aplikasi

Naha anjeun ngadéngé hiji aplikasi tapi teu boga pamanggih naon hartina? Janten, di dieu di TecnoBreak kami bakal ngajelaskeun naon éta aplikasi.

Naon aplikasi?

Dina komputasi, program aplikasi (ogé disebut aplikasi, atanapi aplikasi kanggo pondok) nyaéta program komputer anu dirancang pikeun ngatur sacara éléktronik widang kagiatan manusa.

Singkatna, aplikasi henteu langkung ti hiji jinis parangkat lunak anu dirancang pikeun ngalaksanakeun tugas anu tangtu. Tapi kumaha hiji aplikasi jalan?

Sakali anjeun muka aplikasi anu dipasihkeun, éta dijalankeun dina sistem operasi alat, tetep di latar tukang dugi ka anjeun mutuskeun pikeun nutupana. Paling sering, kumaha oge, sababaraha aplikasi dibuka tur ngajalankeun dina waktos anu sareng supados tiasa ngalakukeun leuwih hal dina waktos anu sareng (dina jargon komputasi, kamampuhan husus ieu disebut multitasking).

Ku kituna, aplikasi nyaéta istilah umum anu dipaké pikeun ngarujuk kana aplikasi husus anu dipaké pikeun ngalakukeun tugas husus dina hiji alat.

Naon aplikasi desktop atanapi desktop?

Kadang-kadang dina desktop sareng laptop, aplikasi ogé disebut aplikasi desktop. Aya seueur aplikasi desktop sareng, gumantung kana kasusna, aranjeunna tiasa kagolong kana hiji atanapi kategori anu sanés.

Sacara umum, aya aplikasi anu nawiskeun sababaraha fungsi dina waktos anu sami (sapertos antivirus) sedengkeun anu sanésna ngan ukur tiasa ngalakukeun hiji atanapi dua hal (sapertos kalkulator atanapi kalénder). Nanging, ieu sababaraha conto aplikasi desktop anu paling sering dianggo:

Aplikasi anu katelah pengolah kecap, sapertos Word, anu ngamungkinkeun komputer "dirobih" janten jinis mesin tik anu tiasa nyiptakeun téks anu rumit pisan.

Aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun ngotéktak Internét, anu katelah browser, sapertos Microsoft Internet Explorer, Google Chrome atanapi Mozilla Firefox.

Aplikasi nu ngidinan Anjeun pikeun lalajo video atawa pilem, ngadangukeun radio jeung/atawa musik paporit Anjeun, tapi ogé nyieun, ngédit atawa ngatur gambar jeung poto, ogé katelah program multimedia.

Aplikasi nu ngidinan Anjeun pikeun ngirim jeung nampa talatah surelek ngaliwatan Internet, ilahar disebut klien surelek.

Aplikasi nu ngidinan Anjeun pikeun seneng-seneng interacting jeung komputer Anjeun, ngan disebut video games.

Naon aplikasi mobile?

Komputer, boh desktop atanapi laptop, sanés ngan ukur alat anu tiasa ngajalankeun aplikasi. Malah dina alat sélulér, sapertos smartphone sareng tablet, aplikasi tiasa dianggo, tapi dina kasus ieu urang nyarios langkung leres ngeunaan aplikasi atanapi aplikasi sélulér.

Sababaraha aplikasi anu pang populerna anu sayogi pikeun Android sareng ios nyaéta WhatApp, Facebook, Messenger, Gmail, sareng Instagram.

Kumaha anjeun masang aplikasi?

Kadua komputer sareng alat sélulér sering gaduh sababaraha aplikasi sistem, nyaéta aplikasi anu tos dipasang (sapertos browser, panempo gambar, sareng pamuter média).

Nanging, pikeun anu hoyong, dina kalolobaan kasus ogé tiasa pasang aplikasi anu sanés, boh gratis pikeun diunduh atanapi henteu, sahingga nambihan langkung seueur fungsionalitas kana alat.

Sanaos léngkah-léngkah pikeun masang aplikasi langkung atanapi kirang sami, prosedurna nyalira, tapi rada robih gumantung kana sistem operasi anu dianggo.

Kumaha carana abdi tiasa uninstall hiji aplikasi?

Tangtosna, upami anjeun parantos masang aplikasi anu tangtu, anjeun ogé tiasa ngahapus upami anjeun henteu peryogi deui, ku kituna ngahapus filena tina alat anjeun.

Sanajan kitu, sanajan dina kasus ieu, prosedur pikeun nuturkeun pikeun uninstall hiji aplikasi robah gumantung kana sistem operasi dipaké.

Kumaha anjeun ngapdet aplikasi?

Salian tiasa masang atanapi ngahapus aplikasi, aya ogé pilihan pikeun ngapdetna. Tapi naon hartosna pikeun ngapdet aplikasi?

Ngamutahirkeun aplikasi mangrupikeun operasi anu cukup sepele sareng, dina waktos anu sami, penting pisan sabab ngamungkinkeun anjeun ngenalkeun fungsionalitas anyar dina aplikasi, ngamungkinkeun anjeun ningkatkeun stabilitas umum panggunaan aplikasi, tapi di luhur sadayana éta ogé ngamungkinkeun anjeun. pikeun ningkatkeun kaamanan ku cara ngabenerkeun bug anu mungkin.

Ogé, upami anjeun henteu ngamutahirkeun aplikasi, anjeun bakal résiko ngagunakeun aplikasi anu katinggaleun jaman, nyaéta, vérsi aplikasi anu henteu dirojong deui, sareng sadaya akibat anu bakal aya.

Kumaha anjeun ngundeur aplikasi?

Sakumaha anu parantos kami nyarios, pikeun masang langkung seueur aplikasi dina alat anjeun, anjeun kedah ngaunduhana, gratis sareng / atanapi mayar gumantung kana kasusna.

Pikeun ngundeur aplikasi dina smartphone, tablet, komputer atawa malah televisi pinter, urang biasana buka toko online, biasa disebut toko atawa pasar.

Tina toko-toko khusus ieu aya sababaraha, tapi anu paling sering dianggo ngan ukur sababaraha, nyaéta: App Store, Google Play sareng Microsoft Store.

Dina titik ieu, anjeun tungtungna kedah ngartos naon aplikasi.

Aya kecap dina komputasi anu umum pisan sareng biasa dianggo. Sanajan kitu, teu sadaya jelema weruh persis naon aranjeunna, komo loba jalma anu ngagunakeun kecap ieu boga gangguan ngajelaskeun naon aranjeunna.

Salah sahijina nyaéta istilah software.

Naon software?

Istilah software asalna tina gabungan dua kecap basa Inggris anu lemes, anu lemes, sareng ware, anu mangrupikeun komponén.

Tapi naon software? Parangkat lunak, dina prakna, sanés ngan ukur program anu béda-béda milik platform anu khusus, anu dina gilirannana henteu langkung ti sakumpulan paréntah anu dihijikeun pikeun ngalaksanakeun tugas khusus.

Ku alatan éta, hatur nuhun kana parangkat lunak yén hardware anu dianggo "hirup", kanyataanna, tanpa parangkat lunak éta moal tiasa nganggo komputer, tapi ogé smartphone, tablet, televisi pinter sareng, sacara umum, tipe séjén alat, téhnologis.

Di pasar, kumaha oge, aya sababaraha jinis program, tapi biasana anu paling sering dianggo pikeun komputer nyaéta unggah sareng unduh:

Pengolah kecap, sapertos Word, anu ngamungkinkeun urang nyerat téks tina komputer, saolah-olah éta mesin tik tradisional.

Prosesor spreadsheet, sapertos Excel, anu nganggo komputer pikeun ngalakukeun naon waé jinis itungan, ogé ngagambarkeun hasil ku cara grafik atanapi diagram saderhana.

Program anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun presentasi anu langkung atanapi kirang rumit, sapertos PowerPoint.

Program nu ngidinan Anjeun pikeun nyieun jeung ngatur jumlah badag data, kayaning Access.

Program anu ngamungkinkeun anjeun ngotéktak Internét, anu katelah browser wéb, sapertos Chrome, Firefox, Edge, Opera sareng Safari.

Program anu, ku cara nganggo sambungan internét, masihan kami kamungkinan ngirim sareng nampi email. Parangkat lunak ieu dikenal salaku klien email, sapertos Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook, Mailspring, Spike, sareng Foxmail.

Program pikeun lalajo pilem sareng video atanapi ngadangukeun radio.

Program dedicated ka hiburan, kayaning kaulinan.

Program anu ngajagi PC atanapi alat sélulér tina virus, sapertos program antipirus.

Aya sabaraha jinis parangkat lunak?

Sacara umum, program komputer tiasa digolongkeun dumasar kana fungsina, dumasar kana jinis lisénsi dimana aranjeunna disebarkeun, anu biasana gratis atanapi mayar, dumasar kana sistem operasi dimana aranjeunna kedah dipasang, dumasar kana jinisna. panganteur jeung nu kudu berinteraksi pikeun pamakéan éta, gumantung kana naha maranéhna kudu dipasang dina PC Anjeun, sarta ogé naha maranéhna bisa dijalankeun dina komputer tunggal atawa naha maranéhna bisa dianggo sakuliah jaringan komputer.

Upami, sabalikna, urang ningali darajat usability sareng jarakna ka pangguna, program komputer tiasa digolongkeun, sacara umum, dumasar kana opat jinis:

Firmware: dasarna ngamungkinkeun hardware hiji alat pikeun komunikasi sareng software alat.

Parangkat lunak dasar atanapi parangkat lunak sistem: ngagambarkeun jinis parangkat lunak khusus anu ngamungkinkeun para hardware anu aya dina PC mana waé tiasa dianggo.

Supir: Ngidinan sistem operasi khusus pikeun komunikasi sareng alat hardware khusus.

Parangkat lunak aplikasi atanapi langkung saderhana program: ngalangkungan sistem operasi anu cocog, éta ngamungkinkeun urang ngagunakeun komputer sapertos biasana unggal dinten, ngalangkungan program sapertos Word, Excel, PowerPoint, Internet Explorer, jsb.

Sedengkeun pikeun tipe kaopat, biasana dina pasaran kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan program:

Freeware: nyaéta, program anu tiasa dipasang dina PC lengkep gratis.

Shareware atanapi percobaan: program anu sakali dipasang dina PC kadaluwarsa saatos sababaraha waktos

Demo: program sareng fungsionalitas anu dikirangan, tapi tiasa dipasang dina PC lengkep gratis.

Henteu paduli jinis parangkat lunak anu dipilih, éta kedah ditambihan yén sadaya program di pasar biasana disebarkeun kalayan syarat hardware anu tangtu.

Sarat hardware ieu teu ngagambarkeun nanaon lian ti ciri nu komputer Anjeun kudu boga pikeun ngidinan software husus pikeun sahenteuna dipasang, respecting sahenteuna sarat minimum, atawa komo leuwih hade dieksekusi dina cara leuwih ti optimal, respecting salian ti syarat minimum ogé dianjurkeun.

Nanging, ku jalanna waktos, syarat hardware ieu ngagaduhan kabiasaan janten langkung ageung, khususna dina pidéo. Ku sabab kitu, teu mungkin deui ngagunakeun versi panganyarna tina Microsoft Word dina komputer kalawan sistem operasi Windows XP heubeul, contona, atawa versi panganyarna tina sistem operasi Windows dina komputer kalawan hardware luntur.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja