Telepon sélulér

Jaman baheula aya sababaraha insinyur anu mutuskeun pikeun ngarobah kursus sajarah. Mikiran cara sangkan komunikasi leuwih efisien sarta gampang, maranéhanana boga gagasan cemerlang pikeun nyieun sistem sanggup komunikasi antara telepon nirkabel.

Gagasan éta henteu goréng, tapi téknologi harita henteu ngabantosan pisan. Éta sadayana dimimitian dina taun 1947, tapi ideu henteu langkung jauh tibatan téori sareng sakedik prakték.

Sajarah nyata telepon sélulér, ogé katelah telepon sélulér, dimimitian dina taun 1973, nalika telepon munggaran dilakukeun tina telepon sélulér ka telepon darat.

Ti April 1973 nalika sadaya téori nunjukkeun yén telepon sélulér tiasa dianggo sampurna sareng jaringan telepon sélulér anu disarankeun dina taun 1947 parantos dirarancang kalayan leres. Ieu mangrupikeun momen anu teu dipikanyaho pisan, tapi éta pasti mangrupikeun acara anu ditandaan salamina sareng anu leres-leres ngarobih sajarah dunya.

sajarah handphone

Kusabab éta dijieun dina 1973 ku Martin Cooper, telepon sélulér geus mekar ku leaps na bounds. Dina taun-taun awal, kit éta beurat sareng ageung, tambah hargana lumayan. Kiwari, ampir saha waé tiasa gaduh alat béaya rendah anu beuratna kirang ti 0,5 pon sareng langkung alit tibatan leungeun anjeun.

1980-an: taun mimiti

Sababaraha pabrik anu diuji antara 1947 sareng 1973, tapi perusahaan anu munggaran nunjukkeun alat anu tiasa dianggo nyaéta Motorola. Nami alat éta DynaTAC sareng éta sanés pikeun dijual ka umum (éta ngan ukur prototipe). Modél munggaran anu dileupaskeun sacara komersil di Amérika Serikat (sababaraha nagara sanés parantos nampi telepon tina merek sanés) nyaéta Motorola DynaTAC 8000x, nyaéta, sapuluh taun saatos tés munggaran.

Urut pagawe Motorola Martin Cooper ngenalkeun telepon sélulér munggaran di dunya, Motorola DynaTAC, dina 3 April 1974 (kira-kira sataun sanggeus dijieun).

Nangtung deukeut New York Hilton Hotel, anjeunna nyetél base station peuntas jalan. Pangalaman damel, tapi peryogi sapuluh taun kanggo telepon sélulér tungtungna janten umum.

Taun 1984, Motorola ngarilis Motorola DynaTAC ka umum. Éta nampilkeun pad nomer dasar, tampilan hiji-garis, sareng batré anu goréng kalayan ngan ukur sajam waktos ngobrol sareng 8 jam waktos sayaga. Tapi, éta revolusioner pikeun waktos éta, naha ngan ukur anu paling sugih anu sanggup mésér hiji atanapi mayar jasa sora, anu hargana lumayan.

DynaTAC 8000X ngukur jangkungna 33 séntiméter, rubakna 4,5 séntiméter, sareng kandelna 8,9 séntiméter. Beuratna 794 gram sareng tiasa ngapalkeun dugi ka 30 angka. Layar LED jeung batré rélatif badag diteundeun na "boxed" desain. Gawéna dina jaringan analog, nyaéta, NMT (Nordic Mobile Telephone), sareng pabrikna henteu kaganggu dugi ka 1994.

1989: inspirasi pikeun telepon flip

Genep taun saatos DynaTAC kaluar, Motorola ngaléngkah langkung jauh, ngenalkeun naon anu janten inspirasi pikeun telepon flip anu munggaran. Disebut MicroTAC, alat analog ieu ngenalkeun proyék revolusioner: alat néwak sora narilep dina keyboard. Salaku tambahan, ukuranana langkung ti 23 séntiméter nalika dibuka sareng beuratna kirang ti 0,5 kilo, ngajantenkeun telepon sélulér anu paling hampang anu kantos diproduksi dugi ka waktos éta.
1990s: évolusi leres

Dina taun 90an jenis téknologi sélulér modern anu anjeun tingali unggal dinten mimiti ngabentuk. Olahtalatah téks munggaran, prosesor sinyal digital, jeung hi-tech (iDEN, CDMA, jaringan GSM) mecenghul salila periode rusuh ieu.

1993: smartphone munggaran

Nalika telepon sélulér pribadi parantos aya ti taun 1970-an, kreasi smartphone ngagumbirakeun konsumen Amérika dina cara anu énggal.

Barina ogé, tilu dasawarsa antara telepon sélulér anu munggaran sareng smartphone munggaran ningali munculna internét modéren. Sareng penemuan éta nyababkeun awal fenomena telekomunikasi digital anu urang tingali ayeuna.

Taun 1993, IBM sareng BellSouth ngagabung pikeun ngaluncurkeun IBM Simon Personal Communicator, telepon sélulér munggaran anu kalebet fungsionalitas PDA (Personal Digital Assistant). Henteu ngan ukur tiasa ngirim sareng nampi telepon sora, tapi ogé janten buku alamat, kalkulator, pager, sareng mesin fax. Salaku tambahan, éta nawiskeun layar rampa pikeun pertama kalina, ngamungkinkeun para nasabah nganggo ramo atanapi pulpén pikeun nelepon sareng ngadamel catetan.

Fitur-fitur ieu béda sareng cukup maju pikeun nganggap éta pantes judulna "Smartphone Kahiji Dunya".

1996: telepon flip munggaran

Satengah dasawarsa saatos sékrési MicroTAC, Motorola ngaluarkeun pembaruan anu katelah StarTAC. Diideuan ku miheulaan na, StarTAC janten telepon flip leres anu munggaran. Éta dioperasikeun dina jaringan GSM di Amérika Serikat sareng kalebet dukungan pikeun pesen téks SMS, nambihan fitur digital sapertos buku kontak, sareng anu munggaran ngadukung batré litium. Sajaba ti éta, alat ukur beuratna 100 gram.

1998: Telepon bonbon bar munggaran

Nokia peupeus onto pamandangan di 1998 jeung telepon design candybar, Nokia 6160. Beurat 160 gram, alat ieu diulas hiji tampilan monochrome, anteneu éksternal, sarta batré rechargeable kalawan waktu ngobrol 3,3 jam. Kusabab hargana sareng gampang dianggo, Nokia 6160 janten alat paling laris Nokia dina taun 90-an.

1999: prékursor pikeun smartphone BlackBerry

Alat sélulér BlackBerry munggaran muncul dina ahir 90-an salaku pager dua arah. Éta ngagaduhan kibor QWERTY lengkep sareng tiasa dianggo pikeun ngirim sareng nampi pesen téks, email, sareng halaman.

Salaku tambahan, éta nawiskeun tampilan 8-garis, kalénder, sareng pangatur. Kusabab kurangna minat kana alat email sélulér dina waktos éta, alat éta ngan ukur dianggo ku jalma-jalma anu damel di industri perusahaan.

2000s: umur smartphone

Milénium anyar dibawa ku penampilan kaméra terpadu, jaringan 3G, GPRS, EDGE, LTE, jeung sajabana, kitu ogé difusi ahir jaringan sélulér analog dina ni'mat jaringan digital.

Pikeun ngaoptimalkeun waktos sareng nyayogikeun langkung seueur fasilitas sapopoé, smartphone parantos janten kabutuhan, sabab ngamungkinkeun anjeun pikeun internetan Internét, maca sareng ngédit file téks, spreadsheet, sareng gancang ngaksés email.

Teu dugi ka taun 2000 yén smartphone disambungkeun ka jaringan 3G nyata. Dina basa sejen, standar komunikasi mobile diwangun pikeun ngidinan alat éléktronik portabel ngakses Internet nirkabel.

Ieu ningkatkeun ante pikeun smartphone ayeuna ngajantenkeun hal-hal sapertos konperénsi pidéo sareng ngirim kantétan email ageung.

2000: telepon bluetooth munggaran

Telepon Ericsson T36 ngenalkeun téknologi Bluetooth ka dunya sélulér, ngamungkinkeun para konsumen nyambungkeun telepon sélulérna sacara nirkabel ka komputerna. Telepon ogé nawiskeun konektipitas sadunya via pita GSM 900/1800/1900, téknologi pangenal sora sareng Aircalendar, alat anu ngamungkinkeun para konsumen nampi apdet sacara real-time kana kalénder atanapi buku alamatna.

2002: smartphone BlackBerry munggaran

Taun 2002, Research In Motion (RIM) tungtungna angkat. BlackBerry PDA mangrupikeun anu munggaran anu ngagaduhan konektipitas sélulér. Beroperasi ngaliwatan jaringan GSM, BlackBerry 5810 ngamungkinkeun pamaké pikeun ngirim surelek, ngatur data maranéhanana sarta nyiapkeun catetan. Hanjakalna, éta leungit spéker sareng mikropon, hartosna panggunana kapaksa nganggo headset sareng mikropon napel.

2002: telepon sélulér munggaran kalayan kaméra

Sanyo SCP-5300 ngaleungitkeun kabutuhan mésér kaméra, sabab éta mangrupikeun alat sélulér munggaran anu kalebet kaméra anu diwangun sareng tombol snapshot khusus. Hanjakalna, éta dugi ka résolusi 640x480, zum digital 4x, sareng jarak 3 kaki. Henteu paduli éta, pangguna telepon tiasa nyandak poto dina perjalanan teras dikirimkeun ka PC na nganggo suite parangkat lunak.

2004: telepon ultra-ipis munggaran

Sateuacan sékrési Motorola RAZR V3 taun 2004, telepon biasana ageung sareng ageung. Razr ngarobih éta kalayan ketebalan leutikna 14 milimeter. Telepon ieu ogé ngagaduhan anteneu internal, papan tombol anu diukir sacara kimia, sareng latar biru. Intina, telepon anu munggaran diciptakeun henteu ngan ukur pikeun nyayogikeun fungsionalitas anu saé, tapi ogé pikeun nunjukkeun gaya sareng kaanggunan.

2007: Apple iPhone

Nalika Apple asup kana industri telepon sélulér di 2007, sagalana robah. Apple ngagentos kibor konvensional ku keyboard multi-touch anu ngamungkinkeun para nasabah ngarasa sacara fisik ngamanipulasi alat telepon sélulér ku ramo: ngaklik tautan, manjangkeun / nyusut poto, sareng malikkeun albeum.

Salaku tambahan, éta nyangking platform munggaran anu pinuh ku sumber daya pikeun telepon sélulér. Éta sapertos nyandak sistem operasi tina komputer sareng nempatkeun kana telepon alit.

IPhone henteu ngan ukur alat layar rampa anu paling elegan pikeun pencét pasar, tapi éta ogé alat anu munggaran nawiskeun versi internét anu lengkep sareng henteu terbatas. IPhone munggaran masihan konsumen kamampuan pikeun ngotéktak wéb sapertos dina komputer desktop.

Éta gaduh umur batre 8 jam waktos ngobrol (ngalangkungan smartphone ti taun 1992 kalayan umur batre sajam) ogé 250 jam waktos sayaga.

Fitur telepon sélulér pinter

SMS

Sumberdaya anu penting pikeun seueur jalma nyaéta jasa pesen téks (SMS). Sababaraha terang eta, tapi pesen téks munggaran dikirim dina 1993 ngaliwatan operator Finlandia. Butuh waktu anu lami kanggo sadaya téknologi ieu dugi ka Amérika Latin, saatosna, operator masih mikiran masang landline pikeun konsumén.

Pesen téks sanés masalah gedé dina waktos éta, sabab dugi ka sababaraha karakter sareng henteu ngijinkeun panggunaan aksen atanapi karakter khusus. Sajaba ti éta, hésé ngagunakeun layanan SMS, sabab diperlukeun, salian ti telepon sélulér, telepon sélulér panarima cocog jeung téhnologi.

Telepon sélulér anu sanggup ngirim pesen téks biasana dilengkepan ku keyboard alfanumerik, tapi alatna kedah ngalebetkeun hurup tibatan angka.

rington

Telepon sélulér mawa lonceng anu rada ngaganggu, sedengkeun ku kamajuan téknologi dina operator sareng alat, nada dering monofonik sareng polifonik anu dipersonalisasi mimiti muncul, faktor anu ngajantenkeun jalma-jalma nyéépkeun artos seueur ngan ukur lagu-lagu karesepna.

layar warna

Tanpa ragu, sadayana mangrupikeun anu pangsaéna pikeun konsumén, tapi aya anu masih leungit pikeun ponsel réngsé: éta warna. Alat-alat anu nganggo layar monochrome henteu ngan ukur ngajelaskeun sadayana anu urang tiasa ngartos.

Teras produsén ngenalkeun layar kalayan skala abu, sumber daya anu ngamungkinkeun ngabédakeun gambar. Sanajan ieu, teu saurang ogé wareg, sabab sagalana seemed jadi teu nyata.

Nalika telepon sélulér munggaran opat rébu warna muncul, jalma-jalma ngira yén dunya bakal atos, sabab éta téknologi anu luar biasa pikeun gadget leutik sapertos kitu.

Teu kungsi lila alat meunang layar 64.000-warna anu luar biasa, lajeng layar anu nepi ka 256 kelir mucunghul. Gambar-gambarna parantos katingali nyata sareng teu aya jalan pikeun perhatikeun kurangna warna. Jelas, évolusi henteu lirén sareng ayeuna telepon sélulér ngagaduhan 16 juta warna, sumber daya anu penting dina alat résolusi luhur.

talatah multimedia jeung internét

Kalawan kamungkinan mintonkeun gambar warni, telepon sél geura-giru meunang sumberdaya pesen multimedia MMS kawentar. Pesen multimedia, mimitina, bakal mangpaat pikeun ngirim gambar ka kontak anu sanés, tapi kalayan évolusi jasa éta, MMS parantos janten jasa anu malah ngadukung ngirim pidéo. Ieu ampir kawas ngirim surelek.

Anu dipikahoyong ku sadayana tungtungna sayogi dina telepon sélulér: internét. Tangtosna, internét anu diaksés ngalangkungan telepon sélulér sanés sapertos jalma internét anu dianggo dina komputer, tapi éta kedahna énggal-énggal mekar. Portal diperlukeun pikeun nyieun kaca mobile (nu disebut kaca WAP), kalawan eusi ngurangan tur sababaraha rinci.

smartphone kiwari

Aya bédana badag dina hardware ti 2007 nepi ka kiwari. Pondokna, sagalana geus leuwih maju.

– Aya leuwih memori
- Alat langkung gancang sareng langkung kuat
- Anjeun tiasa nganggo sababaraha aplikasi dina waktos anu sami
- Kamérana HD
- Streaming musik sareng pidéo gampang, sapertos kaulinan online
– Batré awét sababaraha dinten tibatan sababaraha menit atanapi sababaraha jam

Dua sistem operasi utama parantos mekar di pasar smartphone. Android Google parantos diadopsi ku sababaraha pabrik hardware pikeun bersaing sareng ios Apple.

Di momen, Android geus unggul, sabab boga pangsa pangbadagna pasar dunya, kalawan leuwih ti 42%.

Hatur nuhun kana kamajuan ieu, seueur jalma tiasa ngagentos kaméra digital sareng iPod (pamuter mp3) ku teleponna. Nalika iPhones langkung berharga kusabab set fitur, alat Android janten langkung nyebar sabab langkung mirah.

Masa depan smartphone

Smartphone awal sapertos IBM's Simon masihan kami sakedapan naon waé alat sélulér. Taun 2007, poténsina parantos dirobih ku Apple sareng iPhone na. Ayeuna, aranjeunna terus janten pokok tina kahirupan sapopoe urang.

Tina panggantian kaméra digital sareng pamuter musik kami, ka asisten pribadi sapertos Siri sareng milarian sora, kami parantos lirén nganggo telepon sélulér kami pikeun saling komunikasi.

Évolusi teu tiasa lirén, janten produsén henteu lirén ngaluncurkeun langkung seueur alat, kalayan fitur anu langkung canggih sareng fungsi anu langkung narik.

kamajuan smartphone terus tumuwuh steadily. Hésé pikeun ngaduga naon anu bakal datang, tapi sigana sapertos dorongan deui ka telepon anu nganggo layar rampa anu tiasa dilipat sigana. Paréntah sora ogé diharepkeun bakal terus tumuwuh.

Geus aya poé nalika urang kedah ngorbankeun seueur kamampuan anu urang nikmati dina laptop atanapi desktop urang nalika dina perjalanan. Perbaikan téknologi sélulér parantos ngamungkinkeun urang langkung seueur pilihan ngeunaan cara urang ngadeukeutan kagiatan padamelan sareng luang.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja