Komputer

Kiwari unggal jalma boga komputer di imah atawa kantor maranéhanana. Naha pikeun digawé, diajar atanapi hiburan sederhana, komputer ngalayanan kami pikeun sababaraha tujuan.

Sapertos sababaraha taun ka pengker urang terang komputer desktop tradisional, kana waktosna rupa-rupa format sareng ukuran muncul, kalayan ciri anu béda. Ku sabab kitu, éta hadé pikeun waspada kana pilihan anu béda dina pasaran nalika milih jinis komputer anu pas pikeun kagiatan urang.

jenis komputer

Di dieu kami nawiskeun daptar sababaraha jinis komputer anu urang mendakan di pasar. Sababaraha aya dina kakuatan, sedengkeun nu sejenna keur mundur.

meja

Komputer desktop nyaéta komputer pribadi klasik, anu disimpen dina méja sareng dianggo dina padamelan sapopoé. Éta diwangun ku unit sentral, biasana dina bentuk parallelepiped, anu ngandung alat anu dipikabutuh pikeun operasi komputer sorangan. Sadaya périferal sistem disambungkeun kana éta, sapertos monitor, keyboard, beurit ... Komputer desktop idéal pikeun digawé sapopoé di kantor kusabab ukuran monitor anu ageung, kamungkinan ngagunakeun jumlah anu ageung. memori jeung , hatur nuhun kana sababaraha panyambungna, éta gampang pikeun nyambungkeun loba périferal.

Portátiles

Laptop jauh leuwih kompak. Fitur penting nyaéta aranjeunna ngagabungkeun motherboard, disk drive, keyboard sareng pidéo dina hiji awak. Anu terakhir mangrupikeun jinis khusus, biasana kalayan kristal cair, tapi dina sagala hal kalayan tapak suku anu alit. Fitur husus sejen tina laptop téh nya éta boga batré internal anu ngamungkinkeun pikeun dianggo otonom, tanpa kudu disambungkeun ka jaringan listrik. Tangtosna, accumulator ieu boga hirup kawates, periode waktu ditangtukeun, leuwih ti accumulator sorangan, ku tabungan konsumsi diwenangkeun ku sirkuit tanaga. Téknik sirkuit anu saé sareng panggunaan komponén kakuatan-rendah tiasa dianggo sababaraha jam. Komputer geus disadiakeun kalawan panutup, nu muka na nembongkeun layar, dina tonggong panutup, sarta keyboard. Éta mangrupikeun terobosan dina dunya komputer pribadi sabab ngajantenkeun sacara efektif portabel. Otonomi na, sanajan diwatesan dina waktu, ngamungkinkeun pikeun digawé di lingkungan mana wae, sahingga mangpaat (jeung kadang penting) pikeun maranéhanana anu remen kudu gawe di luar kantor.

Notebooks

Sakumaha ngaranna nunjukkeun, komputer ieu ukuranana sarua jeung notepad: 21 séntiméter 30 séntiméter. Tapi aranjeunna henteu gaduh fungsi anu sami: aranjeunna mangrupikeun komputer pribadi sareng tiasa ngajalankeun sadaya program dina desktop atanapi laptop. Sababaraha model teu boga floppy drive, sarta data ngan bisa disilihtukeurkeun jeung komputer sejen via kabel. Layarna idéntik sareng laptop, tapi sadayana langkung alit. Kibor henteu gaduh papan kenop numerik: éta tiasa diaktipkeun dina kibor sorangan ku cara maké konci khusus.

Buku tulis

A penbook mangrupakeun notebook tanpa keyboard. Éta dilengkepan program khusus anu ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun éta kalayan pensil khusus dina bentuk pulpén. Pulpen henteu ngan ukur dianggo pikeun masihan paréntah ka program, sami sareng beurit dina komputer desktop, tapi ogé pikeun ngasupkeun data. Dina layar penbook anjeun bisa nulis, sakumaha dina lambar kertas, sarta komputer interprets surat anjeun sarta ngarobahna kana karakter téks saolah-olah anjeun nulis dina kibor. Jenis komputer ieu terus mekar. Fase interpretasi naskah masih rada lambat sareng rawan kasalahan, sedengkeun aspék operasi anu sanés langkung maju. Salaku conto, koréksi sareng éditan téks anu parantos diasupkeun dilakukeun ku cara anu inovatif pisan sareng sami sareng paripolah naluri pangguna. Upami kecap kedah dipupus, kantun ngagambar silang nganggo pulpén.

luhureun palem

Palmtop nyaéta komputer saukuran pita pidéo. Entong bingung palmtop sareng agenda atanapi kalkulator saku. Kadua alat genggam sareng kalkulator tiasa, dina sababaraha kasus, tukeur data sareng komputer pribadi, tapi aranjeunna henteu dilengkepan sistem operasi atanapi program standar. Palmtop mangrupikeun komputer sorangan: tiasa ngolah atanapi ngédit dokumén sapertos komputer desktop. Ukuran leutik mangaruhan sadaya bagian komputer. Layar LCDna leutik, kitu ogé kibor, nu kenopna leutik. Hard disk sagemblengna bolos, sarta data dirékam ku cara maké kenangan dikandung dina kartu timer Powered leutik. Pertukaran data sareng komputer desktop ngan ukur tiasa dilakukeun ku kabel. Tangtosna, komputer saku henteu dianggo salaku alat kerja utama. Éta tiasa dianggo pikeun naroskeun atanapi ngapdet data. Sababaraha annotations bisa dijieun, tapi nulis surat ampir teu mungkin jeung pisan capé alatan ukuran konci.

Workstation

Workstations mangrupakeun komputer tunggal pamakéan, ngeunaan ukuran jeung penampilan komputer desktop atawa rada gedé. Éta dilengkepan prosesor anu langkung maju, langkung seueur mémori sareng kapasitas panyimpenan. Workstations cocog pikeun tugas husus, mindeng dina widang grafik, desain, gambar teknis jeung rékayasa. Ieu mangrupikeun aplikasi anu kompleks, ngabutuhkeun kakuatan sareng kecepatan anu teu saimbang pikeun padamelan kantor normal. Biaya mesin ieu sacara alami langkung luhur tibatan komputer pribadi.

Minicomputer

Komputer ieu, sanajan ngaranna, malah leuwih kuat. Éta disimpen di tengah jaringan terminal, anu masing-masing tiasa dianggo sareng minikomputer saolah-olah éta komputer terasing, tapi ngabagi data, alat percetakan sareng program anu sami. Nyatana, anu khas tina minicomputer nyaéta kamungkinan gaduh program tunggal anu dianggo sakaligus ku sababaraha terminal. Éta dianggo khususna dina administrasi bisnis, dimana bursa program sareng data mangrupikeun faktor penting: sadayana tiasa damel sareng prosedur anu sami sareng data tiasa diropéa sacara real waktos.

mainframe

Mainframes aya dina eselon anu langkung luhur. Komputer ieu tiasa dianggo ku sajumlah ageung terminal, bahkan jarak jauh ngalangkungan tautan telematik. Éta tiasa nyimpen seueur file data sareng ngajalankeun seueur program dina waktos anu sami. Éta dianggo di perusahaan ageung pikeun manajemén industri sorangan atanapi di organisasi nagara pikeun pengobatan file data anu ageung sareng terus-terusan. Éta mangrupikeun inti jasa inpormasi bank, lembaga keuangan sareng bursa saham. Éta ogé dianggo ku jasa telematik umum sareng swasta sabab ngamungkinkeun sambungan simultaneous tina seueur terminal atanapi komputer sareng palaksanaan gancang tina transaksi masing-masing.

superkomputer

Sakumaha anjeun tiasa nyangka, superkomputer mangrupikeun komputer anu gaduh prestasi anu luar biasa. Aranjeunna rada langka. Biayana luhur pisan sareng dianggo dina desain industri sareng ngolah data tingkat luhur pisan. Salian pausahaan multinasional, superkomputer dipaké ku agénsi nagara jeung organisasi militér.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja