Hur man skickar min plats via WhatsApp

Skicka plats via WhatsApp är en funktion i meddelandeapplikationen som kan vara användbar i många situationer, speciellt om du vill att den andra personen ska veta var du är.

Funktionen har också två sätt att dela. Du kan skicka din nuvarande plats, vid en fast punkt, eller din realtidsposition, som uppdateras när du rör dig. Lär dig i följande handledning hur du skickar plats med WhatsApp.

Hur man skickar plats via WhatsApp

I det här alternativet, när du skickar plats via WhatsApp, delar du en statisk punkt på kartan. Även om du byter plats kommer alltså den andra personen att få den fasta plats som tidigare delats i konversationen.

  1. Öppna WhatsApp-konversationen du vill skicka din plats till;
  2. På Android trycker du på gem-ikonen. På iPhone, tryck på "+"-knappen;
  3. Välj plats". Du kan behöva auktorisera WhatsApp för att komma åt din mobiltelefons GPS;
  4. Tryck på "Aktuell plats";
  5. Om du vill se kartan över hotspot, gå tillbaka till konversationen och tryck på kartan;
  6. Du kan växla mellan traditionella kart-, satellitbilder eller hybridalternativ.

Duktig. Du lärde dig hur du skickar plats via WhatsApp.

Skicka plats i realtid via WhatsApp

Till skillnad från den tidigare handledningen, genom att skicka din plats i realtid via WhatsApp, kommer den andra personen att veta exakt var du är när du rör dig. Du kan välja hur länge du vill att din plats ska vara tillgänglig, det kan vara 15 minuter, 1 timme eller 8 timmar.

För att realtidspositionen ska fungera på WhatsApp är det också obligatoriskt att tillåta appen att ständigt komma åt din mobiltelefons GPS.

  1. Öppna WhatsApp-konversationen som du vill skicka din plats i realtid;
  2. På Android trycker du på gem-ikonen. På iPhone, tryck på "+"-knappen;
  3. Välj "Plats" och tryck på "Plats i realtid";
  4. Ställ in hur länge WhatsApp ska dela din plats;
  5. Lägg till ett meddelande (valfritt);
  6. Tryck på knappen "Skicka" för att avsluta.

Och så vidare. Kom ihåg att du kan skicka din plats i realtid med så många kontakter du vill.

Hur man slutar skicka plats via WhatsApp

I det första alternativet i handledningen, när du skickar din plats via WhatsApp, tas kartan med den statiska punkten inte bort från konversationen. Det vill säga, om du vill ta bort det måste du ta bort WhatsApp-meddelandet, även om det inte längre finns på den delade platsen.

När det gäller plats i realtid har du två alternativ. Den första är att vänta tills den valda tiden slutar på egen hand efter 15 minuter, 1 timme eller 8 timmar. Det andra alternativet är att öppna konversationen och klicka på knappen "Avsluta" för att sluta skicka WhatsApp-plats.

Du kan också sluta skicka din realtidsposition till alla kontakter på en gång om du har delat kartan med mer än en person. Gör följande steg:

  1. Öppna WhatsApp-applikationen på mobiltelefonen;
  2. På Android trycker du på ikonen med tre prickar och går till "Inställningar". På iPhone, tryck på "Inställningar" i det nedre högra hörnet;
  3. Ange "Konto" och gå till "Sekretess";
  4. Tryck på "Realtidsplats";
  5. Tryck på "Slutför" (Android) eller "Sluta dela" (iPhone);
  6. Avsluta igen med "Stopp" eller "Sluta dela".

WhatsApp hävdar också att oavsett hur du väljer att skicka plats via WhatsApp så är funktionen skyddad av end-to-end-kryptering. Vilket innebär att ingen annan än de personer du har valt kan se din plats.

Tags:

Tommy Banks
Vi hör gärna vad du tycker

lämna ett svar

TechnoBreak | Erbjudanden och recensioner
Logotyp
Aktivera registrering i inställningar - allmänt
Varukorg