tablet

Percanten atanapi henteu, tablet henteu sumping ka pasar salaku gadget anu ngagurilap, langsing, sareng bergaya ayeuna. Éta ogé henteu kaluar tina biru dina 2010 sapertos iPad.

Aya sajarah euyeub balik aranjeunna nu balik ampir lima dekade. Turutan sapanjang nalika urang sakeudeung rinci ngeunaan sajarah komputer leutik ieu sareng kamajuan téknologi anu ngajantenkeun aranjeunna sapertos ayeuna.

Sajarah tablet

Dina 1972, Alan Kay, hiji élmuwan komputer Amérika, datang jeung konsép tablet (disebut Dynabook), nu anjeunna rinci dina tulisan na engké diterbitkeun. Kay envisioned alat komputasi pribadi pikeun barudak anu bakal dianggo ampir kawas PC.

The Dynabook diwangun ku pulpén lampu sarta diulas awak langsing jeung tampilan sahenteuna sajuta piksel. Rupa-rupa insinyur komputer ngusulkeun potongan hardware anu tiasa dianggo pikeun ngajantenkeun ide éta. Nanging, waktosna henteu acan, sabab laptop henteu acan diciptakeun.

1989: Era Bata

Komputer tablet munggaran debut di pasar taun 1989 kalayan nami GRidPad, nami anu diciptakeun tina Sistem Grid. Nanging, sateuacan éta, aya tablet grafik anu nyambung ka workstation komputer. Ieu tablet grafik diwenangkeun nyieun interfaces pamaké béda, kayaning animasi, gambar jeung grafik. Aranjeunna damel sapertos beurit ayeuna.

GRidPad henteu aya caket kana naon anu diwincik ku Dynabook. Éta gede pisan, beuratna sakitar tilu pon, sareng layarna jauh tina patokan jutaan piksel Kay. Alat ogé henteu ditampilkeun dina skala abu-abu.

1991: kebangkitan PDA

Dina awal 90s, asisten digital pribadi (PDAs) pencét pasar kalawan bang. Beda sareng GRidPad, alat komputasi ieu ngagaduhan kagancangan ngolah anu cekap, grafik anu adil, sareng tiasa ngajaga portopolio aplikasi anu lumayan. Perusahaan sapertos Nokia, Handspring, Apple, sareng Palm janten resep kana PDA, nyauran aranjeunna téknologi komputasi pen.

Beda sareng GRidPads anu ngajalankeun MS-DOS, alat komputasi pen nganggo PenPoint OS IBM sareng sistem operasi sanés sapertos Apple Newton Messenger.

1994: Tablet leres munggaran dileupaskeun

Dina ahir taun 90an, ide novél ngeunaan gambar tablet Kay parantos réngsé. Taun 1994, Fujitsu ngarilis tablet Stylistic 500 anu didamel ku prosésor Intel. Tablet ieu disayogikeun sareng Windows 95, anu ogé muncul dina versi anu ditingkatkeun, Stylistic 1000.

Tapi, dina 2002, sagalana robah nalika Microsoft, dipingpin ku Bill Gates, ngawanohkeun Windows XP Tablet. Alat ieu didamel ku téknologi Comdex sareng janten wahyu masa depan. Hanjakalna, Windows XP Tablet gagal nyumponan hype na sabab Microsoft henteu tiasa ngahijikeun sistem operasi Windows dumasar kana keyboard kana alat anu diaktipkeun 100%.

2010: The Real deal

Teu dugi ka 2010 yén perusahaan Steve Job, Apple, ngenalkeun iPad, tablet anu nawiskeun sadayana anu dipikahoyong ku pangguna dina Kay's Dynabook. Alat anyar ieu dijalankeun dina ios, sistem operasi anu ngamungkinkeun fitur kustomisasi anu gampang, layar rampa intuitif sareng panggunaan sapuan.

Seueur perusahaan sanés ngiringan léngkah Apple, ngaluarkeun desain ulang iPad, ngarah jenuh pasar. Engké, Microsoft nyieun amends pikeun kasalahan saméméhna sarta nyieun leuwih touch-friendly, convertible Windows Tablet anu fungsina salaku laptop lightweight.

tablet kiwari

Kusabab 2010, teu aya deui seueur terobosan dina téknologi tablet. Dina awal 2021, Apple, Microsoft sareng Google dugi ka pamaén utama dina séktor éta.

Ayeuna, anjeun bakal mendakan alat anu saé sapertos Nexus, Galaxy Tab, iPad Air, sareng Amazon Fire. Alat ieu nawiskeun ratusan juta piksel, ngajalankeun rupa-rupa widget, sareng bieu pisan ngagunakeun stylus sapertos Kay. Sugan bisa disebutkeun yen urang geus surpassed naon Kay imagined. Waktos bakal ngungkabkeun naon kamajuan salajengna anu urang tiasa kéngingkeun dina téknologi tablet di hareup.

TechnoBreak | Nawaran sarta ulasan
logo
Aktipkeun ngadaptar dina setélan - umum
Karanjang balanja