bisa dipake

Sakur alat téknologi anu tiasa dianggo salaku aksésori atanapi anu tiasa urang pake nyaéta anu tiasa dianggo. Barina ogé, ieu tarjamahan tina istilah Inggris. Diantarana, anu pang populerna ayeuna nyaéta jam tangan pinter sareng pita pinter, alat anu ciri utamina nyaéta ngawaskeun kaséhatan.

Naon anu tiasa dianggo sareng téknologi anu tiasa dianggo

Kituna, urang geus bisa disebutkeun yen aranjeunna ngabantu jeung condong jadi beuki loba sekutu kaséhatan alus sarta aktivitas fisik. Nanging, aya kagunaan sanés pikeun alat anu tiasa dianggo ieu anu terus mekar sareng ku kituna urang bakal ngabahas langkung rinci.

Naon anu tiasa dianggo sareng kumaha aranjeunna tiasa dianggo?

Wearbles henteu ngan ngeunaan kaséhatan. Sanaos seueur jam tangan pinter énggal museurkeun kana téma, sapertos jam tangan pinter Samsung Galaxy Watch Active 2 sareng electrocardiogram (ECG), aya fitur sanés pikeun alat ieu.

Samentara éta, smartbands Xiaomi Cina geus disiapkeun keur mayar deukeut berkat téhnologi NFC (Near Field Communications); Apple Watch ogé sareng Apple Pay sareng jam tangan pinter sanés anu cocog sareng Google Pay ngalaksanakeun fungsi pamayaran jarak.

Salaku tambahan, anu tiasa dianggo tiasa janten sekutu nalika ngatur béwara, telepon sélulér, pengeluaran kalori, tingkat oksigén getih, ramalan cuaca, GPS, panginget sareng tingkat oksigén getih, sareng anu sanésna.

Dina basa sejen, wearables seueur tugas sareng ngaganggu, sabab ngarobih cara jalma maén olahraga, mayar, berinteraksi sareng rohangan digital, bahkan bobo.

Hatur nuhun kana sumbu sénsorna, anjeun tiasa ngukur sababaraha kagiatan pangguna: sare sareng ngawaskeun denyut jantung, counter step, waspada gaya hirup sedentary sareng hal-hal sanés anu sanés. Kanggo ieu, accelerometer mangrupikeun sénsor penting anu nyumbang pisan kana analisa ieu, sabab ngukur tingkat osilasi. Nyaéta, aranjeunna dikonpigurasi pikeun ningali gerakan sareng karep. Ku kituna, maranéhna ngarti lamun urang nyokot léngkah atawa lamun urang pisan diam.

Logika anu sami ieu manglaku ka ngawaskeun bobo, sanaos aya sénsor anu sanés dina fungsi ieu. Detak jantung ogé mangaruhan analisis ieu, saprak sensor alat ngarasa panurunan dina métabolisme pamaké sarta, ku kituna, pamahaman tingkat ragrag saré.

Pondokna, wearables nyadiakeun rupa fungsionalitas, mimitian ti ngawas kaséhatan pikeun pamakéan fashion, sakumaha bakal urang tingali dina topik salajengna.

Naon ari jam tangan?

Jam tangan pinter sanés énggal-énggal. Malah dina taun 80-an, "jam tangan kalkulator" dijual, contona. A bit boring, katuhu? Tapi wartos anu saé nyaéta aranjeunna tetep nuturkeun kamajuan téknologi.

Ayeuna, aranjeunna ogé katelah jam tangan pinter atanapi jam tangan sélulér, sareng paling dasarna ngahijikeun jam tangan sareng smartphone. Ieu ngandung harti yén maranéhna henteu ngan asesoris anu nandaan waktu, tapi ogé ngawula ka nyieun kahirupan sapopoe anjeun leuwih gampang.

Contona, kalayan smartwatch terpadu kana smartphone, Anjeun bisa ninggalkeun telepon dina saku atawa ransel anjeun sarta nampa bewara ti jaringan sosial, maca SMS atawa malah ngajawab telepon, gumantung kana model smartwatch.

Dina basa sejen, praktis sadaya jam tangan pinter dumasar kana informasi nu ditampa ti smartphone, biasana via Bluetooth. Kasaruaan anu sanés antara jam tangan pinter sareng telepon sélulér nyaéta batré, anu ogé kedah dicas.

Dina cara anu sami, aranjeunna tiasa dianggo pikeun ngabantosan anjeun olahraga, sabab aya modél jam tangan pinter kalayan monitor jantung, ku kituna anjeun tiasa ngawas denyut jantung anjeun.

Salaku tambahan, jam tangan pinter tiasa gaduh kontrol sora pikeun muka email, ngirim pesen, atanapi bahkan naroskeun jam tangan pinter pikeun nunjukkeun alamat atanapi pituduh anjeun ka mana waé.

Malah aya jam tangan pinter sareng kaméra komo anu ngajalankeun sistem operasi sapertos Android Wear atanapi Tizen, hadir dina modél jam tangan Samsung, anu ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun aplikasi dina jam tangan pinter.

Fungsi metot séjén nyaéta mayar tagihan ngaliwatan sambungan NFC tina smartwatch. Éta mangrupikeun fungsi anu henteu acan nyebar dina modél, tapi aya dina jam tangan pinter Apple, Apple Watch. Tapi émut yén éta ngan ukur tiasa dianggo sareng iPhone 5 atanapi versi alat anu langkung énggal, sapertos iPhone 6.

Sedengkeun pikeun desain jam tangan pinter, aranjeunna tiasa dina sababaraha bentuk: pasagi, buleud, atanapi sapertos gelang, sapertos Samsung Gear Fit. Sareng aya ogé modél jam tangan pinter kalayan layar toél.

Kakurangan jam tangan pinter, tanpa ragu, nyaéta hargana. Tapi sapertos téknologi naon waé, tren éta janten populer sareng merek tiasa ngahasilkeun modél anu langkung mirah.

Pikeun ayeuna, modél anu sayogi tiasa rada mahal, tapi aranjeunna parantos ngagaduhan seueur fitur pikeun ngabantosan anjeun unggal dinten.

Pangaruh wearables on fashion

Salaku alat anu dianggo salaku asesoris, aranjeunna langsung mangaruhan fashion. Ieu tiasa katingali ku ayana modél jam tangan pinter anu disaluyukeun pikeun olahraga, sapertos Apple Watch Nike + Series 4, anu disayogikeun sareng gelang anu béda.

Samentara éta, Samsung geus mikir ngeunaan fashion dina cara béda. Kalayan fitur Gaya Abdi Galaxy Watch Active 2, pangguna tiasa nyandak poto pakeanna sareng nampi wallpaper pribadi anu cocog sareng warna sareng hiasan sanés dina papakéanna. Sajaba ti éta, geus aya kaos pinter ti Ralph Lauren sanggup ngukur denyut jantung sarta ganti ku 150 lampu LED nu robah warna ka warna nurutkeun réaksi dina jaringan sosial.

Pondokna, tren nyaéta pikeun industri busana pikeun ngadeukeutan logika anu tiasa dianggo, naha pikeun tujuan kaséhatan atanapi interaksi digital.

Naha perangkat IoT (Internet of Things) anu tiasa dianggo?

Jawaban ieu kontroversial, sabab tiasa enya sareng henteu. Sareng éta: wearables parantos muncul salaku gejala transformasi digital sareng nyiptakeun alat IoT, tapi henteu sadayana gaduh sambungan internét. Éta pisan sababna naha hésé nyieun klaim éta.

Smartbands mangrupikeun barang anu tiasa dianggo anu gumantung kana telepon sélulér, sabab sadaya inpormasi anu aranjeunna kumpulkeun ngan ukur tiasa diaksés ngalangkungan smartphone, dikirimkeun via Bluetooth. Ku alatan éta, maranéhna teu nyambung ka internét. Samentara éta, smartwatches boga kamerdikaan tangtu, bisa boga sambungan nirkabel.

Anu penting nyaéta émut yén aksés internét mangrupikeun faktor anu ngonpigurasikeun alat sapertos IoT.

Wearables dina transformasi digital

Sakumaha anu kuring nyarios di luhur, jam tangan pinter sareng pita pinter anu paling populér, tapi sanés hartosna aranjeunna ngan ukur. Google Glass sareng HoloLens Microsoft hadir sareng usulan kanyataanana nambahan pikeun tujuan perusahaan, tren transformasi digital. Ku alatan éta, bisa dibayangkeun yén éta bakal butuh sababaraha waktu pikeun jenis wearable ieu janten bagian tina kahirupan sapopoe.

Kontrovérsi ngeunaan wearables

Kami parantos ningali yén alat anu tiasa dianggo ngumpulkeun data, leres? Ieu teu goréng, sabab urang biasana meuli alat ieu kalawan kasadaran ieu. Sajaba ti éta, ngumpulkeun data ieu datang pikeun mantuan kami dina kagiatan, sakumaha geus urang katempo saméméhna. Sanajan kitu, teu salawasna jelas ka konsumén naon informasi bakal dikumpulkeun sarta kumaha carana.

Éta pisan sababna naha geus aya hukum di loba nagara di sakuliah dunya, ngaliwatan nu ieu ditéang ngajaga pamaké tina nyalahgunakeun data maranéhanana, ensures kontrol gede leuwih privasi. Ku alatan éta, perhatikeun istilah pamakean sareng privasi aplikasi anu tiasa dianggo sareng cobian ngartos kumaha cara ngumpulkeun datana.

kacindekan

Mangpaat anu tiasa dianggo pikeun kahirupan sapopoe sareng kagiatan olahraga henteu tiasa dipungkir. Barina ogé, inpormasi penting tiasa diaksés langkung gancang kalayan ngagunakeun jam tangan pinter atanapi smartband, contona. Salaku tambahan, kasehatan ogé mangrupikeun salah sahiji tujuan utama tina jinis alat ieu.

Dina basa sejen, aranjeunna tétéla jadi target relevan sarta poténsial pikeun kreasi aplikasi dedicated ka téhnologi wearable.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja