiditas pasar luhur nalika pembeli sareng penjual sumebar ka sakumna dunya;
  • Mata uang henteu robih salaku hasil tina masalah politik atanapi ékonomi di nagara éta;
  • Masing-masing cryptocurrency unik sareng gaduh kode khusus kalayan catetan gerakanna, janten aman;
  • Kadali mata uang gumantung sacara éksklusif kana pangguna sareng henteu ngalaman gangguan ti perusahaan atanapi Nagara;
  • Transaksina bebas tina bank sareng perantara, anu hartosna lembaga keuangan ieu henteu ngecas komisi pikeun operasi.

Naha éta patut ngagunakeun sareng investasi dina cryptocurrencies?

Pikeun terang upami éta patut investasi dina mata uang kripto, anjeun kedah ngira-ngira naha résiko anu ditanggung ku aset ieu mangrupikeun hal anu anjeun daék nanggung.

Dina hal ngagunakeun mata uang maya dina transaksi, éta kedah diperhatoskeun upami aya sajumlah ageung usaha dimana anjeun klien anu nampi pamayaran ieu.

Cryptocurrencies gaduh sababaraha pro sareng kontra anu tiasa janten panungtun nalika ngadamel aplikasi atanapi ngagunakeunana dina pameseran. Di handap ieu kami parantos nyusun anu utama.

Kaunggulan tina cryptocurrencies

Kauntungan pangbadagna tina cryptocurrencies nyaéta:

  • Ubiquity - cryptocurrencies teu dihijikeun ka nagara atawa lembaga keuangan, keur ditarima di sakuliah dunya;
  • Kaamanan anu luhur - mata uang kripto, sapertos Bitcoin, didesentralisasi, sabab henteu gaduh éntitas anu ngatur. Agén anu tanggung jawab kana jaringan éta sumebar ka sakumna dunya, anu ngaminimalkeun kamungkinan serangan cyber. Sajaba ti éta, aranjeunna énkripsi pikeun nyegah transaksi atawa pamaké tina sangsara sagala jenis gangguan;
  • Ékonomi: nalika urang mikir ngeunaan investasi, komisi anu béda-béda anu dibutuhkeun sareng kabutuhan janten klien bank langsung kapikiran. Kalayan cryptocurrencies, biaya ahirna langkung handap tibatan anu ditagihkeun ku lembaga keuangan tradisional. Ku kituna, biaya investasi leuwih handap;
  • Kauntungan anu lumayan: Cryptocurrencies gaduh poténsi anu luhur pikeun kauntungan kalayan turun naek hargana. Nyaéta, éta tiasa nguntungkeun upami investasi sareng panebusan dilakukeun dina waktos anu pas;
  • Transparansi - informasi ngeunaan jaringan cryptocurrency umum, anu ngamungkinkeun unggal gerakan atawa urus bisa dituturkeun.

Karugian tina cryptocurrencies

Di sisi anu sanésna, aranjeunna gaduh sababaraha kalemahan, sapertos:

  • Volatility - gains considerable tina investasi cryptocurrency bisa gancang ngaleungit alatan volatility harga. Ku sabab kitu, saméméh investasi, leuwih sae pikeun diajar pasar jeung ngadéngékeun nasehat para ahli dina analisis asset teh;
  • Deregulasi - desentralisasi sistem ninggalkeun nu boga mata uang dina jenis limbo, bisi maranéhna leungit investasi maranéhanana alatan hacker, contona. Teu kawas nalika bank campur, korban perampokan kamungkinan mungkas nepi ka kosong, sabab euweuh hiji menta ganti rugi;
  • Pajeulitna: meuli cryptocurrencies merlukeun diajar konsép sarta ngagunakeun platform anyar, hal anu teu sadaya jelema biasa;
  • Waktos transaksi - Pikeun anu biasa nganggo kartu kiridit, telat dina ngarengsekeun transaksi nalika nganggo mata uang kripto tiasa frustasi.

Naon masa depan cryptocurrencies?

Sanajan penampilan cryptocurrencies rada anyar, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyieun sababaraha pertimbangan ngeunaan masa depan currencies maya, utamana Bitcoin.

Aya kénéh mamang ngeunaan currencies maya, kitu ogé misgivings ngeunaan pamaén utama jeung prosés Listing.

Tapi trend pikeun perhatian leuwih dibayar ka aspék ieu ku kituna investor teu balik kana frenzy konstan.

Faktor ieu sareng kateupastian, bahkan, anu ngajantenkeun pasar cryptocurrency volatile sareng picilakaeun.

Nanging, anu dititénan nyaéta ékspansi konstan tina mata uang kripto, sabab beuki seueur tempat anu nampi mata uang kripto salaku bentuk pembayaran.

Paningkatan paménta pikeun cryptocurrencies ogé kedah terus ningkat upami aranjeunna ngajaga ciri unikna.

Titik anu sanés anu ngamungkinkeun évolusi séktor nyaéta ngajantenkeun pertambangan langkung transparan sareng diaksés ku masarakat.

Tungtungna, éta tetep katingal kumaha otoritas moneter di sakuliah dunya bakal nungkulan masalah. Léngkah-léngkah tiasa dilaksanakeun pikeun ngatur mata uang kripto sapertos anu sanés.

Dina awal 2020, otoritas patepung di Davos pikeun ngabahas persis masa depan cryptocurrencies.

Topik utama anu dibahas nyaéta kumaha otoritas moneter, nuturkeun conto bank sentral, tiasa ngatur cryptocurrencies, kalebet ngaluarkeun mata uang virtual.

Kamungkinan nyieun cryptocurrency publik geus dianggap ku sababaraha bank sentral.

Survei ku Bank pikeun Patempatan Internasional ngeunaan 66 otoritas moneter nunjukkeun yén sakitar 20% éntitas bakal ngaluarkeun mata uang digital sorangan dina genep taun ka hareup.

Di antara jalma-jalma anu parantos ngaku sacara umum kamungkinan ieu nyaéta bank sentral AS, Fed.Dina Nopémber 2019, présidén éntitas éta, Jerome Powell, ngaku yén kamungkinan nyiptakeun cryptocurrency digali.

Kumaha carana investasi dina cryptocurrencies?

Ayeuna anjeun terang langkung seueur ngeunaan mata uang virtual, panggihan kumaha investasi dina cryptocurrencies pikeun ngabédakeun portopolio kauangan anjeun.

Kami ahli dina ngamekarkeun portfolios diversified, sarta cryptocurrencies mantuan ngajaga korelasi low antara aset, ngaminimalkeun kamungkinan karugian dina skenario ngarugikeun.

Sajaba ti éta, cryptocurrencies boga potensi gede pikeun revaluation dina jangka sedeng jeung panjang. Pikeun ngajamin kaamanan anjeun, cadangan TecnoBreak perséntase asset pikeun alokasi dina portfolios, dumasar kana profil klien urang, reinforcing komitmen urang pikeun tujuan anjeun.

Ngaliwatan resiko jeung automation dikawasa pikeun nganalisis tur milih aset pangalusna pikeun profil anjeun, ngamungkinkeun TecnoBreak investor ngarasakeun mulih finansial tanpa nempatkeun aset maranéhanana dina resiko. Upami anjeun resep nambihan jinis aset ieu kana strategi investasi anjeun, mimitian di dieu.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja