hardware

Nalika subjekna nyaéta komputer sareng alat-alat téknologi anu sanés, éta tiasa umum ngadangu istilah dina basa Inggris. Salah sahiji patarosan anu paling umum nyaéta "naon éta hardware?", sareng di Zoom kami parantos nyiapkeun tulisan ieu pikeun ngajelaskeun naon hartosna kecap ieu.

Parangkat keras alat éléktronik nyaéta set sadaya komponén fisik anu ngajantenkeun alat éta. Beda sareng parangkat lunak, nyaéta program anu dipasang sareng prosés internal komputer, hardware ngan ukur diwangun ku bagian anu nyata tina sistem, nyaéta, anu tiasa dirampa ku panangan. Laptop anu pangsaéna (sareng anu paling parah ogé) mangrupikeun set hardware terpadu, contona.

Naon hardware?

Dina komputer atawa alat sejen nu diwangun ku sirkuit listrik, hardware nyaéta susunan komponén fisik internal tur périferal éksternal. Pikeun alat tiasa jalan lancar, sadaya elemen ieu kedah cocog sareng anu sanés.

Sadaya parangkat lunak peryogi hardware pikeun dianggo, sanaos, teu mungkin pikeun masang program dina komputer atanapi telepon sélulér upami aranjeunna henteu dihurungkeun. Ku sabab kitu, unggal aplikasi ngagaduhan daptar syarat minimum sareng disarankeun anu dipikabutuh pikeun jalanna. Di handap ieu anjeun tiasa ningali naon komponén hardware internal sareng éksternal sareng fungsina masing-masing.

Naon hardware internal?

Hardware internal tanggung jawab pikeun nyimpen sareng ngolah paréntah anu dihasilkeun ku sistem operasi. Kategori ieu ngawengku sadaya bagian sareng komponenana sareng sirkuit listrik anu aya di jero alat sapertos. Diajar langkung seueur ngeunaan masing-masing di handap ieu.

Prosesor (CPU)

Prosesor, disebut ogé CPU, nyaéta sapotong hardware anu tanggung jawab ngalaksanakeun paréntah anu dihasilkeun ku hardware sareng software. Ieu ngandung harti yén éta ngalakukeun sagala itungan dipikabutuh pikeun program pikeun ngajalankeun suksés.

Ieu mangrupikeun tugas anu dasarna dilaksanakeun dina kaayaan naon waé, naha éta ngalaksanakeun rumus Excel anu saderhana atanapi ngarawat gambar atanapi pidéo dina éditor, contona. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur? Janten parios tulisan ieu ngeunaan prosesor sareng sababaraha conto di handap ieu!

Kartu vidéo (GPU)

Kalayan popularitas kaulinan dina PC berkat kaulinan perang sapertos Counter-Strike, Warcraft sareng Age of Empires 2, prosesor mimiti overload nalika ngalakukeun itungan anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun kaulinan éta ogé.

Éta sababna kartu vidéo mimiti muncul, anu ayeuna penting pisan pikeun saha waé anu hoyong maénkeun kaulinan atanapi damel sareng ngedit pidéo, contona. Patempuran royale kaulinan sapertos Fortnite sareng Call of Duty: Warzone ngagambarkeun kabutuhan ieu, sanés deui kaulinan aksi-petualangan dunya terbuka sapertos Assassin's Creed: Valhalla sareng Cyberpunk 2077.

Fungsi kartu grafik nyaéta pikeun nyieun, nyaéta, nyieun grafik anu dipintonkeun dina layar anjeun nalika anjeun maén atanapi nganggo program éditan. Kalayan kecap sanésna, éta ngolah sadayana anu visual, ngahasilkeun deui kalayan kasatiaan anu pangsaéna.

Nepi ka ayeuna, aya kartu vidéo onboard, nu soldered langsung kana motherboard nu, sarta offboard, ogé katelah dedicated. Dina conto kadua ieu, hardware dipasang dina motherboard jeung bisa dihapus atawa diganti lamun perlu.

Motherboard

Éta mangrupikeun hardware dasar tina komputer atanapi laptop anjeun. Dina basa sejen, motherboard mangrupa sapotong hardware anu ngahimpun sakabeh sesa hardware babarengan jeung ngajadikeun eta gawé bareng.

Éta pisan sababna naha euweuh kurangna konektor, inputs na palabuhan, saprak éta motherboard nu ngalakukeun sagala karya integral tina potongan séjén. Kaasup prosesor sareng kartu vidéo anu disebatkeun di luhur.

HD atawa SSD

Aya dina HD atanapi SSD dimana file anu anjeun hasilkeun atanapi unduh ka komputer anjeun disimpen. Nalika hard drive mangrupikeun hardware téknologi anu langkung lami sabab mangrupikeun hiji-hijina komponén mékanis dina komputer, SSD nyaéta éléktronik sareng ngamungkinkeun file dibaca atanapi didamel langkung gancang tibatan hard drive.

Di sisi anu sanés, hard drive condong ngagaduhan kapasitas panyimpen anu langkung ageung atanapi, upami dibandingkeun sareng SSD, aranjeunna langkung mirah. Janten, pariksa tawaran pangsaéna dina hard drive sareng SSD di Zoom!

Memori RAM

RAM boga fungsi nu sarupa jeung HD atawa SSD, tapi tujuanana rada béda. Gantina nyimpen file pikeun diakses iraha waé anjeun hoyong, éta mangrupikeun jinis panyimpen samentawis.

file ieu teu di RAM pikeun aksés Anjeun, tapi pikeun komputer sorangan. Dina basa sejen, komputer Anjeun nu ngakses payil dina RAM. File samentawis ieu disimpen di dinya sabab langkung gancang tibatan HD atanapi SSD. Ieu ngandung harti yén file dina RAM mantuan komputer atawa laptop ngajalankeun program leuwih gancang.

Tapi naha lajeng teu RAM jadi tipe gudang resmi? Alesan kahiji nyaeta kapasitas na biasana leuwih handap. Ogé, payil nu disimpen dina hardware ieu dihapus pas PC dipareuman.

Diajar di Zoom kumaha terang mana mémori RAM anu idéal pikeun komputer anjeun sareng pastikeun parios nawaran kami ngeunaan hardware penting ieu.

Kadaharan

Hiji-hijina fungsi catu daya nyaéta ngokolakeun sareng distribusi énergi anu dugi ka komputer. Hal ieu méré motherboard naon unggal bagian perlu boga fungsi na pangalusna.

Dina waktos anu sami, catu daya ogé nyobian ngahindarkeun panggunaan listrik anu boros. Parios sababaraha tawaran catu daya di dieu di Zoom!

Naon hardware éksternal?

Hardware éksternal nyaéta set périferal anu nyambung ka hardware internal. Dina hal ieu, anjeun tiasa nami sababaraha alat anu paling umum dina komputer sareng laptop.

Tetik sareng keyboard

Pasti dua périferal anu paling terkenal ogé bagian tina hardware, sanaos henteu penting pikeun komputer dihurungkeun. Di sisi anu sanés, mustahil komputer tiasa dianggo leres tanpa aranjeunna.

Tanpa mouse (atanapi trackpad, sarimbag sareng beurit dina laptop), contona, mustahil pikeun mindahkeun kursor. Kibor penting pisan pikeun ngetik sareng ogé pikeun ngoperasikeun PC. Janten penting yén éta umum pikeun mendakan kit sareng mouse sareng keyboard babarengan di toko.

Webcam jeung mikropon

Biasana terintegrasi dina sagala jinis laptop, tapi henteu aya dina komputer desktop, webcam ngamungkinkeun anjeun pikeun ngarekam sareng ngirim pidéo ngalangkungan komputer. Webcam mangrupikeun bagian tina set parangkat keras sareng parangkat lunak pikeun ngalaksanakeun konperénsi pidéo, nganggo aplikasi khusus.

Salian rapat online, gaduh salah sahiji webcams PC pangsaéna mangrupikeun bagian anu penting pikeun anu hoyong ngarékam pidéo pikeun YouTube atanapi ngalirkeun langsung kaulinan karesepna pikeun janten streamer.

Mikropon gaduh pungsi anu sami sareng sering diwangun kana laptop, janten siap pikeun konperénsi pidéo. Tapi, dina komputer desktop perlu ngagunakeun mikropon pikeun ngirimkeun sora. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun ngan ukur kedah diajar kumaha nguji mikropon sareng ngamimitian siaran langsung anjeun kalayan kualitas sora anu langkung saé.

Perlu disebatkeun yén kalolobaan headphone atanapi helm ogé biasana disayogikeun ku mikropon anu diwangun.

Monitor

Hardware éksternal anu sanés ngan ukur diperyogikeun pikeun anu ngawangun komputer desktop, monitor penting pikeun ningali naon anu lumangsung dina PC anjeun. Aya monitor sadaya jinis, ukuran sareng harga.

Upami anjeun hoyong monitor ngan pikeun komputer karya Anjeun, contona, anjeun tiasa ningali kana sababaraha monitor mirah. Barina ogé, éta ngan ukur bakal nunjukkeun padamelan sadinten-dinten.

Tapi upami anjeun hoyong maén sareng grafik anu pangsaéna, anjeun kedah investasi dina modél anu langkung kuat, anu tiasa nampilkeun sadayana anu tiasa dilakukeun ku kartu vidéo anjeun. Monitor pikeun pamaén anu paling cocog, khususna anu gaduh frékuénsi anu langkung luhur, sabab sanggup nunjukkeun gerakan anu langkung cair tibatan jinis konvensional tina hardware ieu. Papanggih sababaraha pangalusna!

Printer

Ieu bisa kapanggih dina sagala imah atawa kantor nu ngurus kertas, printer oge hardware. Di sisi anu sanésna, éta mangrupikeun salah sahiji ti saeutik périferal anu henteu penting dina komputer.

Fungsina langkung utilitarian, sabab tiasa nyitak file digital dina file fisik. Sanaos ieu mangrupikeun fungsi utami, seueur model ogé tiasa ngalakukeun sabalikna. Nyaéta, baca file fisik sareng jieun salinan digital. Printer anu sanggup ngalakukeun ieu disebut printer multifungsi, sakumaha anu anjeun tingali dina daptar pilihan anu pangsaéna pikeun 2021.

Headphone atawa helm

Éta sigana sigana saderhana teuing periferal pikeun dianggap hardware, tapi headphone ogé aya dina kategori ieu. Nanging, sapertos printer, aranjeunna henteu penting pikeun fungsi komputer anu leres.

Diantara sababaraha kaunggulan headphone nyaéta kamungkinan ngadangukeun musik anu anjeun pikahoyong atanapi ngaraosan kaulinan karesep anjeun tanpa volume janten keluhan di bumi atanapi di tempat kerja.

Sababaraha model dijieun kalayan kaulinan dina pikiran, kalawan playback hadé tur téhnologi nu ngantep anjeun terang mana sora samping dina kaulinan asalna. Salaku conto, dina kaulinan shooting sapertos Fortnite, anjeun bakal terang dimana anjeun diserang, hal anu henteu kajantenan nalika anjeun nganggo spiker TV pinter anjeun atanapi laptop anjeun.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja