imah

Dina taun-taun ayeuna, pasar parantos diserang ku produk anu sok nyambung ka internét. Hal anu saé ngeunaan évolusi téknologi ieu nyaéta éléktronika ieu tiasa ngajantenkeun bumi mana waé janten bumi pinter anu dikontrol ku telepon sélulér.

Imah pinter ngan ukur hiji bagian tina naon waé Internet of Things. Istilah ieu ngarujuk kana objék anu nyambung ka jaringan dina méga sareng ngabantosan ngagampangkeun kahirupan pikeun warga.

Dina pituduh ieu, kami bakal masihan anjeun tip sareng saran produk pikeun ngajantenkeun bumi mana waé janten bumi anu pinter. Kitu ogé, urang bakal nunjukkeun poin penting pikeun dievaluasi sateuacan ngamimitian transformasi.

Nalika ngamimitian proyék bumi pinter, aya sababaraha masalah anu kedah dianalisis. Ieu mangrupikeun detil penting pikeun anu hoyong ngajantenkeun bumina leres-leres pinter:

Naon kontak garing?

Kontak garing kapanggih dina sagala rupa sirkuit, ti éléktronik pikeun padumukan, sarta dipaké pikeun hiji sistem ngadalikeun lianna. Nanging, terminologi ieu tiasa ...

Téknologi turntables modern

Rékaman vinil mangrupikeun téknologi munggaran anu didamel pikeun tujuan réproduksi sora sacara otomatis sareng, dina dasawarsa ayeuna, aranjeunna parantos diganti ku téknologi ...

Pilih ékosistem

Sateuacan mésér produk bumi pinter, penting pikeun milih ékosistem mana anu bakal nyambungkeun sadaya alat. Pilihan utama nyaéta:

Google sayang: Dipandu ku Asisten Google, platformna cocog pikeun pangguna Android. Khususna, ékosistem ngagunakeun paréntah sora anu beurat pikeun ngalaksanakeun sadayana tina tugas anu sederhana dugi ka anu langkung rumit, tapi ogé tiasa dianggo ngalangkungan aplikasi Google Home.
Amazon Alexa: Nawiskeun portopolio lega produk, imah ayeuna dikawasa ku bantuan ti asisten Alexa. Salian paréntah sora, platform ngabogaan aplikasi pikeun ngatur elemen disambungkeun.
Apple HomeKit: Ditujukeun pikeun pangguna Apple, sistemna gaduh pilihan anu langkung sakedik pikeun alat anu cocog di Brazil. Sanajan kitu, jalma bisa ngandelkeun asisten kawentar Siri keur tugas sapopoé.

Éta salawasna alus disebutkeun yen sakabeh sistem ngumpulkeun data pamaké. Ieu bisa rupa-rupa ti rekaman sora dipaké pikeun interaksi jeung Hadirin pikeun detil ngeunaan kabiasaan warga imah.

Sinyal WiFi

Sistem imah pinter anu efektif peryogi sinyal internét anu saé. Rekomendasi nyaéta gaduh jaringan anu didamel ku router anu disebarkeun ka sakumna bumi. Salaku tambahan, pangguna kedah ngadangukeun frekuensi anu paling sering dianggo:

2,4 GHz: Frékuénsi dipaké ku kalolobaan alat home pinter. Sanajan eta boga rentang gede, format ieu teu boga salaku loba speed.
5 GHz - Masih rada langka dina produk IoT, frékuénsi ieu teu boga rentang lega. Nanging, éta nawiskeun kecepatan anu langkung luhur dina pangiriman data.

Perawatan sanés anu kedah diperhatoskeun ku pangguna nyaéta kamungkinan kamacetan sinyal Wi-Fi. Ogé, gangguan ti jaringan séjén bisa jadi masalah umum di apartemen.

Speaker pinter salaku sumbu sentral

Ékosistem bisa dikawasa ku ponsel atawa tablet, tapi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun milih hiji alat pinter pikeun ngawula ka salaku "Central Hub". Seueur pangguna milih ngagunakeun spiker salaku "pusat komando" bumi pinter.

Nyambung ka asisten virtual, asesoris ieu bakal ngadangukeun pamundut ti warga sareng ngirim inpormasi ka alat anu disambungkeun. Salaku tambahan, spiker pinter kalayan layar ngagampangkeun pikeun ngatur sadaya unsur jaringan.

Amazon Echo sareng Alexa sareng Google Nest sareng garis Asisten Google mangrupikeun pamimpin pasar. Pikeun pangguna Apple, HomePod Mini tiasa janten pilihan pikeun "ngobrol" fitur Siri ieu.

Penting pikeun disebatkeun yén alat-alat ieu henteu kedah janten produk perusahaan téknologi gedé anu ngembangkeun ékosistem. Aya seueur alat pihak katilu anu cocog sareng platform anu béda.

Iluminación

Cahaya sering mangrupikeun titik awal bumi anu pinter. Seueur sistem lampu sareng fixture tiasa diciptakeun tanpa integrasi sareng ékosistem sareng dikawasa ku aplikasi atanapi Bluetooth.

Nyiptakeun jaringan stop kontak pinter, perlengkapan cahaya sareng barang-barang sanés tiasa ngabantosan ngirangan biaya énergi. Contona, nu nyicingan bisa ngatur sagala objék disambungkeun sanajan anjeunna teu di imah.

Merek sapertos Philips sareng Positivo gaduh jalur cahaya khusus pikeun bumi pinter. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan ti kit dasar kalayan lampu na sensor ka asesoris leuwih canggih, kayaning saklar husus sarta titik lampu outdoor.

Hiburan

Aya seueur produk anu aya hubunganana sareng hiburan anu tiasa dihubungkeun ka bumi pinter. Kaseueuran alat bumi modern cocog sareng ékosistem utama di pasar.

Hadir di seueur bumi, Smart TV mangrupikeun unsur utama anu tiasa diintegrasikeun kana bumi pinter. Jalma teras tiasa naroskeun ka asisten pikeun ngahurungkeun TV sareng ngaksés pidéo streaming atanapi jasa musik, contona.

Salian ti hub sentral sareng sélulér, sababaraha alat gaduh kadali jauh sareng mikropon - atanapi gaduh mikropon terpadu kana Smart TV sorangan. Lamun ditambahkeun kana hiji ékosistem, éléktronika bisa dipaké pikeun ngirim paréntah ka objék pinter sejenna dina jaringan.

Kaamanan

Pasar nawiskeun sababaraha alat pinter pikeun kaamanan anu tiasa diintegrasikeun kana ékosistem bumi pinter. Ieu kisaran ti barang "dasar" sapertos sistem kaméra dugi ka barang anu langkung rumit sapertos konci éléktronik.

Kauntungannana nyaéta yén pamaké tiasa ngurus kaamanan imahna di mana waé di dunya. Ngaliwatan aplikasi, warga tiasa pariksa naha panto dikonci atanapi nitenan gerakan anu curiga di tempatna.

Mangpaat imah pinter

Sakumaha didadarkeun di awal, tujuan imah pinter nyaéta ngajantenkeun kahirupan masarakat langkung saderhana sareng langkung efisien kalayan ngagunakeun téknologi. Sadaya ieu kajantenan ngaliwatan prosés otomatisasi anu tujuanana pikeun nyegerkeun tugas sapopoé.

Para ahli yakin yén unggal bumi modéren bakal janten bumi anu pinter dina sababaraha taun ka hareup. Kalayan campur tangan manusa minimal, sadayana bakal jalan sacara mandiri, dipandu ku intelijen buatan anu nuturkeun kabiasaan warga.

7 barang téknologi pikeun ngajantenkeun bumi anjeun langkung praktis

Sababaraha alat digital mangaruhan pisan kana kahirupan sapopoe jalma sahingga hésé ngabayangkeun dunya tanpa téknologi. Objék anu ngagunakeun intelijen jieunan pikeun berinteraksi sareng manusa, robot dikawasa ku smartphone sareng anu ngagampangkeun parantosan PR. Kami parantos milih sababaraha barang téknologi anu kapaké pikeun anu milari langkung praktis dina kahirupan.

Kamajuan téknologi nyayogikeun fasilitas anu teu kaétang sareng waktos luang dina kahirupan sapopoe, janten sesah ngabayangkeun dunya tanpa sababaraha alat éléktronik.

Diantara produk populér, robot anu vacuums kamar imah otonom sarta ngaliwatan sensor jarak, atawa sistem bantuan maya nu bisa dikawasa ti kamar mana wae.

Aranjeunna nawiskeun langkung waktos sareng fasilitas, ngabantosan padamelan sareng mangrupikeun alesan pikeun mikahayang. Tingali sababaraha gadget téknologi anu nyederhanakeun kahirupan masarakat.

Konci éléktronik pinter

Sagampil penting salaku imah dihias jeung diatur nyaeta ngajaga eta aman unggal poé. Kiwari kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan konci éléktronik, nu mangrupakeun pilihan leuwih aman ti konci biasa tur teu merlukeun pamakéan kenop.

Jenis konci ieu ngajamin langkung kaamanan di lingkungan padumukan mana waé. Sababaraha pamekaran urang gaduh konci éléktronik dina unit sapertos eStúdio Central, eStúdio Oceano, eStúdio WOK sareng WOK Residence. Ku cara éta, ngan ukur warga anu gaduh aksés kana situs.

Aya ogé modél konci anu tiasa dikontrol ku kecap akses, kartu atanapi biometrik.

Robot ngabersihkeun vakum

Alat ieu ngagabungkeun téknologi sensor digital sareng desain anu kompak pikeun ngagampangkeun ngabersihan lingkungan. Salian vacuuming lebu akumulasi di lantai, robot vacuum cleaners sanggup sweeping jeung mopping imah otonom.

Sababaraha model vacuum cleaners make accu kalawan kapasitas nepi ka 1h30 na rechargeable. Jenis alat ieu gaduh sensor jarak, anu ngaidentipikasi tempat dimana aya kokotor, sareng masih tiasa program fungsi beberesih.

sistem purifikasi cai

Hidrasi mangrupikeun bagian penting pikeun ngajaga kaséhatan sareng kahirupan séhat. Tapi kumaha carana mastikeun yén cai dikonsumsi sapopoe boga mineral diperlukeun pikeun ngajaga kaséhatan?

Dina hal ieu, aya sababaraha pausahaan husus dina pembuatan tutuwuhan perlakuan cai, alat nu nyaring cai ketok dina tilu tahapan perlakuan (filtration, purifikasi jeung disinfection) nepi ka bébas tina kontaminasi.

Modél filtrasi sareng purifikasi ayeuna gaduh téknologi sinar ultraviolét UV sareng janji bakal ngaleungitkeun 99% baktéri. Sadayana pikeun cai jernih kristal, teu aya bau sareng rasa.

Bel panto Wi-Fi pinter

Alat ieu mangrupikeun solusi pikeun ngawas lingkungan jarak jauh. Bel panto tiasa dianggo sareng jaringan WiFi sareng tiasa dikontrol ku aplikasi anu dipasang dina smartphone.

Sekutu dina kaamanan bumi, sabab alatna ngagaduhan lensa anu tiasa ngirimkeun gambar definisi tinggi langsung ka alat sélulér. Model bel panto sapertos Smart Ring Amazon gaduh kaméra pikeun ningali saha anu aya di panto.

Asistén maya

Dupi anjeun ngabayangkeun ngahurungkeun TV atawa nyaho suhu kamar ngaliwatan paréntah sora?

Ieu mungkin berkat évolusi asisten virtual. Jenis parangkat lunak ieu ngagunakeun intelijen buatan pikeun berinteraksi sareng manusa sareng, sanaos pas dina dampal leungeun anjeun, éta tiasa ngalaksanakeun tugas jarak jauh sareng ngalangkungan paréntah sora.

Sababaraha model kawas asisten virtual Alexa bisa ngadalikeun sababaraha aplikasi, kitu ogé ngajawab patarosan, maca kaca web, komo nempatkeun pesenan di réstoran.

SensorWake jam alarm

Jam weker hudang ku bau impian. SensorWake ngaluarkeun aroma karesep unggal jalma, kapsul aroma diselapkeun kana alat sareng diprogram pikeun ngambekan bau nalika alarm disada.

Aroma anu sayogi ti seungit kopi, buah sareng jukut anu énggal dipotong. Téknologi anu diciptakeun pikeun SensorWake nyaéta téknologi anu sami anu dianggo dina mesin espresso.

Nyolok colokan

Pikeun maranéhanana anu sok poho unplug objék tina stop kontak nu, Smart Colokkeun teh penemuan idéal.

Kalayan éta, anjeun tiasa ngahurungkeun sareng mareuman alat tina telepon sélulér, ogé modél colokan anu adaptasi sareng konsumsi énergi unggal alat éléktronik.

Saderhana dianggo, colokan kedah dihubungkeun ka stopkontak teras ka jaringan Wi-Fi, sahingga ngamungkinkeun pangguna pikeun ngontrol alat sareng énergi anu dikonsumsi ku aranjeunna.

Sumberdaya anu aya di daérah téknologi janten langkung seueur dina rutinitas masarakat. Hubungan antara pamaké sareng alat digital ngalegaan saluareun lingkungan domestik, tiasa mendakan rohangan di tempat damel atanapi di tempat umum.

Gagasan betah sareng praktis anu dibawa ku téknologi anyar ogé bagian tina konsép imah pinter. Dina hal ieu, lingkungan imah dirancang dumasar kana pamakéan alat otomatis nu ngajadikeun hirup leuwih gampang jeung nyadiakeun leuwih kaamanan pikeun pamaké na.

Kumaha upami nganggo tip ieu pikeun ngamimitian modérnisasi bumi anjeun? Tong hilap bagikeun kontén ieu ka jalma sanés anu resep kana konsép imah pinter!

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja