Kaméra

Meuli kaméra digital bisa jadi loba senang jeung saeutik stres, sanggeus kabeh, pilihan anu sajajalan. Nyaho merek naon anu sayogi bakal ngabantosan anjeun nalika milarian pilihan.

Hayu urang tingali 8 merek populér tina kaméra digital.

Naon hartina istilah fotografi?

Naha anjeun terang ti mana istilah fotografi asalna? Fotografi mangrupikeun salah sahiji prosés pangkolotna pikeun ngagambarkeun, ngarékam sareng réproduksi hiji hal ngaliwatan réaksi kimiawi, nyaéta ...

Naon pentingna fotografi?

Motret mangrupikeun hal anu aya di masarakat, tapi naha anjeun terang pentingna seni ieu? Langkung ti ngan ukur nyandak momen, motret mangrupikeun hal anu unik sareng ngalibatkeun sababaraha faktor sareng ...

Kursus Fotografi: Naon Nilaina?

Kursus-kursus fotografi penting pisan pikeun anu hoyong diajar langkung seueur ngeunaan seni ieu. Anjeun tiasa janten pamula, panengah, maju bahkan profésional dina pangaweruh anjeun ngeunaan ...

Canon

Ieu mangrupikeun merek anu dipikacinta ku seueur. Canon mangrupikeun perusahaan Jepang anu kasohor di dunya. Kiwari, aranjeunna gaduh kaméra point-and-shoot ogé DSLRs.

Canon nyieun sababaraha lénsa, kaasup séri 3L, nu dianggap pangalusna dina fotografi tur nyorong rival Sony kana kompetisi.

Nikon

Kaseueuran fotografer profésional nganggo Nikon, anu ngajantenkeun kaméra anu paling luhur anu gampang dianggo.

Merek ieu teu kabetot dina nyieun kaméra pikeun rumaja atawa pasar disposable. Aranjeunna produk kualitas pangalusna sarta kalawan durability alus.

Sony

Sony mangrupikeun salah sahiji perusahaan anu munggaran lebet kana pasar kaméra digital sareng ayeuna tetep payuneun persaingan dina ségmén éta.

Manehna boga garis DSLR; kumaha oge, eta geus beurat fokus kana pasar titik-na-némbak. Seueur anu nganggap éta kaputusan bisnis anu wijaksana pikeun ngaitkeun rumaja kana produkna supados aranjeunna janten pembeli anu bakal datang.

Pentax

Lamun datang ka harga, kualitas sarta pangalaman, euweuh parusahaan competes kalawan Pentax. Canon sareng Nikon hargana langkung seueur tibatan kaméra Pentax anu sami, janten pasti patut ngabandingkeunana.

merek ieu dipikawanoh pikeun ngawangun kaméra dipercaya. Ieu ogé dipikawanoh pikeun henteu ngagunakeun trik pamasaran nu nipu.

Éta cocog sareng seueur vérsi lensa anu béda, masihan anjeun kasempetan pikeun nganggo anu anjeun parantos gaduh. Sareng kaméra titik-na-némbak Optio waterproof na patut disebatkeun.

Olympus

Seueur konsumen anu resep kana naon anu aranjeunna tingali dina Olympus, anu sering diabaikan sabab henteu gaduh visibilitas.

Merek ieu nawiskeun tampilan anu saé kalayan seueur fitur sareng harga anu lumayan, janten pilihan anu saé pikeun saha waé anu milari pilihan anu langkung mirah.

Samsung

Samsung nawarkeun kaméra digital affordable nu stylish tur gampang ngagunakeun.

Sapertos Olympus, éta gaduh fitur téknis anu pangsaéna pikeun jumlah artos anu paling saeutik. Éta ogé gaduh sistem transfer poto anu gampang sareng gampang dianggo.

Panasonic

Dipercaya sareng gampang dianggo, kaméra nyandak poto anu saé sareng modeu 3D pasti kedah disebatkeun.

Seueur anu satuju yén merek ieu mangrupikeun nilai anu saé pikeun artos. Pastikeun pikeun pariksa kaluar nalika mutuskeun nu meuli pangalusna keur anjeun.

Casio

Ieu mangrupikeun mérek kaméra anu sering teu dipikanyaho. Ulah kabobodo ku ukuran leutik, sabab éta ngalakukeun padamelan anu saé.

Pariksa 8 merek ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun ngamimitian milarian kaméra digital anjeun.

Naha anjeun terang kaméra digital anu pangsaéna?

Kaméra digital mangrupikeun barang populér anu dipésér ku konsumen. Hatur nuhun kana betah pamakéan, teu perlu boga kaahlian diperlukeun pikeun nyandak gambar alus.

Survey anu dilakukeun pikeun meunteun pendapat konsumen nunjukkeun mana anu paling ditéang kaméra digital. Pariksa sadaya pilihan, émut yén aya kaméra tina garis anu sami sareng versi anu langkung saé, sabab panalitian dilaksanakeun dina 2020.

kaméra DSLR:

1.Nikon D3200
2. Canon EOS Rebel T5
3.Nikon D750
4.Nikon D3300
5.Canon EOS Rebel SL1
6.Canon EOS rebel T5i
7. Canon EOS 7D Mk II
8.Nikon D5500
9. Canon EOS 5D Mark III
10.Nikon D7200
11 Canon EOS 6D
12.Nikon D7000
13.Nikon D5300
14.Nikon D7100
15.Sony SLT-A58K
16.Nikon D3100
17.Canon EOS rebel T3i
18.Sony A77II
19.Canon EOS rebel T6s
20.Pentax K-3II

kaméra point-and-shoot:

1. Canon PowerShot Elph 110 HS
2.Canon PowerShot S100
3. Canon PowerShot ELPH 300 HS
4.Sony Cybershot DSC-WX150
5. Canon Powershot SX260 HS
6. Panasonic Lumix ZS20
7. Canon Powershot Pro S3 IS Series
8.Canon PowerShot SX50
9. Panaonic DMC-ZS15
10. Nikon Coolpix L810
11. Canon PowerShot G15
12.SonyDSC-RX100
13. Fujifilm FinePix S4200
14. Canon PowerShot ELPH 310 HS
15.Canon Powershot A1300
16. Fujifilm X100
17. Nikon Coolpix AW100 waterproof
18. Panasonic Lumix TS20 waterproof

sajarah kaméra

Kaméra munggaran muncul dina taun 1839, diciptakeun ku Perancis Louis Jacques Mandé Daguerre, tapi ngan janten populer dina taun 1888 kalayan mecenghulna merek Kodak. Ti saprak éta, fotografi parantos janten seni anu diapresiasi ku seueur jalma. Nurutkeun étimologi kecap, fotografi hartina nulis kalawan cahaya atawa ngagambar kalawan cahaya.

Kiwari, alatan popularisasi fotografi digital, cahaya teu jadi penting dina motret gambar sakumaha sakali éta nalika film photosensitive dipaké. Sanajan cahaya masih penting pikeun nyieun gambar, ngan ngaliwatan sensor digital. Sanajan kitu, sanajan kalawan sagala téhnologi dipaké kiwari sarta kalawan resolusi luhur tur precision masih kaméra, kaméra analog masih on naékna.

Tapi, dina versi anu langkung wani sareng langkung pribadi, kalayan fungsi analog sareng digital, narik perhatian para profesional fotografi sareng peminat di sakumna dunya. Saterusna, eta sadayana dimimitian ku kreasi kaméra obscura, dimana gambar direbut, tapi maranéhna teu nolak paparan ka lampu jeung waktu.

Saterusna, dina taun 1816, urang Perancis Joseph Nicéphore Niépce mimiti ngarékam gambar ngaliwatan kaméra obscura. Tapi saprak kapanggihna teu aya loba évolusi dina sajarah fotografi analog. Nyatana, aranjeunna nyéépkeun langkung ti 100 taun nganggo prinsip sareng format optik anu sami anu diciptakeun ku Niépce.

Tungtungna, sababaraha taun ka pengker, kaméra ngaleutikan sareng janten portabel sareng gampang dicekel. Kalayan ieu, fotografi tiasa dianggo dina skala anu ageung ku pers dunya, akibatna, tungtutan para profesional photojournalism beuki ningkat. Jaman ayeuna seueur pisan anu gaduh hobi fotografi, janten langkung resep kana cara nyandak gambar anu lami tibatan gambar digital jaman ayeuna.

Kaméra poto

Kaméra dianggap salaku alat proyéksi optik. Tujuanana nyaéta pikeun moto sareng ngarékam gambar nyata dina pilem anu sénsitip kana cahaya anu tumiba ka dinya. Pondokna, kaméra cicing dina dasarna kaméra obscura kalayan liang di jerona. Gantina liang, kumaha oge, lénsa converging nu gawéna ku converging sinar cahaya ngaliwatan eta ka titik tunggal. Jadi di jero kaméra aya film nu sénsitip cahya, jadi lamun cahaya asup kana lensa, hiji gambar dirékam dina film.

Ogé, nami anu dipasihkeun ka lénsa anu dipasang di tempat liang nyaéta lénsa objektif. Jeung lénsa ieu dipasang dina mékanisme nu ngajadikeun eta mindahkeun ngadeukeutan atawa leuwih jauh ti film, ninggalkeun obyék seukeut dina pilem. Ku alatan éta, prosés mindahkeun lénsa ngadeukeutan atawa leuwih jauh disebut fokus.

Versi lami

Pikeun moto gambar, runtuyan mékanisme diaktipkeun di jero kaméra. Nyaéta, nalika némbak mesin, diafragma di jerona dibuka pikeun fraksi sadetik. Kalayan ieu, ngamungkinkeun asupna cahaya sareng sensitipitas pilem. Nanging, penting pikeun terang kumaha fokus kana obyék supados gambarna seukeut pisan, upami henteu hasilna bakal janten poto tanpa fokus. Pikeun terang kumaha pokus anu leres, émut yén upami obyék jauh tina lensa objektif, éta kedah sacaket mungkin ka pilem sareng sabalikna.

Kumaha kaméra obscura jalan

Kaméra obscura nyaéta kotak kalayan liang leutik anu ngaliwatan sinar panonpoé. Sareng jalanna ku ngawatesan asupna cahaya supados gambarna kabentuk. Contona, nyandak hiji kotak kabuka, lampu bakal asup jeung ngagambarkeun di tempat béda di jero kotak. Akibatna, teu aya gambar anu bakal muncul, ngan ukur blur anu teu aya bentukna. Tapi lamun nutupan kotak lengkep jeung ngan nyieun liang leutik dina hiji sisi, lampu ngan bakal ngaliwatan liang.

Sajaba ti éta, pancaran lampu bakal projected on handap kotak, tapi dina cara inverted, ngabentuk gambar jelas naon di hareup liang. Sareng éta lumayan seueur cara lénsa kaméra jalan.

Kaméra poék

Tapi, prinsip kaméra obscura geus kolot pisan, dicutat ku sababaraha filsuf saperti Aristoteles jeung Plato, anu ngagunakeun prinsip nalika nyieun Mitos Gua. Dina abad fourteenth jeung fifteenth, pelukis waktu saperti Leonardo da Vinci ngagunakeun kaméra obscura pikeun cet, ngagunakeun gambar projected dina latar tukang kaméra.

Ku alatan éta, leuwih leutik liang dijieun dina kaméra obscura, gambar bakal seukeut, sabab lamun liang badag, cahaya bakal asup deui. Ieu bakal ngabalukarkeun harti gambar leungit. Tapi lamun liang éta leutik teuing, gambar bisa jadi poék. Pamikiran ngeunaan eta, dina 1550, hiji panalungtik ti Milan ngaranna Girolamo Cardano mutuskeun pikeun nempatkeun lénsa di hareup liang, nu direngsekeun masalah. Dina awal 1568, Daniele Bárbaro ngembangkeun hiji cara pikeun rupa-rupa ukuran liang, ngabalukarkeun diafragma munggaran. Ahirna, dina taun 1573, Inácio Danti nambihkeun eunteung cekung pikeun ngabalikeun gambar anu diproyeksikan, supados henteu tibalik.

kumaha kaméra jalan

Kaméra analog jalan ngaliwatan prosés kimiawi jeung mékanis, nu ngawengku komponén jawab persepsi, input cahaya, jeung newak gambar. Dasarna, éta cara anu sami dianggo panon manusa. Kusabab nalika anjeun muka panon anjeun, cahaya nembus kana kornea, iris sareng murid. Titik-titik teras diproyeksikan kana rétina, anu tanggung jawab pikeun nyandak sareng ngarobih naon anu aya di lingkungan payuneun panon janten gambar.

Saperti dina kaméra obscura, gambar anu kabentuk dina rétina dibalikkeun, tapi otak ngurus ninggalkeun gambar dina posisi nu bener. Sareng ieu kajantenan sacara real waktos, sapertos dina kaméra.

jero kamar

Kaméra fotografik timbul tina prinsip kaméra obscura. Kusabab, kumargi gambarna henteu tiasa dirékam, éta ngan ukur diproyeksikan dina handapeun kotak, janten henteu aya poto. Mikir cara pikeun ngarekam gambar ieu, kaméra fotografik munggaran mucunghul.

Nalika panemu Perancis, Joseph Nicéphore Niépce, nutupan piring timah ku bitumen bodas ti Yudea, anjeunna teras nempatkeun piring ieu di jero kaméra obscura sareng ditutup. Anjeunna teras nunjuk kana jandela sareng ngantepkeun gambarna dicandak salami dalapan jam. Janten film fotografik munggaran lahir. Saterusna, dina 1839, Louis-Jacques-Mandé Daguerre ngawanohkeun objék munggaran dijieun pikeun fotografi, disebutna daguerreotype, nu mimiti dijual di sakuliah dunya.

Kamar: Calotype

Nanging, éta William Henry Fox-Talbot anu nyiptakeun prosés négatip sareng positip dina fotografi, anu disebut calotyping. Éta anu ngamungkinkeun pikeun ngahasilkeun gambar dina skala anu ageung, sareng kartu pos munggaran muncul. Sanggeus éta, kamajuan dituluykeun, kalawan kaméra sakumaha urang terang aranjeunna kiwari, kalawan ningkat lénsa, pilem, komo fotografi digital.

komponén kaméra

Dasarna, kaméra cicing nyaéta kaméra obscura, tapi disampurnakeun. Hartina, ngandung mékanisme pikeun ngadalikeun asupan cahaya (shutter), bagian optik (lensa obyektif) jeung bahan dimana gambar bakal dihasilkeun atawa dirékam (film fotografik atawa sensor digital). Salaku tambahan, kaméra fotografik ngandung diantara komponén utami awak, nyaéta dimana jepret, lampu kilat, diafragma sareng sadaya mékanisme sanésna anu tiasa dianggo, sapertos:

1. Tujuan

Hal ieu dianggap jiwa kaméra fotografik, saprak éta ngaliwatan éta cahaya ngaliwatan susunan lenses, dimana aranjeunna berorientasi dina ragam mantri ka arah pilem fotografik, ngabentuk gambar.

2- Jepret

Ieu naon nangtukeun sabaraha lila film atawa sensor digital bakal kakeunaan lampu, éta muka nalika tombol jepret dipencet, sahingga lampu asup ka kaméra. Sajaba ti éta, laju jepret anu bakal nangtukeun seukeutna gambar poto, nu bisa rupa-rupa ti 30 s nepi ka 1/4000 s. Ku kituna lamun eta ditinggalkeun kabuka pikeun lila teuing, hasilna bakal gambar kabur.

3- Layar

Ngaliwatan viewfinder anjeun tiasa ningali pamandangan atanapi obyék anu anjeun hoyong poto. Kalayan kecap sanésna, éta mangrupikeun liang anu aya di antara lénsa sareng kaca spion anu ditempatkeun sacara strategis anu bakal ngamungkinkeun fotografer ningali persis pamandangan anu badé dicandak.

4- Diafragma

Éta tanggung jawab pikeun jumlah cahaya anu asup ka kaméra, nunjukkeun inténsitas dimana pilem atanapi sensor digital bakal nampi cahaya. Hartina, diafragma nangtukeun naha alat-alat bakal narima teuing atawa saeutik teuing cahaya. Nyatana, operasi diafragma sami sareng murid panon manusa, anu tanggung jawab pikeun ngontrol cahaya anu dicandak ku panon.

Sanajan kitu, aperture sok kabuka, jadi terserah fotografer pikeun nangtukeun posisi aperture. Jadi aperture jeung jepret kudu disaluyukeun babarengan pikeun meunangkeun gambar nu Anjeun hoyongkeun. Ogé, aperture diukur ku nilai ditangtukeun ku hurup "f", jadi handap nilai f, aperture bakal leuwih kabuka.

5- Fotométer

Mékanisme tanggung jawab pikeun nangtukeun paparan anu leres sateuacan ngaklik jepret. Nyaéta, méteran napsirkeun cahaya ambient dumasar kana setélan anu ditangtukeun ku fotografer. Ogé, ukuranana muncul dina pangawasa leutik dina kaméra, jadi lamun panah aya di tengah, eta hartina paparan bener keur photograph nu. Nanging, upami panahna ka kénca, potona bakal poék, ka katuhu, hartosna seueur teuing paparan cahaya anu ngajantenkeun terang teuing.

6- Pilem fotografik

Unik pikeun kaméra analog, pilem fotografik dipaké pikeun nyitak poto. Kusabab éta, ukuran standarna nyaéta 35mm, ukuran anu sami sareng sénsor digital anu dianggo dina kaméra digital. Sajaba ti éta, film diwangun ku basa palastik, fléksibel tur transparan, ditutupan ku lapisan ipis kristal pérak, sénsitip pisan kana lampu.

Pondokna, nalika jepret dileupaskeun, cahaya asup ka kaméra jeung nembus film. Lajeng, nalika éta subjected kana perlakuan kimiawi (emulsion), titik-titik cahaya kawengku ku kristal pérak nu kaduruk tur gambar direbut nembongan.

Tingkat sensitipitas cahaya film diukur ku ISO. Sareng diantara anu sayogi nyaéta ISO 32, 40, 64, 100, 125, 160, 200, 400, 800, 3200. Pangukuran sensitipitas rata-rata nyaéta ISO 400. Émut yén langkung handap nomer ISO, film langkung sénsitip.

Kiwari, sanajan kalawan sagala téhnologi sadia, kalawan kualitas luhur sarta kaméra digital precision, kaméra analog anu ngaapresiasi ku loba peminat fotografi. Hal ieu disababkeun ku kualitas gambar anu dicandak, anu henteu kedah diédit sapertos anu digital.

Numutkeun fotografer, pamakéan pilem ieu hargana sabab rentang dinamis na leuwih unggul ti digital. Jeung gambar nu direbut teu bisa mupus sakumaha eta kajadian ku poto digital, generating gambar unik tur unpublished. Nanging, sababaraha perusahaan sapertos Fuji sareng Kodak henteu deui ngajual pilem fotografik.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja