Periferal

Periferal komputer nyaéta unsur-unsur tina jinis hardware, nyaéta komponén fisik komputer desktop, atanapi komputer desktop, sakumaha anu sering disebut. Éta mangrupikeun bagian penting pikeun operasi komputer, masing-masing ngalaksanakeun fungsi anu khusus sareng tiasa dibagi kana périferal input sareng kaluaran.

Input mangrupikeun anu ngirim inpormasi ka komputer sareng kaluaran anu sabalikna. Monitor, beurit, keyboard, printer sareng scanner mangrupikeun conto périferal anu bakal kami detil dina tulisan ieu.

Salaku tambahan, kami ogé bakal ngajelaskeun fungsi sareng ciri périferal utama komputer, anu pasti bakal ngabantosan anjeun nalika mésér barang-barang ieu pikeun komputer anjeun. Baca terus jeung pastikeun pikeun pariksa kaluar!

Nyaho périferal utama komputer

Ayeuna anjeun parantos terang naon periferal sareng kumaha pentingna pikeun operasi komputer, kumaha upami diajar langkung seueur ngeunaan masing-masing sacara langkung rinci? Salajengna, anjeun bakal diajar langkung seueur ngeunaan fitur anu paling penting tina périferal input sareng kaluaran, sapertos monitor, mouse, keyboard, printer, scanner, stabilizer, mikropon, joystick, spiker sareng seueur deui.

Monitor

Monitor mangrupa périferal kaluaran sarta tanggung jawab pikeun mintonkeun informasi video jeung grafik dihasilkeun ku komputer nu disambungkeun ka kartu vidéo. Monitor meta sarupa televisi, tapi condong nembongkeun informasi dina resolusi hadé.

Masalah penting anu kedah diémutan ngeunaan monitor nyaéta aranjeunna kedah dipareuman nyalira sabab mareuman komputer henteu sami sareng mareuman monitor, nalika urang ngobrol ngeunaan komputer desktop. Pikeun milarian pilihan anu pangsaéna pikeun sadinten anjeun, tingali 10 monitor pangsaéna 2022 sareng diajar naon anu kedah dipertimbangkeun nalika milih.

Beurit

Beurit mangrupa périferal input anu ngamungkinkeun pamaké pikeun berinteraksi sareng sagalana nu nembongan dina monitor komputer, sahingga sababaraha pancén bisa dipigawé ngaliwatan kursor a.

Aranjeunna biasana boga dua tombol, hiji kénca jeung hiji katuhu. Anu di beulah kenca langkung seueur dianggo kusabab fungsina pikeun muka folder, milih objék, nyered elemen sareng ngaéksekusi fungsi. Anu katuhu tiasa dianggo salaku bantu sareng ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun fungsi tambahan kana paréntah tombol kénca.

Aya beurit kabel sareng nirkabel. Wirings ilaharna boga obyék sentral buleud disebut ngagugulung nu mantuan mindahkeun periferal nu. Anu nirkabel tiasa dianggo tina sambungan bluetooth sareng tiasa optik atanapi laser. Upami anjeun gaduh mamang ngeunaan cara milih modél nirkabel anu pangsaéna, konsultasi kana tulisan 10 beurit nirkabel pangsaéna taun 2022 sareng pilih pilihan anu pangsaéna pikeun anjeun.

Keyboard

Kibor mangrupikeun périferal input sareng salah sahiji komponén utama komputer. Hal ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngaktipkeun paréntah, ngaganti mouse dina sababaraha fungsi, sajaba nulis kecap, tanda, simbol jeung angka. Kalobaannana dibagi kana lima bagian konci: kenop fungsi, kenop husus sarta kenop napigasi, kenop kontrol, kenop ketikan jeung kenop alfanumerik.

Kenop pungsi nyaéta baris kahiji anu aya di luhureun kibor. Éta mangrupikeun konci anu ti F1 ka F12, salian ti anu sanés, sareng dianggo pikeun fungsi anu khusus sapertos potong kompas. Anu khusus sareng anu napigasi ngabantosan dina navigasi halaman wéb. Tungtung, Imah, Halaman luhur sareng Halaman handap mangrupikeun diantarana.

Kenop kontrol nyaéta kenop nu dipaké dina kombinasi jeung batur pikeun ngaktipkeun pungsi nu tangtu. Logo Windows, Ctrl, Esc sareng Alt mangrupikeun conto aranjeunna. Tungtungna, aya ngetik sareng alfanumerik, nyaéta hurup, angka, simbol sareng tanda baca. Aya ogé pad angka, ayana di sisi katuhu, anu ngagaduhan nomer sareng sababaraha simbol anu disusun dina gaya kalkulator.

Stabiliser

Fungsi penstabil, périferal input, nyaéta pikeun nangtayungan alat éléktronik anu nyambung ka éta tina variasi tegangan anu tiasa lumangsung dina jaringan listrik. Ieu lumangsung alatan stop kontak tina penstabil a geus stabilized énergi, teu saperti jaringan listrik jalan nu nyadiakeun imah, nu kakeunaan rupa-rupa variasi.

Lamun aya kanaékan tegangan dina jaringan, contona, nu stabilizers meta pikeun ngatur tegangan, nu nyegah alat éléktronik ti kaduruk atawa ruksak. Nalika aya pareum listrik, penstabil ogé tindakan ku ningkatkeun kakuatan sareng ngajaga alat-alatna sakedap. Gaduh penstabil napel dina komputer anjeun penting pikeun ngajaga desktop anjeun aman sareng ningkatkeun umurna.

Printer

Printer mangrupakeun périferal kaluaran disambungkeun ka komputer liwat kabel USB, atawa via bluetooth dina model leuwih canggih, nu bisa nyitak dokumén, spreadsheets, téks na gambar. Éta idéal pikeun siswa anu kedah diajar seueur eusi sareng anu langkung resep kertas pikeun maca dokumén sacara digital, contona.

Pikeun dipaké dina komputer desktop aya tank atawa inkjet printer, nu heubeul tapi leuwih murah tur kalawan rasio ongkos-manfaat hébat. Lamun Anjeun keur pilari model pikeun karya Anjeun atawa imah, pastikeun pikeun pariksa kaluar The 10 pangalusna printer tank tinta 2022. Di sisi séjén, printer laser, nu nyitak dina kualitas alus tur leuwih maju.

Scanner

Scanner, atanapi digitizer dina basa Portugis, mangrupikeun périferal input anu ngadigitalkeun dokumén sareng ngarobih kana file digital anu tiasa diajukeun dina komputer atanapi dibagikeun sareng desktop anu sanés.

Dasarna aya opat jinis scanner: flatbed - anu paling tradisional anu nyitak dina résolusi luhur; anu multifungsi - nyaéta éléktronik anu ngagaduhan langkung ti hiji fungsi sapertos printer, mesin fotokopi sareng scanner; lambar atawa feeder nangtung -anu kaunggulan utama nyaéta speed tinggi na, panungtungan, portabel atawa leungeun feeder- nu boga ukuran ngurangan.

mikropon

Mikropon mangrupikeun périferal input anu ningali paménta naékna dina sababaraha sasih ayeuna kusabab pandémik covid-19. Éta sabab seueur jalma anu ngamimitian damel ti bumi sareng rapat kerja virtual parantos biasa.

Salian dipaké pikeun paguneman, mikropon ogé bisa dipaké pikeun kaulinan, ngarékam pidio, jeung podcasting, nu pohara populér. Salah sahiji titik utama anu kedah diperhatoskeun nalika mésér mikropon anjeun nyaéta pickup, anu tiasa unidirectional, bidirectional, multidirectional. Aya ogé modél kabel atanapi nirkabel kalayan input USB atanapi P2.

kotak sora

Speaker anu loba dipaké périferal kaluaran utamana ku jalma anu maénkeun kaulinan atawa ngarasakeun ngadengekeun musik dina komputer. Leuwih taun maranéhna geus jadi pisan téhnologis jeung aya sababaraha model dina pasaran.

Sababaraha poin penting pisan nalika mutuskeun spéker mana anu badé dipésér, sapertos saluran audio, anu kedah nyayogikeun sora anu bersih tanpa bising; frékuénsi, nu nangtukeun kualitas sora; kakuatan -nu mere resolusi nu leuwih luhur ka audio jeung, tungtungna, sistem sambungan- nu kudu jadi variatif sabisa, kayaning bluetooth, P2 atawa USB.

Kaméra wéb

Sapertos mikropon, webcams mangrupikeun périferal input sanés anu ningali kanaékan paménta kusabab rapat virtual konstan kusabab pandémik covid-19.

Salah sahiji fitur anu kedah diperhatoskeun nalika mésér webcam nyaéta FPS (Frame Per Second), nyaéta jumlah pigura (gambar) anu tiasa dicandak ku kaméra per detik. Beuki FPS, kualitas hadé dina gerakan gambar.

Fitur penting anu sanésna ogé upami kaméra gaduh mikropon anu diwangun, naon resolusina sareng upami éta multiguna, sabab sababaraha modél ogé tiasa nyandak poto atanapi pilem, contona.

Pensil optik

Pulpén optik nyaéta périferal input anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngamanipulasi layar komputer ngaliwatan pulpén, ngamungkinkeun pikeun mindahkeun objék atanapi ngagambar, sapertos kasus, contona, dina layar smartphone, anu tiasa dimanipulasi ku ramo anjeun, aranjeunna sénsitip kana. keuna.

Pens ieu dianggo dina cara anu profésional pisan ku anu damel sareng gambar, sapertos desainer, animator, arsiték sareng dekorator. Pikeun ngagunakeun tipe ieu periferal perlu boga monitor tipe CRT.

Joystick

Joysticks, atawa controller, mangrupakeun périferal input dipaké utamana pikeun ngadalikeun video kaulinan. Aranjeunna mibanda dasar, sababaraha tombol sarta iteuk anu fléksibel tur bisa dipindahkeun ka sagala arah, pikeun manipulasi gampang salila kaulinan.

Éta bisa disambungkeun ka komputer liwat kabel USB atawa port serial. Éta ogé tiasa dianggo salaku mouse atanapi keyboard, pikeun anu resep atanapi biasa nganggo periferal ieu. Pastikeun pikeun pariksa kaluar 10 drivers PC pangalusna 2022 sarta nepi kaulinan Anjeun.

Tambihkeun périferal ka komputer anjeun sareng ngajantenkeun hirup anjeun langkung merenah!

Kalayan périferal, ngagunakeun komputer anjeun bakal langkung gampang sareng langkung praktis, sabab salian ti anu paling dasar sareng penting, sapertos monitor, beurit, keyboard sareng spiker, anjeun tiasa ngalegaan pangalaman ngagunakeun komputer desktop anjeun kalayan tambahan. periferal. , sapertos printer, webcam, mikropon sareng scanner.

Tong hilap yén périferal dibagi kana input sareng kaluaran, sareng terang ieu, kitu ogé fitur-fitur anu sanés, penting pisan pikeun anjeun nyandak asal hardware anu sampurna anu masihan langkung kanyamanan sareng praktis dina pamakean komputer desktop anjeun.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja