Balanja online

Naha anjeun terang sajarah perdagangan éléktronik? Hadir sapopoe dina kahirupan rébuan jalma, pamekaran perdagangan éléktronik sigana anyar, tapi butuh sababaraha taun prakték sareng kasampurnaan.

Barina ogé, modalitas ieu, anu dilahirkeun dina pertengahan 60-an di Amérika Serikat, parantos mekar pisan salami sababaraha dekade bahkan abad.

Pikeun mantuan Anjeun diajar ngeunaan toko maya di sakuliah dunya sarta kumaha aranjeunna datangna, TecnoBreak geus disiapkeun artikel komprehensif ngeunaan sajarah e-commerce.

Baca terus sareng terang kumaha sareng kunaon eCommerce muncul pikeun ngarobih cara balanja konsumen sadaya umur!

Naon ari dagang éléktronik?

Sateuacan nganjang ka jaman baheula perdagangan éléktronik sareng mendakan kumaha éta sumping, hayu urang langkung ngartos naon transaksi éléktronik ieu, anu parantos suksés di antawis konsumen dina bagéan anu béda.

Anjeun terang nalika anjeun nganggo telepon sélulér atanapi komputer sareng mendakan produk anu anjeun hoyong mésér, ku ngaklik éta anjeun bakal diarahkeun ka halaman dina toko virtual. Ieu e-commerce!

Sajarah perdagangan éléktronik: évolusi modalitas

Nyaéta, nalika prosés jual beli produk dilakukeun sacara éléktronik. Ieu kalebet aplikasi sélulér sareng Internét. Ku cara kieu, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan toko maya di wewengkon béda jeung jeung transaksi dilumangsungkeun online.

Nalika dagang éléktronik muncul?

Salaku urang disebutkeun dina awal artikel, commerce éléktronik mecenghul dina pertengahan 1960s di Amérika Serikat. Dina awalna, fokus utama maranéhanana nyaéta bursa file pamundut pesenan, nyaeta, ngan némbongkeun nu boga bisnis nu nasabah éta kabetot dina urutan hiji produk tangtu meuli.

Modalitasna timbul nalika perusahaan telepon sareng internét mimiti ngagunakeun Éléktronik Data Interchange, atanapi dina tarjamahan gratisna, Electronic Data Interchange. Éta dimaksudkeun pikeun ngabagi file sareng dokumén bisnis antara perusahaan.

Ku kituna, ku popularization sahiji alat, utamana di kalangan timer padamelan, dina taun 90-an dua raksasa ékonomi mimiti nyandak minat dina sistem, Amazon jeung eBay.

Dina waktos anu sami, platform damel pikeun ngarobihkeun e-commerce di Amérika Serikat, teras nempatkeun konsumen janten pusat perhatian. Kitu ogé, tangtosna, ngabantosan ngadegkeun sababaraha strategi anu dianggo dugi ka ayeuna!

Tapi, salami sababaraha taun sareng kalayan kasuksésan komputer sareng Internét dina taun 90-an, perdagangan éléktronik mimiti nampi rohangan anu langkung seueur di nagara-nagara anu kirang maju ogé. Ku kituna, dina 1996, rékaman mimiti toko maya mucunghul di Spanyol.

Sanajan kitu, ngan ku kasuksésan Submarino, dina 1999, pamakéna ngahudangkeun sababaraha minat mésér buku online, contona.

Rékaman e-commerce munggaran di Spanyol!

Sajarah perdagangan éléktronik di nagara éta anyar pisan, tapi dina taun-taun awal, bahkan dina taun 1990-an, telepon sareng komputer henteu umum di Spanyol. Ku kituna, bisa disebutkeun yén kasuksésan transaksi éléktronik dimimitian dina abad XNUMX, kalawan internét dial-up.

Nanging, urang moal tiasa hilap yén dina 1995, panulis sareng ékonom Jack London ngaluncurkeun Booknet. Toko buku maya éta panaratas dina e-commerce Spanyol sarta malah wani janji mesen dina 72 jam.

Sajarah perdagangan éléktronik: évolusi modalitas

Dina 1999 toko ieu dibeuli sarta ngan lajeng ieu diganti Submarino. Merek anu kasohor ayeuna urang terang salaku bagian tina grup B2W, anu mangrupikeun ngahijikeun perusahaan e-commerce anu béda, sapertos Lojas Americanas, Submarino sareng Shoptime.

Salaku tambahan, dina taun anu sami, pamaén ageung muncul, nyaéta, investor ageung anu sanggup ngoperasikeun bank digital sareng ngamungkinkeun para konsumen mayar langkung gampang.

Americanas.com sareng Mercado Livre, contona, ayeuna dianggap dua toko e-commerce panggedéna di Amérika Latin sareng pamaén ageung.

Kauntungan utama tina perdagangan éléktronik ayeuna!

Bayangkeun dina ahir abad ka-XNUMX sareng awal abad ka-XNUMX, upami hal anu énggal sapertos Internét tiasa nawiskeun seueur kauntungan pikeun konsumén. Nya, éta mangrupikeun salah sahiji alesan anu nyababkeun perdagangan éléktronik suksés salaku modalitas komérsial dina waktos éta.

Barina ogé, Ditengah évolusi téhnologis sarta kamajuan abad anyar, transaksi éléktronik éta leuwih gampang sadia, kalawan purchases dijieun 24/7.

Salian rupa-rupa produk jeung jasa, aksés gancang jeung merenah tur, tangtosna, kaunggulan pangbadagna pikeun toko e-commerce: jangkauan internasional!

Kumaha e-commerce parantos dewasa salami mangtaun-taun?

Harepan hébat pikeun balanja online nyababkeun rébuan perusahaan bangkrut bahkan sateuacan aranjeunna aya di dunya maya. Ku kituna, ku bursting tina "gelembung internét" dina 1999, loba pangusaha teu yakin kumaha ngamimitian investasi dina modalitas anyar ieu.

Tapi ngan dua warsih saterusna, dina 2001, mesin pencari kayaning Cadê, Yahoo, Altavista sarta Google geus hosted spanduk toko online. Taun ieu, ritel digital pindah sakitar R $ 550 juta di Spanyol.

Dina 2002, Submarino junun ngajaga kasaimbangan antara panghasilan jeung expenses tina jualan online, nu dijadikeun conto pikeun maturation tina bisnis éléktronik lianna di nagara éta.

Buktina nyaéta taun saterusna, taun 2003, Gol mangrupikeun perusahaan munggaran anu ngajual tiket pesawat online. Dina taun anu sami, dua nami ageung dina e-commerce lahir di Spanyol, Flores Online sareng Netshoes.

Ku kituna, dina 2003, omzet toko virtual Spanyol éta R $ 1,2 milyar. Penjualan ngahontal sakitar 2,6 juta konsumen di sakumna nagara.

Era anyar pikeun perdagangan éléktronik!

Ngan dua taun ti harita, angka e-commerce di Spanyol geus dua kali! Ieu alatan, ampir dasawarsa sanggeus sajarah dagang éléktronik dimimitian di dieu, dina 2005, modalitas ngahontal R$ 2,5 milyar dina jualan kalawan total 4,6 juta konsumén sagemblengna online.

Sareng paningkatan penjualan eCommerce henteu lirén di dinya! Taun 2006, penjualan toko online di nagara éta ngaleuwihan sadaya ekspektasi sareng ngahontal 76% dina séktor éta, kalayan jumlahna R $ 4,4 milyar sareng 7 juta konsumén virtual.

Janten merek ageung sapertos Pernambucanas, Marabraz, Boticário sareng Sony ogé mimiti ngajual dina Internét!

Perluasan perdagangan éléktronik dina taun-taun anu bakal datang!

Kalayan kaunggulan perdagangan éléktronik dina 2006, ekspektasi pikeun taun-taun anu bakal datang malah langkung luhur. Ku kituna, dina 2007, desentralisasi dagang éléktronik Spanyol dimimitian.

Popularisasi sareng pertumbuhan gancangan tautan anu disponsoran Google ngamungkinkeun pikeun usaha mikro sareng leutik ogé ngamimitian investasi dina tip utama pikeun e-commerce sareng strategi pamasaran digital. Hasilna, aranjeunna mimiti bersaing dina hiji footing sarua jeung ngaran badag di pasar.

Ku kituna, dina 2007, revenues e-commerce di nagara éta ngahontal R $ 6,3 milyar, kalawan 9,5 juta pamakéna.

Tapi tumuwuhna teu eureun di dinya! Taun saterusna dibawa malah leuwih kejutan kana sajarah dagang éléktronik. Éta sabab, dina 2008, fenomena média sosial dimimitian di Spanyol! Ku kituna, toko maya ngamangpaatkeun perluasan saluran kayaning Facebook jeung Twitter pikeun investasi di lampah ngamajukeun produk maranéhanana.

Taun ieu, pendapatan e-commerce bakal ngahontal R $ 8,2 milyar sareng, tungtungna, Spanyol ngahontal tanda 10 juta e-konsumen. Ngan sataun saterusna, dina 2009, inohong e-commerce di Spanyol ngagambarkeun R $ 10,5 milyar dina pendapatan jeung 17 juta konsumén online!

Évolusi dagang éléktronik dina dasawarsa ka tukang!

Sareng, henteu sia-sia, dina dasawarsa ka tukang modalitas ngawakilan 4% tina total volume ritel, kalayan langkung poténsial pikeun kamekaran sektor.

The mobile, contona, geus gaining beuki loba kakuatan sarta prominence dina transaksi éléktronik. Salaku tambahan, kalayan kamajuan téknologi dina dasawarsa ka tukang, aksésibilitas sareng laju toko parantos langkung ageung, nalukkeun jutaan konsumen énggal.

Kalayan inovasi, e-commerce mimiti investasi dina strategi anu nawiskeun diskon, nawaran ekslusif bahkan situs anu ngabandingkeun harga. Hasilna, pembeli ngora nempo malah leuwih mangpaat tina balanja online.
Dékade anyar pikeun sajarah perdagangan éléktronik!

Salaku of 2010, jeung perluasan e-commerce on mobile, jualan online terus tumuwuh sacara signifikan di nagara éta. Ku kituna, jumlah tagihan anu dina taun 2011 nyaéta R$ 18,7 milyar mekar jadi ampir 62 milyar dina taun 2019.

Salajengna, dina taun 2020, dumasar kana indéks MCC-ENET, e-commerce Spanyol ningkat ku 73,88%. Pertumbuhan 53,83% dibandingkeun taun 2019. Perlu diinget yén paningkatan ieu utamina disababkeun ku jarak sosial salaku wujud pencegahan COVID-19.

Pikeun ngalengkepan, sababaraha artikel sareng kategori ogé ngagaduhan paningkatan jumlah penjualan sareng daya tarik konsumen. Dina blog FG Agency anjeun ogé bakal mendakan tulisan khusus ngeunaan 10 produk anu paling laris nalika pandémik koronavirus anyar!

Masa depan dagang éléktronik di Spanyol!

Hiji hal anu pasti, sajarah e-commerce masih seueur anu kedah dilakukeun! Barina ogé, inovasi téhnologis nahan ekspektasi sarta tantangan nu pausahaan ti bagéan béda kudu disiapkeun.

Dina rasa éta, sababaraha parobihan utama anu dibawa ku évolusi perdagangan éléktronik nyaéta, tanpa ragu, ngagaleuh ngaliwatan paréntah sora sareng intelijen buatan. Éta sabab ieu mangrupikeun pertumbuhan anu teu aya watesna sareng kedah waspada pikeun ngajamin mobilitas sareng praktis pikeun standar konsumsi anu béda!

Tips pikeun meuli online

Nalika balanja kanggo éléktronika sareng gadget, aya sababaraha hal anu anjeun kedah émut. Salah sahiji faktor anu paling penting nyaéta dimana produkna dibeuli. Salawasna néangan poéna pangalusna sarta diskon.

Hambalan munggaran pikeun meuli online

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta milih tempat anu aman kanggo mésér sareng milarian harga anu pangsaéna. Anjeun kedah nengetan khusus kana titik ieu, sabab kalolobaan produk anu dijual dina Internét ngagaduhan harga anu langkung handap.

Toko sareng situs wéb pangsaéna pikeun mésér online

Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun milari tawaran pangsaéna pikeun produk téknologi nyaéta ku ngagunakeun situs ngabandingkeun harga. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun gampang ningali toko online pangalusna mésér kalawan hiji klik.

Meunangkeun nawar mungkin upami anjeun milarian waktos sareng tenang. Dina bagian TecnoBreak Toko kami némbongkeun Anjeun rupa-rupa toko jeung diskon pangalusna sarta nawaran.

portals pangalusna mésér online

Portal anu paling seueur nawaran téknologi nyaéta eBay, Amazon, Komponen PC sareng AliExpress. Aranjeunna portals of renown hébat sarta kalawan loba kaunggulan. Anjeun ogé kedah mertimbangkeun pamayaran sareng metode pengiriman.

Pa TecnoBreak kami nawiskeun alat anu bakal ngantep anjeun ngabandingkeun harga pangsaéna sareng diskon ti toko sapertos Amazon, komponén PC, AliExpress sareng eBay. Ieu bakal ngahemat waktos sareng artos nalika balanja.

puncak 10 gadget

Alat sapertos headphone kaulinan USB, pangecas USB-C pikeun iPad sareng laptop atanapi Samsung Galaxy S9 mangrupikeun anu pang populerna di bagian ieu.

puncak 10 video kaulinan

Kaulinan sapertos League of Legends, Call of Duty: Black Ops 2, sareng FIFA 16 PS4 mangrupikeun sababaraha anu pang populerna.

Kalawan TecnoBreak.com anjeun bakal boga aksés ka diskon pangalusna sarta nawaran on gadget jeung video kaulinan.

10 kaulinan PC pangalusna

Kaulinan PC sapertos GTA V PlayStation 4, Far Cry 4, sareng Call of Duty: Black Ops 2 mangrupikeun sababaraha anu pang populerna.

10 mobiles mid-range pangsaéna

telepon pertengahan rentang kawas Samsung Galaxy J7, Motorola G5 atanapi Samsung Galaxy Grand Premium sababaraha ulang pang populerna.

Pa TecnoBreak kami némbongkeun Anjeun nawaran pangalusna sarta diskon on téhnologi, éléktronika, smartphone, video kaulinan sarta gadget.

Top 10 televisi mésér online

Upami anjeun milarian TV énggal, pilihanna tiasa sesah. Untungna, di toko virtual kami anjeun bakal tiasa ningali Top 10 televisi, jeung nawaran pangalusna sarta diskon on Internét.

Nalika mésér televisi, aya sababaraha faktor anu anjeun kedah pertimbangkeun, naha éta kami bakal nunjukkeun anjeun 10 televisi Top, kalayan nawaran sareng diskon pangsaéna.

Top 10 mesin cuci mésér online

Mésér pikeun mesin cuci anyar tiasa sesah, sabab aya seueur model sareng fitur anu sayogi. Ku sabab éta, di dieu kami nunjukkeun anjeun Top 10 mesin cuci kalayan nawaran sareng diskon pangsaéna online. Lamun meuli mesin cuci anyar, aya sababaraha faktor nu kudu mertimbangkeun.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja