multimedia

Streaming video, musik jeung malah kaulinan mangrupa prakték anu masih di infancy na di 2010, tapi geus jadi populér dina sapuluh taun panungtungan sarta geus jadi bagian tina kahirupan sapopoe loba jalma. Data ti 2018 nunjukkeun yén Netflix nyalira nyababkeun 18% tina lalu lintas internét global.

Samentara éta, jasa streaming musik accounted pikeun ampir 80% tina sakabeh revenues industri di 2019. Salajengna, urang bakal marios évolusi streaming dina sagala rupa wangun na, saprak penampilan na, datangna di Spanyol, novelties jeung inovasi dina sektor dina. dékade panungtungan.

Kusabab diciptakeun taun 2016, TecnoBreak mangrupikeun téknologi anu teu rumit pikeun pamiarsana sahingga ngadegkeun dirina salaku portal warta téknologi panggedéna di Spanyol.

Pikeun ngagungkeun ieu, kami ngaluncurkeun séri khusus pikeun ngingetkeun urang kumaha téknologi parantos mekar dina waktos ayeuna. Sarta ulah poho yén anjeun bisa ngandelkeun TecnoBreak pikeun manggihan babarengan naon awaits kami dina taun datang.

2010 2011 na

Ladenan streaming pidéo mimiti dianggo di Amérika Serikat dina 2006. Tapi, ti taun 2010-an yén platform ieu parantos diadopsi sareng parantos ngartikeun deui cara seueur jalma ngonsumsi kontén, boh pidéo, musik, pilem sareng séri, sareng leuwih anyar malah kaulinan.

Dua faktor geus nyieun parobahan ieu mungkin. Salah sahijina nyaéta murahna aksés Internét broadband, kalayan kecepatan anu cekap pikeun nanganan pangiriman gambar sacara real-time anu kualitas luhur. Anu sanésna nyaéta ngapopulerkeun alat anu tiasa ngamangpaatkeun jasa ieu, sapertos televisi sareng smartphone énggal.

Taun 2011 mangrupikeun tonggak sejarah streaming kusabab éta mawa dua warta penting. Di Amérika Serikat, Hulu mimiti ékspérimén sareng kontén éksklusif: produksi didamel ngan ukur pikeun platform streaming na.

Ogé di 2011, urut Justin.tv nyiptakeun saluran khusus pikeun kaulinan, anu disebut Twitch, anu taun-taun saterusna janten patokan dina hal kahirupan sareng siaran pertandingan sareng acara eSports.

2012 2013 na

Taun 2012, ideu streaming masih ngahudangkeun rasa panasaran sareng janten populer di nagara éta. Di hiji sisi, kanyamanan ningali naon anu anjeun pikahoyong, dina waktos anu anjeun pikahoyong, mayar jumlah tetep per bulan, pikaresepeun pikeun seueur jalma. Di sisi anu sanés, Netflix ngadangukeun kritik pikeun katalog anu ngan ukur tina pilem sareng séri anu lami kalayan sakedik rotasi dina waktos éta.

Dina hal fungsi, novelty hébat taun 2013 nyaéta penampilan propil dina Netflix. Alatna aya dugi ka ayeuna sareng diwangun ku nyiptakeun sababaraha profil pamakean anu béda dina akun anu sami.

Gagasan pikeun ngahasilkeun kontén éksklusif ngagaduhan kakuatan sareng, dina 2013, Netflix ngaluncurkeun séri House of Cards pikeun suksés. Eksklusif pikeun jasa éta, produksi dijieun ngagunakeun data némbongkeun yén panongton miboga minat laten dina Productions kalawan aktor Kevin Spacey sarta yén aya panongton balik drama pulitik. Séri éta suksés pisan sareng prakték jasa streaming pikeun nyiptakeun produksi blockbuster sorangan janten biasa.

2014 2015 na

Dina 2014, Spotify debut di pasar Spanyol salaku musik jeung podcast streaming pilihan platform, rivaling Deezer, hadir di dieu saprak 2013. Ladenan anjog di Spanyol lalaunan jeung laun, ngagunakeun sistem uleman nu dijieun aksés ka platform ieu diwatesan. Nalika tungtungna dibuka ka umum, Spotify mimiti ngecas rencana bulanan pikeun katalog anu kalebet seniman Spanyol sareng internasional.

Ogé di 2014, Netflix ningali salah sahiji produksina bersaing pikeun kahiji kalina dina Oscars: The Square, dokumenter ngeunaan krisis politik di Mesir di 2013, mangrupikeun salah sahiji nominasi dina kategori éta.

Aksesibilitas jasa streaming masih mangrupikeun kauntungan tina jinis jasa ieu, tapi proposalna henteu langkung mirah sapertos sateuacana. Harga langganan mimiti naek di 2015, nalika Netflix maksakeun adjustment langganan anu ogé mangaruhan jalma anu geus ngalanggan saprak 2012 kalawan harga leuwih handap.

Dina 2014, jalma anu parantos ngagaduhan TV 4K di bumi - sareng internét cukup gancang - tiasa nyobian ningali pilem sareng séri dina résolusi éta ngalangkungan Netflix. Dinten ayeuna, platform streaming mangrupikeun salah sahiji sababaraha cara anu konsumen tiasa mendakan kontén dina résolusi UHD.

2016 2017 na

Ieu mangrupikeun taun anu penting sabab éta nandaan datangna Amazon Prime Video di nagara éta. Ladenan streaming Amazon sumping salaku pesaing langsung ka Netflix sareng masihan kauntungan sapertos harga anu langkung handap, kamampuan pikeun ngaunduh pilem sareng séri offline, ogé produksi ekslusif.

Taun 2017 nandaan datangna produksi Spanyol munggaran kana katalog Netflix. Séri 3%, kalayan produksi sareng distribusi nasional, disiarkeun henteu ngan ukur pikeun palanggan Spanyol, tapi ogé pikeun pangguna nagara-nagara sanés. Ogé taun éta, Netflix ngalaksanakeun fitur anu muncul dina sainganna: kamampuan pikeun ngaunduh pilem sareng séri pikeun ditingali offline.

2018 2019 na

Dina 2018, Netflix ngalaman terobosan dina hal eusi. Épisode khusus Bandersnatch, tina séri Black Mirror, ngagaduhan format interaktif sareng ngamungkinkeun pangguna pikeun nyandak kaputusan dina sababaraha titik dina plot, anu bakal ngawangun pangembanganana. Ogé di 2018, kanyataan anu luar biasa diumumkeun: Netflix teras nyalira ngagambarkeun 15% tina sadaya lalu lintas internét di pangeusina.

Tanda anu sanés dina waktos ieu nyaéta popularitas platform streaming, nyiptakeun skénario fragméntasi anu hébat. Ngan ukur nyarios ngeunaan platform ageung, di Spanyol tiasa ngalanggan Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV +, Disney +, HBO Go, Globoplay sareng Telecine Play. Sapertos rupa-rupa jasa ngajantenkeun prosés pamilihan langkung ngabingungkeun sareng tiasa ningkatkeun biaya upami pangguna mutuskeun yén aranjeunna kedah ngalanggan sababaraha platform. Ieu tiasa lumangsung upami séri sareng pilem anu anjeun pikahoyong disebarkeun ka sababaraha platform anu béda.

Sedengkeun pikeun streaming musik, pikeun bagian na, data resmi ti American Record Association (RIAA) nunjukkeun yén jenis layanan ieu dipindahkeun 8.800 juta dollar dina 2019, angka nu ngagambarkeun 79,5% tina sakabéh pendapatan musik industri dina taun.

Ogé di 2019, proposal streaming anu béda debut di Spanyol: DAZN. Difokuskeun kana olahraga, jasa ieu dimaksudkeun pikeun maranéhanana anu hayang ngarasakeun siaran langsung, atawa on paménta, kompetisi olahraga anu mindeng teu boga spasi dina saluran televisi.

2020

Kabaruan hébat taun 2020 dina hal streaming nyaéta datangna jasa Disney + ka pasar Spanyol. Kalayan séri televisi sareng pilem, ogé produksi éksklusif sapertos The Mandalorian, dumasar kana jagat Star Wars, platformna gaduh combo sareng Globoplay sareng pesaing sanés dina pasar jasa video langsung anu beuki sengit dina Internét.

Dina sataun anu ditandaan ku pandémik coronavirus, jasa streaming janten langkung penting dina rutinitas seueur jalma anu kedah nyéépkeun waktos di bumi. Dina sababaraha kasus, platform nyiptakeun tindakan promosi sareng ngaluarkeun kontén gratis. Ogé di 2020, Amazon ngaluncurkeun Saluran Video Perdana, anu nambihan saluran kana jasa streaming dina bungkusan anu dicas nyalira.

Tungtungna, dina bulan Agustus, Microsoft ngumumkeun kadatangan resmi xCloud: layanan streaming anu ngamungkinkeun anjeun maénkeun kaulinan panganyarna dina alat Android naon waé, anu anjeun peryogikeun nyaéta sambungan Internét anu stabil. Ladenan Microsoft mangrupikeun anu munggaran sacara resmi di Spanyol sareng sami sareng usulan sapertos Google Stadia, PlayStation Now sareng Amazon Luna, sadayana sayogi di luar negeri.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja