Jaringan

Hayu urang méakkeun sababaraha waktos ngobrol ngeunaan jaringan.

Seueur jalma terang ngeunaan jaringan asal nyaéta yén anjeun peryogi jaringan, sareng anjeun hoyong éta jalan. Di Gleeson's Home Entertainment and Automation, kami salawasna narékahan pikeun ngadidik para nasabah, sareng bulan kamari urang nyarioskeun kumaha pentingna jaringan asal. Bulan ieu, urang badé ningali sababaraha solusi jaringan bumi anu populer sareng ngabahas mangpaat masing-masing. Tungtungna, anjeun henteu ngan ukur terang langkung seueur ngeunaan jaringan, tapi anjeun bakal dilengkepan ogé pikeun mutuskeun mana anu cocog pikeun bumi anjeun.

Imah jeung jaringan profésional

Urang bakal nyieun katerangan ringkes ngeunaan naon jaringan béda téh, naon aranjeunna sarta dina kasus naon maranéhna dipaké.

kalawan kawat

Lamun datang ka jaringan asal, aya dua jenis utama: Kabel jeung nirkabel. Ieu nujul kana cara alat nu ngakses Internet nyambung ka LAN Anjeun. Dina kasus jaringan kabel, biasana datang ka imah anjeun tina jalur kabel lajeng nyambung ka modem jeung / atawa router. Ti dinya, alat di sakuliah imah disambungkeun via kabel Ethernet jeung modem via switch Ethernet.

Jenis konektipitas ieu umum dina konstruksi anyar, dimana éta gampang pikeun ngajalankeun kabel sapanjang bumi. Kaunggulan tina jaringan asal kabel atra: jaringan kabel bakal salawasna jadi leuwih gancang sarta leuwih dipercaya ti jaringan nirkabel. Jaringan kabel gaduh langkung rubakpita sareng henteu kapangaruhan ku jangkauan sareng gangguan sapertos nirkabel. Hiji-hijina bottleneck nyata nyaéta jinis router anjeun / laju sareng kecepatan internét anu anjeun mayar.

Tangtosna, jaringan kabel ogé gaduh watesan, naha éta jaringan nirkabel (Wi-Fi) populer pisan.

Tanpa kabel

Kalayan jaringan nirkabel, anjeun tiasa ngaksés Internét tanpa dihubungkeun ku kabel. Conto anu sampurna nyaéta ngagunakeun tablet atanapi alat sélulér anjeun nalika leumpang di bumi anjeun. Bari hardwired leuwih hade pikeun alat statik, kayaning rak parabot Anjeun atawa TV, sanggeus imah diwangun, meureun aya wewengkon nu teu mungkin keur ngajalankeun kawat anyar. Ieu tempat téhnologi nirkabel bersinar: kamampuhan pikeun manjangkeun rentang Internet sakuliah imah jeung ker kalawan kabel anyar minimal na euweuh alat disambungkeun.

Masalah utama sareng jaringan nirkabel nyaéta laju sareng reliabilitas. Sinyal Wi-Fi tiasa diganggu ku alat éléktronik anu sanés - bahkan kulkas anjeun - sareng upami anjeun cicing caket sareng tatangga anjeun, jaringan Wi-Fi anjeun tiasa tumpang tindih sareng milikna sareng ngalambatkeun sadayana. Gumantung kana ukuran imah anjeun, Anjeun bisa jadi kudu sababaraha titik aksés pikeun mastikeun malah cakupan sakuliah imah anjeun. Aturan umum nyaéta gaduh hiji titik aksés nirkabel pikeun unggal 1.500 suku pasagi, sareng anjeun ogé kedah émut pikeun ngalebetkeun halaman bumi upami anjeun hoyong aksés ka luar. Kadé dicatet yén paling titik aksés nirkabel (WAPS) merlukeun kakuatan sarta bisa merlukeun sambungan ethernet ka router utama, nu hartina sambungan nirkabel teu sabenerna nirkabel.

Tip Bonus: Upami anjeun kantos ningali angka sareng hurup aneh sapertos 802.11ac, éta aya hubunganana sareng standar nirkabel anu dianggo ku router anjeun. 802.11ac langkung gancang tibatan 802.11n anu langkung lami, janten émut ogé.

Mimitina, jaringan bumi sigana sigana pajeulit, tapi leres-leres henteu rumit nalika anjeun ngartos konsép tingkat luhur. Ogé, anjeun sanés ngan ukur anu kedah ngabéréskeun jaringan asal anjeun.

LAN, WLAN, MAN, WAN, PAN: terang jenis utama jaringan

Dina kontéks téknologi inpormasi, jaringan diwangun ku sababaraha prosesor anu saling nyambungkeun sareng ngabagi sumber daya. Saméméhna, jaringan ieu eksis utamana dina kantor (jaringan wewengkon lokal), tapi kana waktu kabutuhan pikeun tukeur informasi antara modul processing ieu geus ngaronjat, nu nimbulkeun tipe séjén jaringan. Ngartos naon sababaraha jinis utama jaringan komputer hartosna.

LAN – Jaringan Area Lokal

Jaringan daérah lokal ngahubungkeun komputer dina rohangan fisik anu sami. Ieu tiasa kajantenan di perusahaan, sakola atanapi bumi anjeun nyalira, ngamungkinkeun tukeur inpormasi sareng sumber daya antara alat anu milu.

MAN – Jaringan Metropolitan

Hayu urang bayangkeun, contona, yén hiji perusahaan gaduh dua kantor di kota anu sami sareng hoyong komputer tetep nyambung. Pikeun ieu aya Metropolitan Area Network, atawa Metropolitan Network, nu ngahubungkeun sababaraha Local Area Network dina radius sababaraha puluhan kilométer.

WAN - Wide Area Network

Wide Area Network mana saeutik leuwih jauh ti MAN sarta bisa nutupan wewengkon nu leuwih gede, kayaning nagara atawa malah buana.

WLAN - Jaringan Area Lokal Nirkabel

Pikeun anu hoyong ngalakukeun tanpa kabel, WLAN, atanapi jaringan area lokal nirkabel, tiasa janten pilihan. Jenis jaringan ieu nyambung ka Internét sareng seueur dianggo dina setélan padumukan sareng bisnis, ogé di tempat umum.

WMAN - Jaringan Metropolitan Nirkabel

Ieu mangrupikeun versi nirkabel MAN, kalayan jarak puluhan kilométer, sareng ngamungkinkeun sambungan jaringan kantor perusahaan atanapi kampus universitas anu sami.

WWAN - Wireless Wide Area Network

Kalayan jangkauan anu langkung ageung, WWAN, atanapi jaringan area lega nirkabel, ngahontal sababaraha bagian di dunya. Ku alatan éta, WWAN leuwih rentan ka noise.

SAN - Panyimpenan Area Network

SAN, atanapi Storage Area Networks, dianggo pikeun komunikasi antara server sareng komputer sanés, sareng dugi ka éta.

PAN - Jaringan Area Pribadi

Jaringan tipe PAN, atawa jaringan area pribadi, digunakeun pikeun alat komunikasi dina jarak anu cukup kawates. Conto ieu nyaéta jaringan Bluetooth sareng UWB.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja