TikTok: Prank ieu tiasa maok data Paypal

Popularitas tumuwuh tina jaringan sosial tik Tok Éta henteu ngan ukur narik karesep jutaan pangguna di sakumna dunya, tapi ogé pandangan penjahat. Khususna, numutkeun laporan Kaspersky, jaringan ieu beuki dianggo pikeun serangan siber nuturkeun tipologi Viking.

Leuwih husus, dina bulan Juni jumlah vishing surelek ngaronjat, ngahontal 100.000 total. Kontras, antara Maret sareng Juni sakitar 350.000 dideteksi, sareng paningkatan prakték ieu dibuktikeun.

Vishing atanapi phishing sora mangrupikeun ancaman virus anyar dina TikTok

Ayeuna waspada diluncurkeun pikeun tren anyar dina TikTok dimana pangguna nyauran réréncangan sareng mesin pangjawab. Ieu pikeun ngabejaan aranjeunna yen jumlah badag duit bakal debited tina rekening maranéhanana.

Ayeuna, sakumaha anu anjeun parantos ditebak, penting pikeun nengetan sifat curang tina prank anu katingali ieu. ngaranna Viking tur éta taktik ayeuna dipaké ku cybercriminals.

heula, Viking (singketan tina phishing sora) nyaéta prakték curang pikeun ngayakinkeun jalma pikeun nelepon penjahat cyber sareng ngungkabkeun inpormasi pribadi sareng detil perbankan dina telepon.

TikTok mangrupikeun jaringan sosial favorit pikeun serangan "Vishing".

TikTok: Prank ieu tiasa maok data Paypal

Sapertos seueur panipuan phishing, éta dimimitian ku email anu teu biasa ti toko online atanapi sistem pembayaran. Contona, ieu bisa jadi hiji email ti versi palsu tina PayPal informing yén pamundut pikeun mundur duit ti akun anjeun geus narima, sakumaha dina conto di handap ieu.

Ieu penting pikeun catetan bédana di dieu. Nyaéta, nalika email phishing biasa naroskeun ka korban nuturkeun tautan pikeun ngabatalkeun pesenan, email vishing naroskeun nelepon urgently ka nomer layanan palanggan disadiakeun dina email.

Catet yén métode ieu ngahaja dipilih ku bajingan. Ieu kusabab nalika jalma ningali situs phishing, aranjeunna gaduh waktos mikirkeun tindakanna atanapi perhatikeun tanda yén halaman éta henteu sah. Tapi, nalika korban ngobrol dina telepon, aranjeunna sering ngaganggu sareng gaduh waktos langkung susah konsentrasi.

Janten, dina kaayaan ieu, panyerang ngalakukeun sagala cara pikeun ngaleungitkeun kasaimbangan anu langkung seueur. Contona, rushing aranjeunna, intimidating aranjeunna sarta nungtut yén maranéhna urgently nyadiakeun rinci kartu kiridit maranéhanana. Sadayana pikeun "ngabolaykeun" dugaan transaksi curang.

Lajeng, sanggeus meunangkeun rinci rekening bank korban, penjahat ngagunakeun informasi pikeun maok duit.

Ancaman ngembang ti Maret 2022

Ngagambarkeun ancaman ieu, numutkeun Kaspersky, dina opat bulan ka pengker (Maret dugi ka Juni 2022) aranjeunna mendakan ampir 350.000 email vishing. Ieu "umpan" sok menta korban nelepon pikeun ngabolaykeun transaksi. 

Dina Juni, jumlah surelek misalna ngaronjat, ngahontal ampir 100. Jadi Sigana trend ieu ngan gaining moméntum sarta kamungkinan bakal terus tumuwuh.

Nu awon sadaya? Sababaraha TikTokers aktip ngulang salah sahiji skéma vishing, kalawan hijina bédana éta maranéhna teu ngirim surelek curang sateuacanna atawa maok nanaon ti korban maranéhanana. Di dieu tujuan anjeun pikeun ngahibur, henteu maok.

Bahaya janten viral sareng normalisasi ieu trend ku tik tok

Teleponna dilakukeun ngaliwatan mesin pangjawab, anu sorana dibangkitkeun ku penerjemah online. Kalolobaan waktu, pranksters nampilkeun diri salaku wawakil departemén rojongan customer sahiji toko online badag. Aranjeunna biasana ngaku yen aranjeunna ngan narima pakét ti korban patut sababaraha sarébu dollar sarta ménta konfirmasi.

Perkara teu sabaraha korban responds, hal salajengna mesin ngajawaban nyebutkeun: "Hatur nuhun, pesenan anjeun geus dikonfirmasi". Jalma-jalma nyangka yén mesin pangjawabna parantos salah ngupingkeun aranjeunna sareng yén dana bakal langsung ditarik tina akunna. Ku alatan éta, aranjeunna alami panik sarta teu sadar yen aranjeunna geus ditipu.

Tungtungna, nalika jalma yakin pikeun ngungkabkeun inpormasi pribadina nalika nelepon telepon tinimbang dina halaman phishing, aranjeunna sering henteu ngagaduhan kasempetan pikeun nganggap dirina target scam. Ogé, sajumlah ageung pidéo TikTok anu nunjukkeun pertandingan ieu mangrupikeun conto anu penting pikeun ieu.

Ngalangkungan | Kaspersky

tags:

Tommy Banks
Urang bakal senang ngadéngé naon pikir

ninggalkeun balesan

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja