Konsol

Pasti anjeun émut Sistem Master, Super Nintendo atanapi Megadrive. Tapi anjeun émut Atari 2600 atanapi SG-1000? Peminat kaulinan retro teras-terasan maén konsol-konsol kuno ieu dina waktos luang.

Ayeuna urang datang ka generasi panganyarna tina konsol kaulinan jeung PlayStation, XBox jeung sajabana. Konsol bumi munggaran di dunya balik deui ka 1972: Magnavox Odyssey. Hiji ngaran nice keur saeutik munggaran. Dina leuwih ti opat puluh taun ayana, industri video game geus dibikeun kami sababaraha konsol kaulinan anu saeutik inget ... Naha anjeun apal?

Konsol retro sareng vintage pangsaéna dina sajarah

Sajarah kalawan hurup kapital ditulis ku victors, sakumaha urang sadayana terang. Sami lumaku pikeun video kaulinan. Upami urang terang produsén konsol utama sapertos Nintendo, Sony, Microsoft atanapi almarhum SEGA, kumaha anu sanésna? Jalma anu geus diusahakeun pendekatan anyar atawa geus reinvented roda. Muhun, urang bakal ngabejaan Anjeun ayeuna.

Magnavox Odyssey, dirilis dina 1972 di AS jeung 1973 di Éropa, kahiji sadaya konsol kaulinan.

Ngaran interstellar pikeun konsol salju bodas ieu. Odyssey mangrupikeun generasi mimiti konsol kaulinan sareng diproduksi ku Magnavox. kotak starched ieu sistem kartu na disambungkeun ka televisi. Konsol némbongkeun kaulinan hideung bodas. Pamaén nempatkeun lapisan plastik dina layar sareng nganggo tombol spin pikeun mindahkeun titik-titik.

Fairchild Channel F, diluncurkeun dina 1976 di Amérika Serikat

Konsol kaulinan Fairchild Channel F (ogé katelah Sistem Hiburan Video atanapi VES) dirilis dina bulan Nopémber 1976 di Amérika Serikat sareng dijual $170. Ieu teh konsol video game munggaran di dunya anu ngandung microprocessor sarta dumasar kana sistem cartridge.

Atari 2600, dirilis dina 1977 di Amérika Serikat

Atari 2600 (atanapi Atari VCS) mangrupikeun konsol generasi kadua ti Oktober 1977. Dina waktos éta, éta dijual sakitar $ 199, sareng dilengkepan joystick sareng kaulinan tarung ("Combat"). Atari 2600 tétéla janten salah sahiji konsol video game pang populerna di generasi na (eta peupeus rékaman pikeun umur panjang di Éropa) jeung ditandaan awal pasar massa pikeun video kaulinan.

Intellivision, diluncurkeun taun 1980 di Amérika Serikat

Dihasilkeun ku Mattel di 1979, Intellivision kaulinan konsol (a kontraksi tina calakan sarta Télévisi) éta saingan langsung Atari 2600. Ieu nuluykeun diobral di Amérika Serikat dina 1980 kalawan harga $ 299 sarta ngandung hiji kaulinan: Las Vegas BlackJack. .

Sega SG-1000, dirilis dina 1981 di Jepang

SG 1000, atanapi Sega Game 1000, mangrupikeun konsol generasi katilu anu diproduksi ku penerbit Jepang SEGA, nyirian asupna kana pasar kaulinan vidéo bumi.

The Colecovision, diluncurkeun dina 1982 di Amérika Serikat

Biaya anu sederhana $ 399 dina waktos éta, konsol kaulinan ieu mangrupikeun konsol generasi kadua anu diproduksi ku Connecticut Leather Company. Grafik sareng kadali kaulinan éta sami sareng kaulinan arcade taun 80. kira-kira 400 judul video game dirilis dina kartrij sapanjang hirupna.

Atari 5200, dirilis dina 1982 di Amérika Serikat

Konsol kaulinan generasi kadua ieu diproduksi pikeun bersaing sareng anu miheulaan Intellivision sareng ColecoVision, konsol kaulinan anu pang populerna di pasar sareng, paling luhur, paling murah. Atari 5200, anu henteu kantos dileupaskeun di Perancis, hoyong nunjukkeun inovasina ngaliwatan 4 palabuhan controller sareng laci panyimpenan. Sanajan kitu, konsol nu gagal miserably.

SNK's Neo-Geo, dirilis dina 1991 di Jepang, Royce tina konsol kaulinan!

Ogé kawanoh salaku NeoGeo Advanced Hiburan System, konsol Neo-Geo idéntik jeung sistem arcade Neo-Geo MVS. Perpustakaan kaulinan 2D maranéhanana fokus kana kaulinan tarung jeung kualitasna alus. Nyanghareupan, masarakat umum nganggap éta konsol "méwah".

Panasonic's 3DO Interactive Multiplayer, dirilis dina 1993 di Amérika Serikat

konsol ieu, kalawan katingal leuwih modern ti acolytes na, complied kalawan standar 3DO (3D Objects) diadegkeun ku The 3DO Company, hiji parusahaan penerbitan video game Amérika. Résolusi maksimalna nyaéta 320 × 240 dina 16 juta warna, sareng éta ngadukung sababaraha épék 3D. Ieu ngandung hiji port joystick tunggal, tapi diwenangkeun cascading 8 batur harga na? 700 dollar.

Jaguar, diluncurkeun taun 1993 di Amérika Serikat

Sanaos nami impian sareng téknologi canggih, Jaguar henteu lami di pasar. Konsol cartridge panungtungan dikaluarkeun ku Atari miboga perpustakaan kaulinan kawilang kawates, nu bisa ngajelaskeun gagalna na.

Nuon - VM Labs - 2000

Dina awal 2000s, Nuon kaluar, téhnologi VM Labs diadegkeun ku urut lalaki Atari, nu diwenangkeun komponén video ditambahkeun kana pamuter DVD. Pikeun anu émut, Jeff Minter mangrupikeun salah sahiji pamekar parangkat lunakna. Anjeunna tanggung jawab Tempest sareng sadaya varianna sareng Serangan Onta Mutant. Upami ideu pikaresepeun dina kertas, ngan Toshiba sareng Samsung ngaluncat kana bandwagon. Tapi dibandingkeun jeung Nintendo 64, sarta hususna PlayStation 2 sarta Dreamcast, éta hésé meunang foothold a. Ngan ukur 8 kaulinan anu dileupaskeun pikeun dukungan ieu, kalebet Tempest 3000 atanapi Space Invaders XL

Microvision - MB - 1979

The Game Boy (anu nembe ngancik 30) sering kaliru dianggap konsol portabel munggaran kalayan cartridges ditukeurkeun. Nya, éta leres-leres sateuacanna ku Microvision MB (engké janten Vectrex) ampir sapuluh taun. mesin panjang ieu geus diwenangkeun pikeun ngarasakeun kaulinan béda dina ahir 1979. Béda mangrupa understatement, sabab antara defects manufaktur nu ngawatesan hirup layar, komponén tur keyboard, sarta 12 judul na dirilis dina opat taun, ieu. teu bener pihak. Sanajan kitu, eta bisa boast jadi kahiji.

Phantom - Infinium Labs - Dibolaykeun

Hayu urang curang saeutik dina ranking ieu sareng nyebatkeun Phantom, "konsol" anu henteu kantos terang terang tapi anu ngajantenkeun pamaén ngimpi ngeunaan sékrési énggal di 2003. Tanda kutip muncul dina pikiran sabab éta mangrupikeun PC anu sanggup ngajalankeun éta. kaulinan momen jeung nu bakal datang. Tapi, jeung ieu titik kuat na nurutkeun désainer na, diwenangkeun aksés ka kaulinan on paménta, hadé katelah kaulinan dina awan, hatur nuhun kana hard drive na sambungan Internet. Dina 2003. Jadi urang geus cara dihareupeun OnLive, nu ogé ngaco up. Nyatana, saatos gagal mendakan investor anu cukup gélo pikeun nempatkeun $ 30 juta anu dipikabutuh pikeun proyék éta, Phantom dikurebkeun sareng Infinium Labs, ti saprak namina Phantom Entertainment, nol kana keyboardna pikeun dipasang dina pangkonan anjeun. Website éta masih online, jeung asesoris ieu masih bisa dibeuli. Tapi awas, éta teu acan diropéa saprak 2011.

Gizmondo - Telematika Lodaya - 2005

Ieu mangrupikeun mesin anu ngajual impian kami sateuacan ngabeledug dina hawa, sapertos kacilakaan spektakuler Ferrari Enzo di Malibu, anu ngungkabkeun kagiatan kriminal sareng tipu daya raksasa ti manajer Tiger Telematics. Perusahaan Swedia ieu, dina kertas, mesin portabel anu saé. Layar anu saé, seueur tombol aksi anu nunjukkeun midangkeun anu saé, sareng fitur anu saé sapertos GPS. Konsep pisan pikaresepeun katarik investor, anu nyumbang jutaan. Tiger Telematics teras tiasa nanggung lisénsi anu dipikabutuh pikeun kasuksésan mesin énggal sapertos FIFA atanapi SSX. Tapi teu lami saatos peluncuran konsol, dina Oktober 2005, tabloid Swedia ngungkabkeun yén perusahaan ngagaduhan hubungan sareng mafia lokal. Lajeng, dina bulan Pebruari 2006, kacilakaan Ferrari kawentar kalawan Stefan Eriksson, salah sahiji direksi Gizmondo Éropa, on dewan. Hanjakal keur manéhna, panalungtikan kacilakaan kaungkap sagala irregularities jeung Eriksson réngsé nepi di jail babarengan jeung manajer séjén dituduh panipuan jeung ngajauhan pajeg. Ngan 14 kaulinan anu dirilis, leuwih ti satengahna ngan dirilis dina waktu release.

Playdia - Bandai - 1994

Taun 90an mangrupikeun waktos anu saé pikeun ngembangkeun konsol tina sagala jinis. Bandai, nu boga lisensi anime juicy kawas Naga Ball, ditangtukeun pikeun meunangkeun kana kaulinan. hasilna éta Playdia, mesin hiburan multimédia pikeun jalma ngora tinimbang konsol game leres. Nyatana, ieu mangrupikeun istilah anu paling pas, sabab tina tilu puluh judul anu dileupaskeun, ampir sadayana mangrupikeun pilem interaktif dumasar kana lisénsi anu terkenal sapertos Dragon Ball, Sailor Moon atanapi Kamen Rider. Euweuh pisan seru, iwal konsol nu sumping kalawan controller nirkabel infra red, sarta ieu, deui dina 1994.

Pippin - Apple Bandai - 1996

Ieu aya rusiah yén sanggeus Steve Jobs kapaksa ninggalkeun parusahaan anjeunna ko-diadegkeun dina 1985, sagalana indit ka handap solokan nu. A sakabeh runtuyan mesin dijieun. Di antarana, Newton, hiji tablet mimiti nu ngan digawé satengahna; printer; kaméra; sarta di tengah eta sadayana, konsol kaulinan. Dirancang dina kolaborasi sareng Bandai, anu terakhir tanggung jawab pikeun desain sorangan, sedengkeun Apple nyayogikeun komponén sareng sistem operasi (System 7 pikeun anu terang). Pikeun Bandai, éta mangrupikeun kasempetan pikeun ngamangpaatkeun popularitas Apple, sedengkeun pikeun Apple éta kasempetan pikeun ngaluncurkeun Macintosh $ 500 dasar. Hanjakalna, teu aya anu saluyu sareng rencana. Tanggal peluncuran di Jepang ieu nyangsang genep bulan jeung harga prohibitive na pikeun konsol game nyegah eta ti gaining foothold di pasar ieu didominasi ku Nintendo, Sony jeung SEGA. Kurang ti 80 kaulinan dileupaskeun di Jepang sareng sakitar 18 di Amérika Serikat. Gagal nyata, ngan 42.000 éksemplar dijual.

Super A'Can - Funtech - 1995

Asia Tenggara anu pangalusna dipikawanoh pikeun banding pasar hideung na. Kaulinan atanapi konsol resmi mahal pisan sahingga pamaén dina widang ieu langkung nguntungkeun mésér salinan atanapi klon anu teu sah. Tapi Funtech, perusahaan ti Taiwan, hoyong nyobian éta dina taun 90. Hasil tina usaha ieu nyaéta Super A'Can, konsol 16-bit kalayan desain anu sami sareng Super NES, tapi anu dijual dina Oktober. 1995, di tengah perang 32-bit. Teu aya kasempetan sareng ngan ukur 12 kaulinan anu dileupaskeun. Karugian jumlahna $ 6 juta, ngarah kana panutupanana Funtech, nu ancur sakabéh parabot na salila produksi jeung dijual sésana salaku suku cadang ka Amérika Serikat.

Loopy - Casio - 1995

Konsol kaulinan anu ditujukeun pikeun budak awéwé SMA/SMA? Casio ngalakukeunana di 1995. Ieu konsol kadua ti produsén pangalusna dipikawanoh pikeun kalkulator na éta ogé dihareupeun waktu na dina watesan kinerja. Loopy ngandung printer termal warna anu ngamungkinkeun anjeun nyitak stiker anjeun nyalira tina layar salah sahiji tina sapuluh kaulinan anu dileupaskeun. Jelas, éta pikeun bersaing sareng seueur purikura anu seueur di Jepang yén Casio ngadamel konsolna. Tapi tangtu, antara 16-bit sepuh tapi konsolidasi jeung kasuksésan tumuwuh tina 32-bit, Loopy teu lepas lila sanajan ide nu sae na bogus. Enya, naha awéwé kudu netep pikeun konsol nu teu pisan alus, saolah-olah teu boga aksés ka batur?

PUNCAK – SEGA – 1993

Nalika produsén ageung nargétkeun murangkalih, anjeun nampi SEGA PEAK. Ieu dasarna mangrupa Genesis kalawan sababaraha fitur husus dirancang pikeun kaulinan atikan. Dimimitian ku Magic Pen, pensil biru badag ditempelkeun dina dasar konsol konéng caang. The cartridges, disebutna "Storyware," éta ngawangun kawas buku carita barudak kawas kitu loba batur. Buku, anu ngandung kotak interaktif, diselapkeun kana bagean luhur konsol. Ku mencét stylus, anjeun tiasa ngagambar atanapi ngalakukeun tindakan anu tangtu. Sajaba ti éta, kotak robah kalawan unggal kaca nu dihurungkeun. Sanajan kasuksésan na ieu utamana ngumpul di Jepang (leuwih ti 3 juta unit dijual), sababaraha inget geus meuntas jalur na.

FM Towns Marty - Fujitsu - 1993

Konsol 32-bit munggaran dina sajarah éta, memang, Jepang, tapi lain PlayStation, jauh ti dinya. Urang condong mikir yén konsol 32-bit dilahirkeun ku jalma anu ngajantenkeun aranjeunna suksés. Teu siga kieu. Konsol mimiti generasi ieu asalna ti pelopor komputer di Jepang, Fujitsu. Saatos kasuksésan kritis sareng komersil tina FM7, perusahaan Jepang mutuskeun mendesain komputer énggal, FM Towns, pikeun bersaing sareng PC-98 NEC. Janten, ningal ukuran pasar konsol, direksi mutuskeun ngadamel versi pikeun konsol bumi. Hasilna nyaéta FM Towns Marty. Dilengkepan CD-ROM drive pikeun kaulinan sarta ngagantung drive pikeun cadangan (urang moal bisa nyumputkeun asal-usulna), konsol 32-bit ieu cocog sareng sadaya kaulinan FM Towns. Hanjakalna, sapertos komputer, éta henteu suksés sanaos versi kadua kalayan warna kulawu poék. Dirilis dina bulan Pebruari 1993, hiji-hijina album FM Towns Marty anu munggaran dina kategorina, sanaos ieu tetep tiasa diperdebatkeun.

Saluran F - Fairchild - 1976

Pelopor lamun sagala, Fairchild Channel F éta salah sahiji mimiti, lamun teu kahiji, ngagunakeun cartridges basis ROM. Ogé kawanoh salaku Fairchild Video Entertainment System, mesin ieu dirilis dina 1976, saméméh Atari 2600 ku ngeunaan sapuluh bulan. Jerry Lawson, salah sahiji insinyur, tanggung jawab pikeun nyiptakeun kartrid anu tiasa diprogram ieu, anu masih dianggo dina sababaraha Nintendo Switch ayeuna. Sanajan Controllers aneh tur panjang, Terusan F geus junun ngukir kaluar Ecological alus keur dirina dina pasar incipient ieu. Kalayan kaulinan anu langkung suksés tibatan Odyssey, contona, kasuksésanna dijamin.

GX-4000 - Amstrad - 1990

Nalika produsén mikrokomputer anu modis di Éropa nyangka yén dunya konsol kedah sami, kacilakaan industri nyaéta Amstrad's GX-4000. Alan Sugar, bos perusahaan Inggris, hoyong asup ka kamar. Naon cara anu langkung saé pikeun ngalakukeunana tibatan konsol kaulinan? Sajaba ti éta, kalawan rentang komputer, éta cukup pikeun ngarobah salah sahijina tur éta. Hiji ngabayangkeun yén pamikiran éta kirang langkung sami nalika ningali hasilna. Dirilis dina taun 1990, GX-4000 henteu langkung ti hiji Amstrad CPC Plus 4 tanpa keyboard. Kaulinan cartridge cocog tapi sanés anu pangsaéna. Populer lolobana di Éropa, microcomputers ieu geus nyieun poé éndah maén Perancis kalawan kaulinan tina Loriciels atanapi Infogrames. Tapi teu GX-4000, nu ieu ditinggalkeun kirang ti sataun sanggeus release na.

PC-FX - NEC - 1994

Proyék Tetsujin anu kasohor, pikeun bersaing sareng 32 bit waktos éta, ogé ngagaduhan tugas anu beurat pikeun ngagentos salah sahiji konsol anu pangsaéna dina sajarah, PC Engine (atanapi TurbografX-16 di nagara urang). Kami henteu terang upami tekanan ieu langkung saé tina kapinteran désainer atanapi upami konsépna ngalayang nalika produksi, tapi konsol anu ningali terang dina bulan Désémber 1994 nyarupaan PC sareng nami PC-FX. Dimaksudkeun pikeun ningkat dina cara nu sarua salaku komputer, mesin pas paled dibandingkeun jeung kompetisi. Mémang, teu aya chip 3D di jero sareng, ku kituna, henteu aya poligon dina layar. Giliran anu gagal ieu bakal janten alesan pikeun PC-FX sareng 62 kaulinan na diwangun utamina ku pilem interaktif.

Zodiak - Tapwave - 2003

Korban sejen tina gelembung Internet dina awal 2000s, nu pisan up-na-datang Zodiak of Tapwave (diadegkeun ku urut pagawé Palm), tatangga Google di Mountain View. Konsol portabel anu katingali pisan modéren ieu (dina versi kadua dina poto) dirilis dina 2003 sareng, sapertos anu diharapkeun, éta kalebet sistem operasi Palm. Kaulinan tiasa dimuat ku dua cara: ku cara nyambungkeun mesin ka komputer sareng nyalin eusi tina PC ka konsol, atanapi ku kéngingkeun kaulinan dina kartu SD. Sanaos sababaraha adaptasi anu pikaresepeun sapertos Tony Hawk's Pro Skater 4 atanapi Doom II, éta PSP Sony anu bakal ngabayangkeunana dugi ka nyumputkeunana.

N-Gage - Nokia - 2003

Hayu urang mungkas ulasan ieu ngeunaan konsol saeutik-dipikawanoh ku mentioning satengah telepon Nokia, konsol satengah kaulinan, N-Gage. Kaulinan mobile parantos lami lami sareng produsén Finlandia parantos ngamangpaatkeunana. Nalika kaluar taun 2003, N-Gage khusus. Sanaos desainna rada elegan, alatna kedah dicekel dina ujungna salami paguneman telepon. Tapi omong kosong ergonomic teu aya tungtungna. Pikeun nyelapkeun cartridges dina model kahiji, batréna kudu dipiceun. Ieu kawas ngimpi. Untungna, cacad ieu dibereskeun dina N-Gage QD sataun saterusna. Mesin ieu parantos ningali adaptasi hébat kana lisénsi populér dina waktos éta sapertos Worms, Tomb Raider, Pandemonium atanapi Monyet Ball. Gampang pikeun manggihan kiwari, éta kudu nyugemakeun kolektor merlukeun curios.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja